×

گزارش بازار یکشنبه 29 بهمن ماه؛
برقراری وضعیت متعادل و مثبت در بورس امروز / آینده نامعلوم بورس

  • کد نوشته: 240502
  • ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
  • ۰
  • نزدیک شدن شاخص بورس به کف سطح روانی و مهم 2 میلیون واحدی ، ابهامات و ترس بیشتری را در بازار حاکم کرده است. معاملات امروز در مسیر متعادل و مثبت پیش رفت اما این مثبتی دوام نخواهد داشت و پایین بودن سطح ارزش معاملات خرد حکایت از این موضوع دارد.
    برقراری وضعیت متعادل و مثبت در بورس امروز / آینده نامعلوم بورس
  • نزدیک شدن شاخص بورس به کف سطح روانی مهم ۲میلیون واحد حکایت از آن دارد که در صورت حمایت نشدن از تقاضا در بازار سهام طی روزهای آتی، ممکن است شاهد شدت گرفتن عرضه و درنهایت افت شاخص به محدوده‌های پایین‌تر نیز باشیم. بازدهی ۵درصدی بورس از ابتدای سال در حالی دوسناریوی حساس را روی میز معامله‌گران قرار می‌دهد که بازار سهام با نزدیک شدن به انتخابات مجلس با یک ابهام بزرگ دیگر نیز مواجه است. آیا نمایندگان جدید، سیاستگذار را در مصوبات بورسی همراهی می‌کنند؟

    بازار سهام مدتی است که حال و هوای رشد و صعود خود را از دست داده و تنها با سبزپوشی برخی صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل‌معامله و نمادهایی با ارزش بازار بالا در برخی روزها از شدت افت خود می‌‌‌‌‌‌‌‌کاهد.

    خروج پول حقیقی ها ۵۰ روز است که ادامه دارد

    در پس بالا و پایین‌‌‌‌‌‌‌‌های ایجادشده از سمت شرایط جنگی منطقه‌ای و کشورهای همسایه در کنار نوسانات زیاد و جهش‌‌‌‌‌‌‌‌گونه نرخ دلار در بازار آزاد و همچنین مصوبات متزلزل نهادهایی همچون از سوی وزیر اقتصاد و بانک‌مرکزی و برخی نرخ‌گذاری‌‌‌‌‌‌‌‌های خوراک‌‌‌‌‌‌‌‌ها باعث‌شده تا جمعا امید به حضور در بازار سهام روزبه‌روز کاهش یابد، به‌طوری‌که خالص تغییر مالکیت از جانب حقیقی به حقوقی ۵۰ روز معاملاتی متوالی است که با برآیند خروج پول روزانه و در نهایت هفتگی همراه است.

    تداوم فشار فروش حقیقی ها دو سناریو را پیش روی بازار سهام قرار می دهد:

    سناریوی اول اینکه فشار فروش و عرضه تضعیف‌ شده و تنها جاماندگان فروش سهام خرد درحال سبک‌کردن پرتفوی خود هستند و بازار نیز صرفا در حال طی‌کردن روزهای منفی ناشی از هیجان ناامیدی گذشته بوده‌است.

    سناریوی دوم این است که با توجه به تداوم رکود در معاملات و افت پتانسیل رشد در آمار معاملات بازار سهام می‌توان چنین گفت که بازار برای هفته‌های پیش‌رو توان رشد ناگهانی یا جهش‌گونه را نخواهد داشت.

    هرچند که تکنیکالیست ها معتقد هستند بازار یک مقاومت روانی در پیش دارد که می‌تواند روند بازار را به‌صورت مقطعی تا نیمه اسفند ماه تغییر دهد و از شدت افت آن بکاهد.

    دولت و مجلس در تقابل با بورس

    یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های همیشگی اهالی بورس، سیاستگذاری‌‌‌‌‌‌‌‌ها و تصمیم‌گیری‌های پرحاشیه دولت برای کنترل نرخ تورم و به‌ویژه نرخ دلار و دیگر بازارها به‌صورت دستوری و موقت و تایید این تصمیمات توسط مجلس است، به‌طوری‌که برخی سیاست‌ها همچون تغییر نرخ خوراک پتروشیمی‌ها، نرخ سوخت، افزایش فاصله نرخ نیما و آزاد و رسیدن آن به ۴۰ درصد باعث‌شده تا بسیاری از صنایع و شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس که شرکت‌های بزرگ و تاثیر‌گذاری هستند، بیشترین تاثیرات منفی را دریافت کنند و در بازار سهام نیز فضای منفی ایجاد شود، از این‌رو دولت برای جبران کسری‌بودجه و همچنین اعمال سیاست‌های کنترلی و انقباضی خود نباید از بازاری همچون بورس که بسیاری از شرکت‌های خصوصی و به‌ویژه دولتی از آن تامین مالی می‌کنند، چشم‌پوشی کند و تصمیمات در مجلس به‌صورت دستوری تصویب شود.

    روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟

    در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با افزایش ۴۷۲۳ واحدی به ۲ میلیون و ۶۴ هزار واحد رسید، شاخص هم‌وزن افزایش ۱۳۷۱ واحدی با رسیدن به رقم ۷۲۲,۷۴۷ واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با رشد ۷۷ واحدی برروی ۲۴,۶۹۴ واحد ایستاد.

    فولاد، وبملت، شپنا مثبت سازان اصلی بورس بودند و آریا، غصینو، مادیرا بیشترین نقش مثبت در فرابورس را داشتند.

    خودرو، سیمان، انبوه سازی به ترتیب با ارزش معامله ۲۴۴ میلیارد تومان، ۲۲۷ میلیاردتومان و ۱۶۴ میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشته‌اند.

    ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در بازار امروز برابر ۳۲۹۳ میلیارد تومان بود.

    در بازار امروز ۶۵۸ نماد فعال وجود داشت که ۳۳۸ نماد در مدار مثبت ، ۱۶۵ نماد در مدار منفی و مابقی بر روی صفر تابلو معامله شدند. از میان نمادهای منفی ۱۸ نماد افت بیش از ۴ درصدی داشتند و از میان مثبت‌ها ۳۶ نماد با رشد بیش از ۴ درصدی همراه بودند.

    نمای پایانی بازار در روز یکشنبه ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۲ :

                               

    *حاشیه‌ی بازار و اخبار موثر*

    عرضه‌های اولیه تا اطلاع ثانوی لغو شد

    مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار از لغو عرضه‌های اولیه تا اطلاع ثانوی خبر داد.

    قادر معصومی خانقاه، مدیر جدید نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به لغو عرضه‌های اولیه در بازار سرمایه گفت: این تصمیم در راستای حمایت از بازار سرمایه با توجه به شرایط کنونی گرفته شده است.

    لغو الزام ارسال سفارش فروش توسط بازارگردان‌ها تا اطلاع ثانوی

    مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار از لغو الزام ارسال سفارش فروش توسط بازارگردانها تا اطلاع ثانوی خبر داد.

    قادر معصومی خانقاه، مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: ارسال سفارش فروش توسط بازارگردان‌ها که تا پیش از این الزامی بود، با توجه به شرایط بازار سرمایه تا اطلاع ثانوی لغو می‌شود.

    فرزین: در حوزه تنظیم گری بازار سال آینده عرضه طلا افزایش خواهد یافت

    رییس بانک مرکزی گفت:در حوزه تنظیم گری بازار سال آینده عرضه طلا افزایش خواهد یافت.طلا مهم ترین جایگزین ارز است،ما نمی توانیم بدون این که وارد بازار طلا شویم ارز را کنترل کنیم.تلاش ما استفاده از ابزارهای مختلف بازار محور در این مرکز مبادله خواهد بود.ما باید بتوانیم مرکزی داشته باشیم تا برای هدایت بازار و مردم آنها بتوانند مرجع باشند.

    در چند روز آینده به حدی خودرو وارد می‌شود که باید به فکر انبارهای جدید باشیم

    رئیس سازمان توسعه تجارت گفت:ممنوعیت واردات خودرو در سال‌های اخیر رفع شد.طی چند روز آینده آتی به حدی خودرو وارد خواهد شد که در فضای انبار برای نگهداری خودرو جهت ترخیص از گمرک به مشکل خواهیم خورد.

    جلسه مهم مخبر با منظور و علی‌آبادی درباره عوارض صادراتی مواد خام و نیمه خام

    براساس اخبار دریافتی ماین نیوز، قرار است امروز یکشنبه ۲۹ بهمن ماه ساعت ۱۳، جلسه مهمی بین معاون اول رئیس‌جمهوری، رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر صمت درباره عوارض صادراتی مواد خام و نیمه خام برگزار شود و نتیجه این جلسه در جلسه امروز بعد از ظهر هیات دولت مطرح می‌شود.

    رئیس سازمان برنامه و بودجه موافق عوارض صادراتی مواد خام و نیمه خام و وزیر صمت مخالف این عوارض است و قرار است امروز در جلسه‌ای با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری این اختلاف برطرف و نتیجه نهایی برای تصویب به هیات دولت ارسال شود

    نویسنده: سارا عصمتی گودرزی
    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *