حمایت و مقاومت در الگوی مثلث
در یک الگوی مثلثی، خط پایینی مثلث به عنوان خط حمایتی شناخته میشود. در این ناحیه خریداران قدرت بیشتری نسبت به فروشندگان سهم دارند و قیمت سهم به دلیل تقاضای بیشتر خریداران نسبت به عرضه فروشندگان افزایش مییابد. با نزدیک شدن به خط بالایی مثلث که به آن خط مقاومت نیز گفته میشود، اتفاقی عکس حالت قبلی رخ میدهد و این بار فروشندگان قدرت بیشتری نسبت به خریداران داشته و قیمت کاهش پیدا میکند.
در ادامه به سراغ بررسی سه دسته اصلی از الگوهای مثلثی که در بالا گفته شد میرویم:
الگوی مثلث متقارن
در این الگو خط بالا و پایین مثلث همزمان به سمت همدیگر حرکت میکنند که این موضوع قدرت تقریبا یکسان خریداران و فروشندگان را به ما نشان میدهد. در این الگو ادامه روند قیمت وضعیت مشخصی ندارد و ممکن است در ادامه روند قبلی یا در خلاف جهت روند سابق حرکت کند و بستگی به این موضوع دارد که قیمت، کدام خط مثلث را میشکند.
هرچه خطوط بالا و پایین مثلث به یکدیگر نزدیکتر شوند احتمال شکست خطوط بیشتر میشود ولی تا زمانی که خطوط توسط یک کندل قیمت شکسته نشده است و کندلی در ادامه آن برای تایید شکست مثلث ایجاد نشده است نباید دست به معامله زد.
برای رسم خط بالا و پایین الگوهای مثلث حداقل نیاز به دو تا سه نقطه برای هر خط داریم تا الگوی ما قابل اطمینان باشد این هم در نظر داشته باشید که رسم این الگوها تا حدودی به سلیقه تحلیلگر هم بستگی دارد و ممکن است الگوی رسم شده توسط تحلیلگرهای مختلف با یکدیگر تفاوتهایی داشته باشد که این موضوع اهمیت چندانی ندارد و بستگی به سلیقه و تجربه او در تحلیل تکنیکال دارد.
الگوی مثلث افزایشی
در این الگو خط بالای مثلث یا همان خط مقاومت تقریبا افقی است و خط پایینی با گذر زمان به سمت خط بالا حرکت میکند. در این الگو افزایش تدریجی قدرت خریداران را شاهد هستیم اما این قدرت به حدی نیست که قیمت را از خط بالایی فراتر ببرد.
روند در ادامه این الگو معمولا صعودی است. پس اگر این الگو در ادامه یک روند صعودی تشکیل شده باشد یک الگوی ادامه دهنده و اگر در ادامه یک روند نزولی تشکیل شده باشد یک الگوی بازگشتی است.
زمانی ما با استفاده از این الگو خرید انجام میدهیم که با افزایش قدرت خریداران خط بالایی شکسته شود و این شکست همراه با افزایش حجم معاملات باشد. زیرا تضمین شکست یک مقاومت و شروع یک حرکت صعودی در قیمت افزایش حجم معاملات است.
الگوی مثلث کاهشی
این الگو دقیقا عکس الگوی افزایشی است و این بار خط بالایی یا همان مقاومت است که به سمت خط حمایت که تقریبا حالت افقی دارد حرکت میکند. این مثلث معمولا در ادامه یک روند نزولی تشکیل میشود و این روند نزولی پس از شکست مثلث ادامه مییابد.
در شکست مثلث کاهشی نیز توجه به حجم معاملات اهمیت بالایی دارد. زیرا حجم معاملات معمولا در زمانی که قیمت داخل الگو قرار دارد با نزدیک شدن سقف و کف الگو به هم کاهش مییابد و افزایش در حجم معاملات میتواند نشانهای قابل اتکا از شکست مثلث باشد.
الگوهای مثلثی بسیار پرکاربرد هستند و به وفور در چارتهای قیمتی دیده میشوند. این الگوها به عنوان الگوهای معاملاتی میانمدت شناخته شده و برای معاملات در این بازه زمانی مفید هستند. این در حالی است که باید توجه کرد که این الگوها مانند سایر الگوها و روشهای تحلیلی به تنهایی قابل اتکا نیستند و برای معامله سودمند و کم ریسک، بهتر است که از مجموعهای از تحلیلها با توجه به استراتژی خود استفاده کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید