×

گزارش بورس 26مهرماه
آخرین روز معاملات بورس با کاهش رقم شاخص همراه شد/ آیا قیمت‌های ارزنده ریسک جنگ را خنثی می‌کند؟

  • کد نوشته: 212282
  • ۲۹ مهر ۱۴۰۲
  • ۰
  • قیمت نفت پس از جنایتی که شب گذشته در غزه رخ داد ، افزایش یافت و نگرانی‌ها درمورد اختلال احتمالی عرضه نفت از خاورمیانه را بیشتر کرد. بازار سرمایه ما پس از معاملات مثبتی که در دو روز گذشته پشت سر گذاشته بود امروز متاثر از اتفاقات رخ داده و احتمال باز شدن پای ایران به جنگ شکل گرفته مجددا در لاک دفاعی و محتاطانه فرو رفت و نسبت عرضه به تقاضا در آن افزایش یافت و حتی خبر اعلام قیمت جدید برای 8 محصول ایران‌خودرو از سوی شورای رقابت هم نتوانست تاثیر منفی اتفاق رخ داده را کم کند و نمادهای گروه خودرو یکپارچه قرمزپوش شدند.
    آخرین روز معاملات بورس با کاهش رقم شاخص همراه شد/ آیا قیمت‌های ارزنده ریسک جنگ را خنثی می‌کند؟
  • به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، جنایتی که شب گذشته در بیمارستان غزه رخ داد ، سبب شد تا آتش جنگ شکل گرفته بیش از پیش بالا بگیرد. این اتفاق هولناک سبب شد تا بازارهای مالی دنیا نیز مجددا با ترس همراه شوند و قیمت نفت و طلا سیر صعودی در پیش بگیرد.

    کارشناسان عقیده دارند که حجم معاملات در مقطع کنونی نشان‌دهنده آن است که بازیگران چندانی برای عرضه در بازار وجود ندارد. درحال حاضر قرارگیری ارزش معاملات در سطح ۳ هزار میلیارد تومان در ۱۰ روز گذشته نشان‌دهنده وضعیت غیرعادی بازار سهام و ناشی از اوج‌گیری تنش‌های منطقه‌ای است.

    براساس آنچه طی هفته گذشته اتفاق افتاده است، عوامل مختلفی در به وجود آمدن وضعیت رکودی بازار دخیل بوده‌اند، اما برخی از متغیرها در ادامه این تحولات به داد بازار رسیدند تا شاخص‌های سهامی در مدار نزولی میخکوب نشوند. در روزهای گذشته و با انتشار برخی از گزارش‌ها، رویکرد سهامداران نسبت به خروج پول با احتیاط بیشتری همراه بوده است. بررسی رفتار معامله‌گران در هفته‌های گذشته نشان می‌دهد سهامداران به‌کرات از استراتژی احتیاط پیروی کرده‌اند.

    به عبارت دیگر، وضعیت بازار به گونه‌ای بوده است که همزمان با تشدید ریسک‌های سیستماتیک و تردیدهای معاملاتی، سمت تقاضا در معرض خطر بی‌رغبتی بوده است. نااطمینانی در سمت خرید و تمایل پیوسته به فروش یکی از نکات مشترک در رفتار سرمایه‌گذاران طی ماه‌های گذشته بوده، به طوری که با پررنگ شدن ابهامات در این بازار، رفتار محتاطانه سرمایه‌گذاران و خواندن دست معامله‌گران قابل‌پیش‌بینی بوده است.

    قیمت‌های ارزنده سهام ریسک جنگ را خنثی می‌کند؟

    در روزهای اخیر اقبال به سمت نمادهای غیردلاری و چراغ سبز به سمت سهام ریالی و نمادهای کوچک یک پیام مشخص را در بر دارد و آن این است که فارغ از ارزندگی قیمت سهام، ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران در محدوده‌های حساس قرار گرفته است. این موضوع سبب شده نمادهایی در صدر انتخاب سهامداران قرار بگیرند که از افزایش میزان بازدهی بیشتری نسبت به سایر سهام برخوردارند. بدون‌شک عوامل بسیار زیادی بر روند معاملات در طول این ماه تاثیر گذاشته است. با بررسی پیشینه این قبیل رفتارها درمی‌یابیم در ماه‌های قبل و تا قبل از آغاز جنگ جدید، ابرمانع رشد قیمت سهام، یعنی «پافشاری بر سیاست‌های کنترل‌گرانه و قیمت‌گذاری دستوری»، توانسته بر مسیر تصمیم‌گیری و دیدگاه «احتیاطی سرمایه‌گذاران» در طول این مدت اثر بگذارد.

    با‌این‌حال شکی نیست که یکی از مهم‌ترین اتفاقات رخ‌داده از خردادماه در بورس تهران به تصمیمات سیاستگذاران در مورد نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و رفت‌و‌برگشت‌های عرضه خودرو در بورس کالا مرتبط بوده است که پس‌لرزه‌ها و آثار آن در ماه‌های بعد از آن نیز قابل‌مشاهده است.

    در طول هفته‌های اخیر برخی از سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت از چرخه معاملاتی حذف شده‌اند. اگرچه این موضوع می‌تواند به تعمیق رکود در کوتاه‌مدت بینجامد، اما از طرفی به طور طبیعی فضا برای منطقی شدن دادو‌ستدها فراهم می‌شود. سرمایه‌گذاران در داخل کشور به دلیل بی‌ثباتی‌های حاکم بر اقتصاد کلان، در دوره‌های مختلف برای حفظ دارایی‌های ریالی خود به سمت سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت روی آورده‌اند. این پدیده سبب شده بازارها برخی مواقع رشد حباب‌وار قیمتی را تجربه کنند و در برخی مواقع نیز با بی‌توجهی مفرط مواجه شوند.

    بازار سهام در هفته‌های گذشته از منظر قیمتی در محدوده‌های جذابی قرار داشت، به همین دلیل پس از شوک نخست جنگ، به‌مرور توانست از سرعت افت قیمت‌ها جلوگیری کند؛ ضمن اینکه به محض قرار گرفتن شاخص کل در کف کانال ۲میلیون واحد، بازار به‌سرعت جمع شد. بنابراین می‌توان این‌طور استنباط کرد که سایه «تهدیدهای بیشتر» از سر بازار برداشته شده است. موضوعی که سبب خروج پول حقیقی شده بود حالا می‌تواند با اندکی تعدیل، امیدواری را به چرخه دادوستدها بازگرداند.

    روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟

    در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با کاهش ۷۶۹۸ واحدی به ۲ میلیون و ۲۳ هزار واحد رسید، شاخص هم‌وزن افت ۶۹۵۴ واحدی با رسیدن به رقم ۶۸۲,۹۸۶ واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با کاهش ۲۶۰ واحدی برروی ۲۵,۰۲۶ واحد ایستاد.

    خودرو، اخابر، خساپا منفی‌سازان اصلی بورس بودند و مارون، خاور، آریا بیشترین نقش منفی در فرابورس را داشتند.

    انبوه‌سازی، حمل و نقل، خودرو به ترتیب با ارزش معامله ۴۰۸ میلیارد تومان، ۲۹۶ میلیاردتومان و ۲۶۴ میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشته‌اند.

    ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در بازار امروز برابر ۴۱۴۱ میلیارد تومان بود.

    در بازار امروز ۶۸۰ نماد فعال وجود داشت که ۱۰۶ نماد در مدار مثبت ، ۴۵۵ نماد در مدار منفی و مابقی بر روی صفر تابلو معامله شدند. از میان نمادهای منفی ۸۵ نماد افت بیش از ۴ درصدی داشتند و از میان مثبت‌ها ۱۶ نماد با رشد بیش از ۴ درصدی همراه بودند.

    نمای پایانی بازار در روز چهارشنبه ۲۶ مهرماه ۱۴۰۲ :

    1402-07-26 12_42_42-Bourse View — Mozilla Firefox

    *حاشیه‌ی بازار و اخبار موثر*

    دولت هند، صادرات شکر را ممنوع کرد / افزایش قیمت شکر در بازارهای جهانی

    مقامات دولتی هند با ابراز نگرانی از تولید محصولات نیشکر، اعلام کردند وضعیت صادرات شکر را از رده «محدود» به دسته «ممنوع» تغییر خواهند داد.

    پیش از این برخی کارخانجات قندی از سهمیه صادراتی برخوردار بودند؛ اما با تصمیم جدید دولت هند صادرات شکر از هر جنبه ممنوع شده است.

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *