×

گزارش بازار چهارشنبه 20 دی ماه
بازگشت بورس به روند مثبت در روز پایانی هفته هم ادامه یافت / خریدار و فروشنده جدی در بورس دیده نمی شود

  • کد نوشته: 236275
  • ۲۰ دی ۱۴۰۲
  • ۰
  • معاملات بورس از روز گذشته با سرعت لاک پشتی وارد مدار مثبت شد و در جریان معاملات امروز با قدرت و سرعت بیشتری ادامه یافت. رفت و برگشت های شاخص کل در کانال 2.1 و 2.2 میلیون واحدی بیش از آنچه تحلیلگران پیش بینی می کردند به طول انجامیده است. با این حال وضعیت انتظارات تورمی و ثبات طولانی مدت نرخ دلار آزاد هم سیگنال خاصی برای بازار سهام مخابره نمی کند. هرچند که تحلیلگران اقتصادی به ادامه وضعیت دستوری قیمت ها چندان خوش بین نیستند اما تا زمانی که تغییری در مولفه های فوق الذکر صورت نگیرد به نظر نمی رسد بورس هم تکان جدی بخورد و مسیر ادامه داری در سربالایی صعود طی کند.
    بازگشت بورس به روند مثبت در روز پایانی هفته هم ادامه یافت / خریدار و فروشنده جدی در بورس دیده نمی شود
  • بررسی وضعیت شاخص ها از ابتدای سال تاکنون نشان می دهد که شاخص هم وزن عملکرد به مراتب بهتری را ثبت کرده و این بدین معناست که سهم های کوچک بازار بازدهی بهتری داشته اند. گروهی از تحلیلگران معتقدند اگر وضعیت بازدهی بهتر در نمادهای کوچک به همین شیوه ادامه داشته باشد و بزرگان بازار به خواب زمستانی خود ادامه دهند، شاهد افزایش سفته بازی در بازار خواهیم بود.

    نبود خریدار و فروشنده جدی در بازار

    بررسی روند داد‌وستدهای بازار حاکی از این است که همچنان نشانه‌های دقیقی از تقویت قدرت خریداران به ‌چشم نمی‌خورد، با‌این‌حال آنچه از رصد معاملات مشهود است عبارت است از کندشدن شتاب فروش. درواقع بازار سهام با خریداران و فروشندگان جدی روبه‌رو نیست. بازار پس از فروکش تب اخبار تجدید ارزیابی‌ها، با وجود آنکه از منظر تکنیکال در شریط ایده‌آلی قرار داشت، نتوانست وارد فاز صعودی قدرتمند شود. به این ترتیب همان‌طور که آمارها گواهی می‌دهند، بورس بر مدار خروج پول می‌چرخد. البته بعد از اردیبهشت، شاخص‌های سهامی هرگز رالی صعودی پایدار را تجربه نکردند؛ به‌طوری‌که طی معاملات نیمسال دوم، مبلغی به میزان ۴هزار میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار سهام خارج شد.

    این حجم خروج پول در حالی به ثبت رسیده که برخی از سناریوها از بازگشت رونق به بورس همزمان با ورود به نیمسال دوم خبر می‌داد. اما ایجاد شرایط ناپایدار در منطقه و تنش‌های سیاسی، بازار سهام را وارد فاز اصلاحی جدیدی کرد. به نظر می‌رسد این وضعیت حتی تا تعیین‌تکلیف نهایی متغیرهای غیراقتصادی ثابت بماند. اما آیا مهم‌ترین متغیرهای اثرگذار بر بازار می‌توانند تغییری در شرایط بورس ایجاد کنند؟

    گزارشات ۹ ماهه کارایی لازم برای شروع روند صعودی را دارند؟

    در این مقطع باید دید علاوه بر دلار و سیگنال‌های تورمی که توانایی چندانی برای بالابردن بورس ندارند، چه عوامل دیگری می‌توانند جور متغیرهای منفعل را بکشند. با ورود به بهمن‌ماه شرکت‌ها رفته‌رفته آماده انتشار عملکرد ۹ماهه خود می‌شوند؛ البته این گزارش‌ها ممکن است تا اواخر بهمن به طول بینجامد، اما اگر استارت انتشار گزارش‌ها با عملکرد مثبت بنگاه‌های بورسی همراه شود، طبیعتا جو مثبت حاکم بر بازار می‌تواند تا حدودی از التهابات موجود بکاهد.

