×

آیا کرونا سیستم آموزش جهان را متحول می کند؟/آیا جهان بعد از کرونا به سمت مجازی شدن پیش می رود؟

  • کد نوشته: 184682
  • ۲۴ اسفند ۱۳۹۸
  • ۰
  • با توجه به شیوع کرونا و اعطیلی سیستم آموزش در سرتاسر جهان و مجازی شدن تدریس ها، آیا باید انتظار یک دنیای مجازی بعد از کرونا باشیم؟

    آیا کرونا سیستم آموزش جهان را متحول می کند؟/آیا جهان بعد از کرونا به سمت مجازی شدن پیش می رود؟
  • به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، بیماری‌های همه‌گیر ازجمله کروناویروس می‌تواند در میلیون‌ها نفر از سراسر جهان، تغییراتی ایجاد کند و راه‌حل‌های جدید در زمینه آموزش می‌تواند عاملی برای ایجاد نوآوری‌های موردنیاز در این زمینه باشد.


    با توجه به شکاف دیجیتالی، تغییرات جدید در رویکردهای آموزش می‌تواند میزان برابری را گسترش دهد.


    در طی چند هفته بعد از شیوع کروناویروس در جهان، نحوه آموزش دانش‌آموزان در سراسر جهان تغییر کرده است. این تغییرات می‌تواند نشان دهد که آیا این روند در طولانی‌مدت برای آموزش بهتر است یا بدتر؟.


    با گسترش سریع کروناویروس در سراسر آسیا، اروپا، خاورمیانه و ایالات‌متحده، همه کشورهای جهان در حال انجام اقداماتی سریع و قاطع برای کاهش همه‌گیری این بیماری هستند.


    در این دو هفته اخیر، بسیاری از مدارس و دانشگاه‌ها در سراسر جهان تعطیل‌شده است و آموزش از طریق مجازی انجام می‌شود.


    سازمان همکاری و توسعه اقتصادی(OECD)  تخمین زده است که تعطیلی مدارس در ۳۹ کشور در سراسر جهان که اجرا یا اعلام‌شده، بیش از ۴۲۱ میلیون کودک را تحت تأثیر قرار داده است.


    این تصمیمات به دنبال کنترل خطر افزایش شیوع بیماری در کشورهای که شیوع بیماری بیشتر(چین، کره جنوبی، ایتالیا و ایران) داشتند، اتخاذشده و میلیون‌ها دانش‌آموز و دانشجو را به سمت آموزش آنلاین سوق داده است.


    این تغییرات با نوآوری‌های آموزشی همراه بوده است، اگرچه قضاوت درباره چگونگی تأثیر واکنش این بیماری بر سیستم آموزش سراسر جهان بسیار زود است، اما نشانه‌های مختلفی وجود دارد که می‌تواند نشان از تأثیر ماندگاری در مسیر یادگیری نوآوری و دیجیتالی شدن باشد.



    در اینجا سه روند که به تحولات آینده اشاره دارد ذکرشده است:


    آموزش می‌تواند منجر به نوآوری‌های شگفت‌انگیزی در آینده شود


    سرعت آهسته تغییر در موسسات آموزشی سراسر جهان می‌تواند تغییر کند و شاید این بیماری، باعث یافتن راه‌حل‌های نوآورانه در یک دوره نسبتا کوتاه باشد.


    برای کمک به کاهش سرعت ویروس، بسیاری از دانش‌آموزان و دانشجویان از طریق برنامه‌های تعاملی شروع به یادگیری در خانه کردند.


    در چین، ۱۲۰ میلیون چینی از طریق پخش زنده تلویزیونی به یادگیری مطالب پرداختند.


    به طور مشابه، دانش‌آموزان در لبنان هم یادگیری آنلاین را برای موضوعاتی مانند آموزش ورزش داشتند، دانش‌آموزان فیلم‌هایی از انجام تمرینات ورزشی را برای معلمان خود ارسال می‌کردند و همین موارد می‌تواند عاملی برای یادگیری مهارت‌های جدید دیجیتال شود.


    یکی از والدین دانش‌آموزان اظهار کرد: با اینکه فیلم چند دقیقه بیشتر نیست، اما فیلمبرداری، ویرایش و ارسال آن برای معلمان می‌تواند زمانی طولانی لازم داشته باشد.


    آموزش و یادگیری می‌تواند به‌عنوان روندی عادی در زندگی روزمره باشد و به‌عنوان شیوه زندگی واقعی ارائه شود.


    مشارکت‌های آموزش دولتی و خصوصی اهمیت یافته است


    کارشناسان اظهار کردند: در این چند هفته بسیاری از ائتلاف‌های یادگیری در حال شکل‌گیری است که ذینفعان زیادی ازجمله دولت، ناشران، متخصصان آموزشی و ارائه‌دهندگان فناوری و اپراتورهای شبکه مخابراتی را گرد هم آورده تا از سیستم دیجیتال به‌عنوان راه‌حل موقت در بحران استفاده کنند.


    گسترش سریع این بیماری، اهمیت مقاومت در برابر تهدیدات مختلف ازجمله بیماری‌های همه‌گیر، تغییرات آب و هوایی و تغییرات فناوری را نشان می‌دهد.


    شکاف دیجیتال می‌تواند گسترش یابد


    شکاف دیجیتال می‌تواند به فاصله افرادی که دسترسی به فناوری دیجیتال و فناوری اطلاعات دارند با افرادی که دسترسی محدود و یا اصلاً دسترسی ندارند، اشاره کند.


    بیشتر مدارس در مناطق آسیب‌دیده به دنبال توقف این مسیر هستند، اما کیفیت یادگیری به‌شدت وابسته به سطح و کیفیت دسترسی دیجیتال است.


    از این گذشته، تنها حدود ۶۰ درصد از جمعیت جهان دسترسی آنلاین دارند.


    علاوه براین، دانش‌آموزان در خانواده‌هایی که رفاه کمتری دارند و دسترسی دیجیتال آنها کمتر است، عقب‌ماندگی بیشتری دارند.


    در صورت کاهش هزینه‌های دسترسی و افزایش کیفیت دسترسی در همه کشورها، شکاف در کیفیت آموزش و درنتیجه برابری اقتصادی اجتماعی بیشتر می‌شود. اگر دسترسی آموزشی از طریق دسترسی به آخرین فناوری‌ها باشد، ممکن است شکاف دیجیتالی شدیدتر شود.


    محققان گفتند: همه‌گیری می‌تواند فرصتی برای یادآوری مهارت‌های لازم دانشجویان در دنیای غیرقابل‌پیش‌بینی امروز برای گرفتن تصمیمات آگاهانه، حل خلاق مسأله و شاید مهمتر از همه سازگاری باشد. باید اطمینان از این مهارت‌ها برای همه دانش‌آموزان در اولویت قرار گیرد و انعطاف‌پذیری در سیستم‌های آموزشی ایجاد شود./ایسنا


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *