سهامداران حاضر در تالار شیشهای، به دلیل اعتقاد به عدم عقبنشینی بازار، تمایل چندانی به فروش سهام خود ندارند. عدم جذابیت بازارهای موازی و رکود در آنها نیز سبب میشود که این گروه از سهامداران به ادامه نگهداری سهام در بازار سرمایه تمایل داشته باشند.
از سوی دیگر، سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی نیز به دنبال محرکهای قانعکننده و قوی برای خرید سهام هستند و انتظار محرکهای مثبت در زمینههای مختلف را دارند.
تثبیت قیمت اسکناس آمریکایی و کاهش توقعات تورمی نیز بر روی روند کل بازار سهام تأثیر گذاشته و وضعیت رخوت و رکود که با کاهش همراه است را در بازار حکم فرما کرده است.
اهمیت رصد وضعیت ارزی کشور
باید منتظر ماند و دید که چه متغیرها و پارامترهایی در ماههای آتی فراروی بازار سهام ظاهر خواهند شد و اثر هریک از این عوامل بر جریان معاملات چگونه خواهد بود. طبیعتا در این راستا نرخ ارز یکی از مهمترین عواملی است که باید از سوی سهامداران مورد رصد قرار بگیرد، زیرا مهمترین عاملی که میتواند کلیت بازار را با جهش معنادار همراه کند نرخ ارز است که فعلا در کانال ۵۰هزارتومان حبس شدهاست و باید دید که در ادامه مسیر معاملات چه سرنوشتی پیشروی شاخص ارزی خواهد بود.
واکاوی موقعیت های کنونی بورس
بورس تهران هماکنون در سه موقعیت رکود و رشد یا رشد و افت شدید یا در ابتدای رکود قرار دارد. اما با توجه به موقعیت شاخص کل بورس و نسبتهای گرفتهشده از متغیرهای کنترلی و عادی همچون تعداد معاملات، حجم ریالی معاملات، نسبت حجم عددی معاملات به تعداد خریداران، نسبت حجم ریالی معاملات به تعداد خریداران، تعداد دفعات معاملات، نسبت حجم عددی معاملات به تعداد دفعات معاملات، نسبت حجم ریالی معاملات به تعداد دفعات معاملات، نسبت تعداد دفعات معاملات به تعداد خریداران اشاره کرد که با ایجاد این دادهها و بررسی آنها در بازارهای روزانه و میانگین میتوان متحرک ۳۰روزه این تغییرات پلکانی و شارپ و تکرر را دید. با رسم خط روند این سنجههای آماری متغیرهای بورسی، نسبتهایی با صورت ارزش معاملات روند صعودی دارند. این موضوع نشان از دو تحلیل دارد. اول اینکه مقدار ارزش معاملات نسبت به تعداد معاملات و خریداران از سرعت رشد بیشتری برخوردار است.
دوم اینکه صورت با یک روند مشخص و قابل روئیتی طی شده و تعداد معاملات و تعداد خریداران رو به افول بوده است، که همین امر منجر به افزایش مقدار نهایی این نسبت و ایجاد روند صعودی شده است. از آنجایی که بازار سهام ایران مملو از هیجان و حرکت تودهای است، میتوان سناریوی دوم را بیشتر محتمل دانست. در بعد دیگر نیز نسبتهای مرتبط با سنجه حجم معاملات به تعداد خریداران که روندی با افتوخیزهای متناوب دارد و سقف یک دوره طیشده نقطه شروع یا کف دوره دیگری است، نشان از رفتار جمعی در حجم و خریداران دارد. به این صورت که سرمایهگذاران در تصمیمگیری انتخاب مقدار حجمی سهام خرید و فروش و همچنین ارزش خرید یا فروش سهام خود به صورت دورهای تغییر رفتار میدهند. این موضوع نیز اشارهای به اثر فراکتالی بازار سهام دارد.
به این ترتیب با واکاوی این روندها و بررسی رفتار موجود در آنها میتوان به این نتیجه رسید که در موقعیت فعلی بورس تهران رشد و افت شدید خود را به دلیل تغییرات جمعی گذشته سپری کرده است و هماکنون در وضعیت رکودی به سر میبرد. در صورتی که خبر قوی از محل تجدید ارزیابی شرکتهای پرتقاضا و گزارشهای ماهانه شرکتها در زمستان به دست نرسد احتمال رکود کوتاهمدت تقویت میشود و ممکن است بازه زمانی بیشتری ماندگار باشد.
روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟
در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با افت ۹۵۰۹ واحدی به ۲ میلیون و ۱۵۸ هزار واحد رسید، شاخص هموزن کاهش ۲۰۵۱ واحدی با رسیدن به رقم ۷۵۵,۹۳۸ واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با کاهش ۹۸ واحدی برروی ۲۶,۲۱۹ واحد ایستاد.