    درحال‌حاضر بسیاری بر این باور هستند که وضعیت بازار سهام در سال ‌جاری امکان بهترشدن را خواهد داشت. از یک‌سو درگرفتن جنگ در خاورمیانه زمینه را برای افزایش قیمت‌ نفت و طلا در بازارهای جهانی فراهم کرده و از سوی دیگر به نظر می‌رسد بازارهای موازی تاب‌آوری چندانی برای تقلاکردن در محدوده‌های نوسانی کم‌مقدار ندارند و نمونه بارز آن را می توان در وضعیت این روزهای بازار خودرو مشاهده کرد که قیمت ها چگونه میل به افزایش دارند.

    روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟

    در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با افزایش ۱۴,۵۹۱ واحدی به ۲ میلیون و ۱۷۰ هزار واحد رسید، شاخص هم‌وزن افزایش ۴۶۳۸ واحدی با رسیدن به رقم ۷۶۳,۲۱۱ واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با رشد ۶۹ واحدی برروی ۲۶,۲۷۵ واحد ایستاد.

    پارسان، وبملت، فملی مثبت سازان اصلی بورس بودند و فزر، حگهر، خاور بیشترین نقش مثبت در فرابورس را داشتند.

    خودرو، محصولات شیمیایی و انبوه سازی به ترتیب با ارزش معامله ۴۶۵ میلیارد تومان، ۲۶۶ میلیاردتومان و ۲۵۳ میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشته‌اند.

    ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در بازار امروز برابر ۵۸۷۳ میلیارد تومان بود.

    در بازار امروز ۶۷۲ نماد فعال وجود داشت که ۲۹۴ نماد در مدار مثبت ، ۱۸۷ نماد در مدار منفی و مابقی بر روی صفر تابلو معامله شدند. از میان نمادهای منفی ۵ نماد افت بیش از ۴ درصدی داشتند و از میان مثبت‌ها ۳۶ نماد با رشد بیش از ۴ درصدی همراه بودند.

    نمای پایانی بازار در روز چهارشنبه ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۲ :

    *حاشیه‌ی بازار و اخبار موثر*

    مجوز ثبت پلاک ملی خودروهای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

    آیین نامه اجرایی بند ث تبصره ۷ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور تصویب شد.

    بر اساس این مصوبه ،کلیه خودروهای دارای مجوز تردد تا پیش از تصویب این آیین نامه با پرداخت حقوق ورودی و عوارض متعلقه خودروهای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی پلاک ملی می شوند.

    بر اساس بند ث  قانون بودجه  به منظور تنظیم بازار خودرو به وزارت صنعت، معدن و تجارت اجازه داده میشود با رعایت قوانین و مقررات مربوط به واردات خودرو نسبت به صدور مجوز ثبت پلاک ملی خودروهای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اقدام نماید. آیین‌نامه اجرائی این بند ظرف یکماه توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه میشود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.

    حجم نقدینگی در پایان آذرماه ۱۴۰۲ به رقم ۷۴۹۸۰.۰ هزار میلیارد ریال رسید!

     

    بانک مرکزی:حجم نقدینگی در پایان آذرماه ۱۴۰۲ به رقم ۷۴۹۸۰.۰ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به پایان سال ۱۴۰۱ معادل ۱۸.۳ درصد رشد نشان می‌دهد.

    همچنین نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی از ۳۳.۴ درصد در پایان آذرماه ۱۴۰۱ طی یک روند نزولی به ۲۷ درصد در پایان آذرماه ۱۴۰۲ کاهش یافته است.

    منبع: بااقتصاد
    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *