به گزارش بااقتصاد، عطا تفضلی، در حاشیه بیستمین نمایشگاه ایرانمتافو، در جمع خبرنگاران، افزود: صنایع فولادی در دو سه سال اخیر زیر بار فشارهایی مانند افزایش قیمتها و کمبود انرژی مورد نیاز برای تولید آسیب دیدهاند و از میزان فروش داخلیشان ناشی از کاهش ساخت مسکن نیز تا حدودی کاسته شده است.
وی گفت: فولاد خوزستان به عنوان بزرگترین تامینکننده فولاد میانی کشور، ۲۰ درصد از عرضه شمش فولادی را در بورس کالا بر عهده دارد و بخش بزرگی از نیازهای فولادسازان داخلی را در این زمینه تامین میکند.
معاون فروش فخوز، تصریح کرد: فولاد خوزستان در ۳ماهه نخست انسال با فروش ۲۳۰۰ تن آهن اسفنجی و صادرات ۳۵ هزار تنی توانست ۲۷۰۰ میلیارد تومان درآمد کسب و کاهش سودآوری را جبران کند.
وی همچنین از احتمال افزایش حدود ۷۰ هزار میلیارد تومانی بودجه فولاد خوزستان تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: تلاش داریم تا با روشهای مختلف صادراتی به این مهم دست یابیم و در صورت تایید، اصلاحیهها را در سایت کدال افشا خواهیم کرد.
تفضلی، افزایش عوارض و مالیات صادراتی را موانع اصلی صادرات فولادسازان دانست و افزود: با تمامی این موانع، فروش ۱۳۰۰ میلیارد دلاری را در بخش صادرات رقم زدهایم. به این ترتیب توانسیم کاهش فروش داخلی را با رشد صادرات جبران کنیم.
وی گفت: فولاد خوزستان تجربه صادرات به ۲۸ کشور جهان را در کارنامه خود ثبت کرده است و برنامههای صادراتی را در بازارهای جدید مانند شمال افریقا دنبال میکنیم.
وی با اشاره به سند چشمانداز ۱۴۰۴ و تولید ۵۵ میلیون تنی فولاد، اظهار کرد: صنایع فولادی توانستند ظرفیتسازی مناسبی را برای دستیابی به اهداف برنامه ۱۴۰۴ ایجاد کردند اما متاسفانه زیرساختهای لازم توسط دولتها انجام نشد.
معاون فروش فخوز، ادامه داد: با وجود تمامی موانع و مشکلات بر سر راه صنایع فولادی، توانستیم شانه به شانه برزیل برای کسب رتبه ۹ جهان حرکت کنیم و اگر دولت حمایت کند بزودی این جایگاه را تصاحب خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: رشد اقتصادی تنها با ایجاد زیرساختها محقق خواهد شد و اگر زیرساختهای لازم برای زنجیره فولاد فراهم شود، صنعت فولاد جایگزین مناسبی برای نفت در اقتصاد کشور خواهد بود.
خبرنگار: مولود غلامی
دیدگاهتان را بنویسید