×

گزارش بازار یکشنبه 10 دی‌ماه؛
وضعیت یک بام و دوهوای بورس ادامه دارد/انتظار برای تغییر رویه در آینده نزدیک

  • کد نوشته: 235142
  • ۱۰ دی ۱۴۰۲
  • ۰
  • معاملات امروز برخلاف آنچه در روز گذشته شکل گرفته بود، پیش رفت. عرضه‌ها به تقاضا پیشی گرفت و به نظر می‌رسد در دومین هفته دی ماه نیز باید همچنان شاهد فراز و فرودهای بازار هم‌چون ماه‌‌های اخیر باشیم. اما تحلیلگران زیادی هنوز اتفاق نظر دارند که قیمت های فعلی سهام ، کف جدیدی در بازار ایجاد کرده و احتمال ریزش شدید از این ناحیه دور از انتظار است.
    وضعیت یک بام و دوهوای بورس ادامه دارد/انتظار برای تغییر رویه در آینده نزدیک
  • وضعیت بورس بسیاری از فعالان بازار را خسته و کلافه کرده است اما تحلیلگران می‌گویند وضعیت فعلی بازار ، نشان دهنده حالت تعادل است و با کوچک‌ترین جرقه و محرکی بازار می‌تواند یک رشد خوب را پشت سر بگذارد.

    تغییر رویه در آینده نزدیک رخ می‌دهد

    برآیند تحلیل فعالان بازار در مقطع کنونی نشان می‌دهد که آن‌ها حد پایین‌تری از آنچه در حال حاضر شاهد هستیم، متصور نیستند. این موضوع که ریزش جدی پیش‌روی بورس نیست امیدوارکننده است اما با توجه به اینکه فاکتورهای رشد بازار هنوز فعال نشده‌اند ، وضعیت بلاتکلیفی بازار تشدید می‌شود و همین امر ممکن است به خسته شدن سرمایه‌گذاران و خروج پول از بازار بیانجامد، هرچند که در سایر بازارهای دیگر هم حلوا خیرات نمی‌کنند!

    جمع‌بندی گزارشات ماهانه آذرماه نشان می‌دهد که عملکرد اکثر شرکت‌ها خوب بوده و به جز صنایعی که تحت تاثیر مستقیم گاز هستند ، مثل پتروشیمی‌ها و فلزی‌ها ، سایر صنایع توانسته‌اند فروش‌های خوبی را ثبت کنند و در مجموع می‌توان گفت که عملکرد پاییز بین ۱۰ تا ۱۵ درصد بهتر از تابستان بوده است.

    بازار در انتظار کوچک‌ترین پالس مثبت از سمت سیاست‌های بانکی

    دو عامل اصلی در این شرایط می‌تواند به‌عنوان محرک بازار عمل کند، یک نرخ ارز و دو سیاست‌های پولی بانک ‌مرکزی. سیاست‌های بانک‌مرکزی و اتفاق‌هایی که روی نرخ بهره می‌افتد را قطعا باید دنبال کرد. تغییر هرچند کوچک سیاست‌ها از انقباضی به انبساطی می‌تواند محرکی برای همه بازارها از جمله بازار سهام باشد که هنوز این نشانه را نمی‌توان دید.

    هنوز هزینه پول در بازار زیاد است و نرخ بهره اوراق درآمد ثابت در محدوده ۲۷‌درصد باقی‌مانده و نرخ بهره اوراقی که شرکت‌های خصوصی منتشر می‌کنند نیز حدود ۲۶‌درصد است و از این جنبه هنوز محرکی دریافت نشده‌است.

    بازار سرمایه این موضوع را رصد می‌کند و هر تغییر کوچکی ، پالس مثبتی برای بازار است. از طرفی نرخ ارز را داریم که با تمام سرکوب‌هایی که انجام می‌شود، چسبندگی قابل‌توجهی در محدوده ۵۰‌هزار‌ تومان دارد و از طرف دیگر رشد آرام نرخ ارز در سامانه مبادله‌ای نیز مزید بر علت است و چشم‌انداز آینده را مقداری برای افزایش نرخ ارز تسعیری شرکت‌ها تغییرداده ، این موضوع نیز می‌تواند سبب ایجاد تغییر در بازار شود.

    رشد اصلی بورس در سال ۱۴۰۳ رخ می‌دهد

    مهدی ساسانی، کارشناس باسابقه بازار سرمایه معتقد است : در هفته‌های آینده بازار سرمایه دوباره شرایط خوب خود را پس می‌گیرد، اما عمده رشد بازار برای سال‌آینده و بهار۱۴۰۳ خواهد بود؛ چراکه هرقدر به آخر سال ‌نزدیک شویم، طبیعتا هلدینگ‌ها و حقوقی‌ها برای پایان سال‌خود به نقدینگی نیاز پیدا می‌کنند و یکی از راه‌های تامین نقدینگی در سال‌های گذشته فروش سهام بوده‌است، از این‌رو احتمال می‌رود در ماه‌های آخر سال ‌مقداری فشار فروش از این بابت داشته باشیم. از طرف دیگر ابهامات به‌تدریج برطرف می‌شوند و می‌توان برای سال‌آینده چشم‌انداز بهتری را برای بازار سرمایه حداقل در فصل بهار و ابتدای تابستان انتظار داشت.

    روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟

    در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با افت ۶۵۹۸ واحدی به ۲ میلیون و ۱۷۶ هزار واحد رسید، شاخص هم‌وزن کاهش ۱۳۱۹ واحدی با رسیدن به رقم ۷۵۸,۳۲۵ واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با کاهش ۶۷ واحدی برروی ۲۶,۴۱۳ واحد ایستاد.

    فولاد، فملی، کگل منفی‌سازان اصلی بورس بودند و بپاس، خاور، وسپهر بیشترین نقش منفی در فرابورس را داشتند.

    خودرو، انبوه‌سازی، فلزات اساسی به ترتیب با ارزش معامله ۳۴۸ میلیارد تومان، ۲۴۵ میلیاردتومان و ۱۹۲ میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشته‌اند.

    ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در بازار امروز برابر ۴۳۱۰ میلیارد تومان بود.

    در بازار امروز ۶۸۵ نماد فعال وجود داشت که ۱۷۹ نماد در مدار مثبت ، ۳۴۰ نماد در مدار منفی و مابقی بر روی صفر تابلو معامله شدند. از میان نمادهای منفی ۱۵ نماد افت بیش از ۴ درصدی داشتند و از میان مثبت‌ها ۳۴ نماد با رشد بیش از ۴ درصدی همراه بودند.

    نمای پایانی بازار در روز یکشنبه ۱۰ دی‌ماه ۱۴۰۲ :

    *حاشیه‌ی بازار و اخبار موثر*

    سازمان برنامه و بودجه: ارز خودرو در اولویت نیست/تصمیم بنزینی با سران قواست

    معاون سازمان برنامه و بودجه گفت:درخواست تخصیص ارز متناسب با اولویت‌ها داده می‌شود و اگرچه دولت اعتقاد دارد که واردات خودرو در دستور کار باشد اما قطعا واردات خودرو اولویت نیست.

    در خصوص افزایش قیمت بنزین همانطور که گفته شد، فرابودجه‌ای است. در واقع اتخاذ چنین تصمیمی نیازمند سران سه قواست و باید تمام قوا با هم سر این موضوع تصمیم‌گیری کنند.

    نرخ ۳۵ درصدی تورم که برای حذف ارز ۲۸۵۰۰ و جایگزنی آن با نرخ ۳۷۵۰۰ اعلام شد، تورم ساختاری است که در واقع ۷ الی ۱۳ درصد بر این تورم افزوده خواهد شد.

    مصوبه مهم سازمان بورس درباره تخفیف نرخ کارمزد معاملات سهام

    نایب رئیس هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، مصوبه اخیر این سازمان با موضوع تخفیف نرخ کارمزد معاملات سهام را برای اجرا ابلاغ کرد.

    در این مصوبه آمده است که در صورتی که بازارگردان متعهد به خرید اوراق بهادار به کف قیمتی معینی باشد (ایفای نقش بازارسازی) سقف نرخ کارمزد قابل پرداخت توسط بازارگردان در حالت خرید، بدون کارمزد و در حالت فروش، نصف حالت عادی کارمزد اوراق بهادار مربوطه است.

    در صورتی که بازارگردان متعهد به خرید اوراق بهادار به کف قیمتی معینی نباشد، سقف نرخ کارمزد قابل پرداخت توسط بازارگردان در حالت خرید و فروش، نصف حالت عادی کارمزد اوراق بهادار مربوطه است.

    منبع: بااقتصاد
    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *