عملیات تروریستی که در کرمان شکل گرفت، باعث شد تا انتظارات برای بازار منفی در فعالان شکل بگیرد و انتظار میرفت روز شنبه با عرضه شدید و منفی سنگینی در سهام مواجه باشیم ولی شاخصکل به محدوده حمایتی دومیلیون و۱۵۰هزار واحدی چسبندگی زیادی دارد. از طرفی ما شاهد اتفاقات دیگری در برخی از صنایع مانند خودروسازی بودیم که دستکم اثر اولیه مثبتی دارد.
تغییر دستورالعمل قیمتگذاری خودرو در شورایرقابت کلید خورده و در عینحال اخبار و شایعاتی در بازار شنیده میشود مبنیبر اینکه احتمالا قسمتی از فروش خودروسازان با قیمتی نزدیک به حاشیه بازار قرار است صورت بگیرد.
در هر صورت محدوده ۲ میلیون و ۱۵۰هزارواحدی برای شاخصکل همچنان یک محدوده محکم است و در کنار آن باید منتظر شفافسازی اخباری که برای گروه خودرویی مخابرهشده، بود و از طرفی باید کمکم منتظر شفافسازی تجدید ارزیابی داراییها در بقیه صنایع بهخصوص شرکتهای سرمایهگذاری و هلدینگها هم باشیم.
شاید گذر از ریسکهای سیستماتیکی که در هفته گذشته اتفاقافتاده، بتواند روزهای خوبی را برای بازار رقم بزند و در عینحال نباید از یاد برد که همچنان منطقه آماج ریسکهای متعددی است، بنابراین سهامداران باید در مدیریت ریسک با دقت عمل کنند.
بازار سرمایه پتانسیل ریزش بیشتر ندارد
با توجه به اینکه شرکتهای بزرگ و شاخصساز همچنان با ریسک گاز دست به گریبان هستند، بنابراین میتوان اینطور استنباط کرد که سهام بزرگ شانسی برای جهش قیمتی ندارند. بر همین اساس نباید انتظار داشت شاخص کل بتواند در مسیر صعودی قرار بگیرد. اما این همه ماجرا نیست. نمادهای کوچک همچنان از پتانسیل رشد برخوردارند و احتمالا شاهد چرخش پول و معاملهگران به سمت گروههای کوچک خواهیم بود. این وضعیت میتواند نوید زمستان مطلوبتری را بدهد. بررسی عملکرد برخی از صنایع نشان میدهد شرکتهای حملونقل، ساختمانی، غذایی، دارویی و سیمانی در سقفهای جذابی معامله میشوند و این روند تا پایان سال میتواند تداوم یابد. اما وضعیت خوروییها تاحدودی متفاوت از این نمادهاست. از منظر نموداری نیز بعید به نظر میرسد گروههای مذکور با ریزش مواجه شوند. اگر به این شرایط، وضعیت رو به بهبود نرخ دلار را هم اضافه کنیم خواهیم دید که بازار سهام جایی برای ریزش بیشتر ندارد.
روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟
در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با افزایش ۱۱۰۵ واحدی به ۲ میلیون و ۱۵۴ هزار واحد رسید، شاخص هموزن افزایش ۲۹۳۱ واحدی با رسیدن به رقم ۷۶۰,۰۲۹ واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با افزایش ۶۱ واحدی برروی ۲۶,۲۴۱ واحد ایستاد.
فولاد، وکغدیر، رمپنا مثبتسازان اصلی بورس بودند و وسپهر، سرچشمه،سمگا بیشترین نقش مثبت در فرابورس را داشتند.
خودرو، فلزات اساسی، محصولات شیمیایی به ترتیب با ارزش معامله ۴۶۶ میلیارد تومان، ۲۰۷ میلیاردتومان و ۱۸۱ میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشتهاند.
ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی در بازار امروز برابر ۴۲۶۵ میلیارد تومان بود.
در بازار امروز ۶۹۲ نماد فعال وجود داشت که ۲۴۳ نماد در مدار مثبت ، ۲۵۴ نماد در مدار منفی و مابقی بر روی صفر تابلو معامله شدند. از میان نمادهای منفی ۹ نماد افت بیش از ۴ درصدی داشتند و از میان مثبتها ۴۲ نماد با رشد بیش از ۴ درصدی همراه بودند.
نمای پایانی بازار در روز یکشنبه ۱۷ دیماه ۱۴۰۲ :
*حاشیهی بازار و اخبار موثر*
متولدین ۱۴۰۲ سهامدار میشوند
وزیر اقتصاد گفت:مشخصات حدود ۳۰۰ هزار نفر از مجموع ۵۰۰ هزار والدین ثبتنامکننده برای دریافت سهام برای متولدین سال ۱۴۰۱ مورد تأیید دستگاه اجرایی قرار گرفته و به والدین این نوزادان اعلام خواهد شد و سازمان بورس تخصیص فرآیند سهام را انجام میدهد.
این مسئله حتی اگر در بودجه ۱۴۰۲ هم نباشد، با سازمان برنامه و بودجه مذاکره میکنیم که این سهام برای متولدین ۱۴۰۲ هم داده شود.
به دنبال استفاده از ظرفیت رینگ صادراتی بورس کالا هستیم
محمدرضا میری لواسانی،مدیرعامل پتروشیمی پردیس، گفت: عرضه محصولات تولیدی شرکت ها در بورس کالا، جذابیت های زیادی برای تولیدکنندگان دارد و ما در پتروشیمی پردیس نیز به دنبال استفاده از ظرفیت های رینگ صادراتی بورس کالا هستیم.
میری لواسانی افزود: همچون سایر صنایع نظیر فولاد و آلومینیوم به فروش در رینگ صادراتی فکر می کنیم و اگر محدودیت ناشی از بازگشت ارز حاصل از صادرات پتروشیمی ها مرتفع شود از این موضوع استقبال می کنیم.
موافقت مجلس با انتشار اوراق مالی برای پرداخت مطالبات توانیر
با موافقت نمایندگان مجلس، وزارت اقتصاد مکلف شد برای تسویهٔ بخشی از بدهی خود به شرکت توانیر، ۳۰ همت اوراق مالی-اسلامی منتشر کند. این اوراق با سررسید پایان ۱۴۰۴ منتشر خواهند شد.
فروش اوراق، نیروگاهها را به مدار تولید بازمیگرداند
عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در مجلس گفت: فروش اوراق توسط پیمانکارانی که وظیفه اورهال کردن نیروگاهها را برعهده دارند بسیار حائزاهمیت است چراکه سبب میشود تعداد نیروگاههای بیشتری در تابستان در مدار تولید قرار بگیرند.
هادی بیگی نژاد با بیان اینکه طلب تولیدکنندگان برق از وزارت نیرو حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است، افزود: بخش خصوصی به دلیل طلبکار بودن و نداشتن بودجه کافی نمیتوانند نیازهای خود مانند انجام تعمیرات و پرداخت حقوق و دستمزدها را برطرف کنند، بنابراین طبق مصوبه مجلس ۳۰ هزار میلیارد تومان اوراق به صاحبان صنایع تولید برق برای رفع مشکلات خود و ادامه تولید و کاهش ناترازی در تابستان پرداخت میشود.
دیدگاهتان را بنویسید