فولاد، فملی، فارس منفیسازان اصلی بورس بودند و بپاس، زاگرس، وسپهر بیشترین نقش منفی در فرابورس را داشتند.
خودرو، فلزات اساسی، انبوهسازی به ترتیب با ارزش معامله ۲۸۹ میلیارد تومان، ۲۲۶ میلیاردتومان و ۱۸۷ میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشتهاند.
ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی در بازار امروز برابر ۴۷۹۵ میلیارد تومان بود.
در بازار امروز ۶۸۵ نماد فعال وجود داشت که ۱۵۰ نماد در مدار مثبت ، ۴۱۰ نماد در مدار منفی و مابقی بر روی صفر تابلو معامله شدند. از میان نمادهای منفی ۲۸ نماد افت بیش از ۴ درصدی داشتند و از میان مثبتها ۳۲ نماد با رشد بیش از ۴ درصدی همراه بودند.
نمای پایانی بازار در روز سهشنبه ۱۲ دیماه ۱۴۰۲ :
*حاشیهی بازار و اخبار موثر*
بررسی قیمتگذاری خودرو در شورای رقابت
دنیای اقتصاد نوشت: شورای رقابت امروز جلسه ۶۳۲ خود را تشکیل میدهد. در این جلسه قرار است در مورد قیمتگذاری جدید برای خودرو تصمیمگیری شود. آخرین قیمتگذاری خودرو توسط شورای رقابت اردیبهشتماه امسال انجام شد. این تعیین قیمت بعد از ۱۸ ماه فریز قیمتی رخ داد که رشد ۱۰ تا ۴۹درصدی قیمت محصولات خودروسازان در اردیبهشتماه نتوانست رضایت آنها را جلب کند. مرداد و شهریور سال جاری نیز کاملا تحتتاثیر انتظار خودروسازان برای رشد قیمت بود، تا جایی که آنها شروع به دپوی محصولات خود کردند به این امید که در نهایت شورای رقابت با گذشت سه ماه از آخرین قیمتگذاری، با رشد بهای کارخانه محصولات آنها موافقت کند.
حتی در مردادماه هزینههای خودروسازان نیز توسط سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان مورد بررسی قرار گرفت. سازمان حمایت تایید کرد که هزینه خودروسازان ۳۸درصد رشد را تجربه کرده است. اما در نهایت امید خودروسازان به بنبست خورد و شورای رقابت تاکنون با رشد رسمی قیمت خودرو موافقت نکرده است. حالا با گذشت ۸ ماه از آخرین قیمتگذاری، خودروسازان امیدوارند که در جلسه امروز شورای رقابت با رشد قیمت محصولات آنها موافقت شود. با این وجود میتوان این پیشبینی را داشت که امروز نیز گره قیمتی برای خودروسازان باز نخواهد شد.
تعیین تکلیف ۲۴ هزار معدن غیرفعال تا پایان سال
معاون وزیر صمت گفت:تا آخر امسال باید معادن تعیین تکلیف شوند. معادن پر متقاضی با مزایده واگذار میشوند و برخی از آنها ممکن است به عللی به منابع طبیعی برگردند و آزاد شوند.
روزی که پرونده معادن راکد را برداشتیم ۱۹ هزار محدوده معدنی را باید تعیین تکلیف می کردیم، بعدا این پروژه ادامه پیدا کرد و چند هزار محدوده جدید هم اضافه شد و ما تقریبا حدود ۲۳-۲۴ هزار محدوده معدنی را باید تعیین تکلیف کنیم.
وزیر صمت از تولید یک میلیون خودرو در سال جاری خبر داد
علی آبادی در صحن مجلس اظهار کرد:از ابتدای سال تا پایان آذرماه، ۹۹۰ هزار خودرو در کشور تولید شده است و اکنون از مرز یک میلیون دستگاه گذشتهایم.در مدت یاد شده ۱۲۱ هزار دستگاه خودروی وانت در کشور تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۶ درصد رشد داشته است.تولید ۲۸ هزار دستگاه خودروی سنگین و رشد ۲۱ درصدی تولید از دیگر آمارهای قابل ذکر است.
مالیات ۲۵ درصدی طلا در قانون عایدی سرمایه نیست
سخنگوی سازمان مالیاتی بیان کرد:
چیزی به عنوان مالیات ۲۵ درصدی طلافروشان در قانون عایدی سرمایه لحاظ نشد. ضمن اینکه مالیات بر عادی سرمایه هنوز تصویب نشده و هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است.
واقعیت این است که مساله اصلی طلا فروشان مالیات نبود و مساله اصلی شان الزاماتی بود که به واسطه پیاده سازی سامانه جامع تجارت برقرار شده بود.
به نظر میرسد برای برخی افرادی که در یک فضای غیر شفاف و تاریک در جهت منافع خود رفتار میکردند، ایجاد شفافیت برای آنها سنگین آمده است
دیدگاهتان را بنویسید