محمدرضا فلفلانی، اظهار کرد: با توجه به وضعیت متغیرهای مختلفِ اقتصاد کلانِ کشور و همچنین اینکه طیف وسیعی از شرکتهای بورسی در حال حاضر کمتر از ارزش ذاتی خودشان معامله میشوند یا به اصطلاح حباب منفی دارند، بازار سرمایه میتواند گزینه مناسبی برای سرمایهگذاری باشد، اما یک نکته اینجا بسیار حائز اهمیت است و آن موضوع، ریسک است.
وی ادامه داد: سرمایهگذاران در بازار سرمایه با خرید سهام یک شرکت آینده آن شرکت را خریداری میکنند، باید به این موضوع توجه شود، زیرا وقتی ما این موضوع را درک کنیم و به این نکته برسیم که در سهام یا طلا و … سرمایهگذاری کنیم باید به ریسکهای احتمالی در آیندهی این بازارها نیز توجه داشته باشیم.
این کارشناس بورس با بیان اینکه اکنون ریسکهای زیادی در بازار سرمایه بوجود آمده است، یادآور شد: از یک طرف قیمت سهام در اغلب موارد جذاب است و در طرف دیگر ریسکها هم در چند وقت اخیر به نحو بااهمیتی افزایش پیدا کرده است، برخی از این ریسکها مربوط به ریسکهای منطقه خاورمیانه است که قاعدتا اقتصاد ایران را هم تحت تاثیر قرار میدهد، برخی از این ریسکها هم مربوط به نهادهای قانونگذار در داخل کشور است، این موضوع هم میتواند شامل دولت، مجلس، سازمان بورس و … شود.
فلفلانی با تاکید بر اینکه در حال حاضر اعتماد به بازار سرمایه کاهش یافته است و این فقدان یا کاهش اعتماد باید از سوی سیاستمداران جبران شود، تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم برای سرمایهگذاری در بازار این است که بازار “کارا” باشد، این کارایی خودش را در شرایط مختلف نشان میدهد.
به گفته وی، یکی از انواع کارایی، “کارایی اطلاعاتی” است، یعنی سرمایهگذاران، ذینفعان و عموم مردم بتوانند در سریعترین زمان به کاملترین و صحیحترین اطلاعات درباره شرکتهای بورسی دسترسی پیدا کنند، در حال حاضر با وجود اینکه سامانه کُدال، همچنین قوانین و مقرراتی در این زمینه داریم، اما گاهی میبینیم که مصوبهای منتشر می شود و تاریخ تصویب آن مصوبه مربوط به چند هفته قبل است و این قبیل موضوعات اعتماد را کاهش میدهد.
این کارشناس بورس بیان کرد: اگر بخواهیم بازار بورس را با بازارهای دیگر همچون سکه و ارز مقایسه کنیم و بگوییم سرمایهگذاران یک بازار را برای سرمایه گذاری انتخاب کنند، همیشه پیشنهاد می کنیم با توجه به ساختار سرمایه، درآمد و هزینههای آیندهی خودشان سعی کنند یک سبد سرمایهگذاری را در نظر بگیرند و برای سرمایه گذاری در بازار با رویکرد مدیریت ریسک اقدام کنند.
فلفلانی اضافه کرد: پیش بینی ما این است که بازار سرمایه در ۲ سال آینده یعنی ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ میتواند بازدهی خوبی را ثبت کند، امیدوارم اعتماد دوباره به بازار بازگردد و ما شاهد رشد و شکوفایی این بازار باشیم.
وی گفت: نظارتها در بازار بورس وقتی کارآمدتر و اثربخشتر است که غیرمتمرکز باشد و همه مردم بتوانند در امر نظارت شراکت داشته باشند، لذا باید مکانیزمها و فرآیندهایی تعبیه شود که عموم مردم در در نظارت سهیم باشند، اگر این روند اجرا شود احتمال دارد موجب اعتمادسازی گردد.
این کارشناس بورس اظهار کرد: در بازار سرمایه، ابزارهای مختلفی در اختیار سرمایهگذاران قرار گرفته و حتی اگر سرمایهگذاران دورنمای سهام را مثبت نمیبینند و میخواهند در محیط بدون ریسک سرمایهگذاری کنند، میتوانند در صندوقهای درآمد ثابت سرمایهگذاری کنند، این صندوقها هزینه شکست ندارد و نرخ موثر سالانه از نرخ سود بانکها هم بیشتر است، همچنین ابزارهای متنوع دیگری نیز از جمله صندوقهای طلا نیز در این بازار، وجود دارد که نوسانات مشابه با طلا دارد.
دیدگاهتان را بنویسید