×

گزارش بازار دوشنبه 6 آذرماه
افزایش فشار فروش در بازار سهام امروز در ساعت پایانی / بورس جامانده‌ترین بازار سرمایه‌گذاری از سال ۹۹ تاکنون

  • کد نوشته: 231309
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۲
  • ۰
  • بازار سرمایه و شاخص کل بورس معاملات امروز را در مدار مثبت و با افزایش آغاز کردند؛ اما همانطور که بارها در مدت اخیر دیده شده ، در ساعت پایانی جو منفی بر بازار غلبه کرد و شاهد افزایش عرضه‌ها بودیم ، هرچند که شاخص کل توانست در مدار سبز باقی بماند و با کاهش رو به رو نشود اما شاخص فرابورس وارد فاز منفی شد. با وجود آنکه از ابتدای سال جاری تاکنون شاهد ثبات نسبی در اقتصاد هستیم اما کارشناسان معتقد هستند که این ثبات ناشی از اقدامات دستوری است و با کوچک‌ترین تلنگری می‌توان شاهد رها شدن فنر فشرده شده از ابتدای سال جاری تاکنون در تمامی بازارها بود.در مجموع هنوز بارقه امیدی برای شروع روند صعودی در بازار سهام دیده نمی‌شود و بورس کج‌دار مریض به کار خود ادامه می‌دهد.
    افزایش فشار فروش در بازار سهام امروز در ساعت پایانی / بورس جامانده‌ترین بازار سرمایه‌گذاری از سال ۹۹ تاکنون
  • به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، بررسی سابقه حرکت شاخص‌های سهامی در سه سال‌گذشته نشان می‌دهد که شاخص‌کل بورس تهران بعد از فتح سطح ۲‌میلیون و ۱۰۰‌هزار‌واحدی در مرداد سال‌۹۹، با عقب‌نشینی از سطح تاریخی همراه شد. زمانی‌که شاخص‌کل بورس سطح مذکور را لمس کرد، دلار در کانال ۲۱‌هزار‌تومان قرار داشت، اکنون دلار تقریبا ۱۵۰‌درصد بالاتر از مقادیر آن زمان و در کانال ۵۰‌هزار‌ تومان معامله می‌شود و شاخص‌کل بورس تهران به‌رغم، دستیابی به سطح ۲‌میلیون و ۵۰۰‌هزار‌واحدی در اردیبهشت سال‌جاری، با عقب‌نشینی از قله تاریخی خود همراه شد و اکنون در پله‌های ابتدایی کانال ۲‌میلیون‌واحدی در حال نوسان است. می‌توان گفت که در سه سال‌اخیر بازار سهام از یک‌سو، چوب سیاستگذاری‌های نادرست در زمینه‌‌‌‌‌‌‌های اقتصادی را خورده است و از سوی دیگر، اضافه جهش افسارگسیخته قیمت‌ها در سال‌۹۹، به‌حدی بالا بوده‌است که افزایش سودی که در دل شرکت‌ها بعد از جهش‌‌‌‌‌‌‌های ارزی سال‌۹۹ و ۱۴۰۱ اتفاق افتاده، به سختی توانسته بازار را با میانگین‌‌‌‌‌‌‌های تاریخی سنجه‌‌‌‌‌‌‌های آماری خود مطابقت دهد.

    بورس و بودجه

    وضعیت نوسانی در روند نماگرهای تالار شیشه‌ای نشان می‌دهد که بازار سهام نه از بودجه ‌و متغیرهای موجود در آن احساس بدی دریافت کرده است و نه در دل بودجه، آنچنان مسائل امیدوارکننده‌‌‌‌‌‌‌ای وجود دارد که دل سهامداران به آن‌گرم باشد و نتیجتا منجر به این شده که بازار سهام همچنان در دوران فقر و نیستی محرک مثبت، روزگار سپری کند و همچنان دلخوش به روزها و ماه‌های آتی باشد. به‌نظر می‌رسد اگر دولت می‌خواهد که بازار سرمایه از ناحیه متغیرهای بودجه‌‌‌‌‌‌‌ای آسیب نبیند، باید سعی و کوشش خود را در جهت پیش‌بینی‌پذیر‌کردن مهم‌ترین متغیرهای اثرگذار بر بازار سهام قرار دهد. در مقام مثال می‌توان به مساله نرخ خوراک شرکت‌های پتروشیمی اشاره کرد که خبر افزایش ناگهانی آن در میانه‌های اردیبهشت سال‌جاری، موجبات آغاز افت نماگرهای تالار شیشه‌ای را فراهم کرد. به‌نظر می‌رسد که برای ثبات بخشیدن به روند بازار سرمایه، باید تمام تلاش و کوشش مقامات اجرایی کشور در راستای پیش‌بینی‌پذیری متغیرهای این‌چنینی سازماندهی شود تا از متلاطم‌‌‌‌‌‌‌شدن روند بازار سهام جلوگیری شود.افزون بر این مساله مالیات بر عایدی سرمایه در سایر بازارهای دارایی نیز از مهم‌ترین عواملی است که می‌توان در لایحه بودجه‌ ردیابی کرد که اگر با مکانیزم بهینه اجرایی شود، می‌تواند اثرات مثبتی بر بازار سهام داشته‌باشد. از سوی دیگر با توجه به اینکه قیمت نفت در ماه‌های اخیر از اوج خود فاصله گرفته‌است، می‌توان پیش‌بینی کرد که درآمدهای نفتی دولت در سال‌بعد تفاوت معناداری با سال‌جاری داشته‌باشد و می‌توان از این حیث نیز آمار بودجه‌‌‌‌‌‌‌ای را به مسائل مربوط به کسری‌بودجه و تورم‌های منتج از آن پیوند زد. مساله دیگری که در بررسی بودجه‌عمومی دولت باید به آن توجه داشت، فروش اوراق دولتی است. روال کار در سنوات اخیر در اقتصاد ایران به‌گونه‌ای بوده‌است که دولت برای تامین کسری‌بودجه‌‌‌‌‌‌‌ای که دارد، اقدام به‌فروش اوراق با سررسید‌‌‌‌‌‌‌های سالیان آتی می‌کند و در این بین، فروش اوراق مذکور، وضعیت تالار شیشه‌ای را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد، بنابراین باید اثر همه این پارامترها را در محاسبات ذهنی برای ارزش‌گذاری سهام بورسی و فرابورسی مدنظر قرار داد تا با درکی کامل و بینشی جامع، جریان دادوستدهای تالار شیشه‌ای را تجزیه و تحلیل کرد.

    روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟

    در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با افزایش ۱۶۴۶ واحدی به ۲ میلیون و ۲۶ هزار واحد رسید، شاخص هم‌وزن افزایش ۲۱۹۳ واحدی با رسیدن به رقم ۷۱۰,۸۲۴ واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با افت ۹ واحدی برروی ۲۵,۱۵۲ واحد ایستاد.

    فملی، رمپنا، کگل مثبت‌سازان اصلی بورس بودند و فصبا، تجلی، بپیوند بیشترین نقش منفی در فرابورس را داشتند.

    خودرو، سیمان و فلزات اساسی به ترتیب با ارزش معامله ۳۲۹ میلیارد تومان، ۲۱۰ میلیاردتومان و ۲۰۵ میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشته‌اند.

    ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در بازار امروز برابر ۳۹۸۸ میلیارد تومان بود.

    در بازار امروز ۶۸۶ نماد فعال وجود داشت که ۲۱۵ نماد در مدار مثبت ، ۳۱۲ نماد در مدار منفی و مابقی بر روی صفر تابلو معامله شدند. از میان نمادهای منفی ۳۰ نماد افت بیش از ۴ درصدی داشتند و از میان مثبت‌ها ۳۸ نماد با رشد بیش از ۴ درصدی همراه بودند.

    نمای پایانی بازار در روز دوشنبه ۶ آذرماه ۱۴۰۲ :

    *حاشیه‌ی بازار و اخبار موثر*

    واردات خودروهای کارکرده منتفی شد!؟

    دنیای اقتصاد نوشت: در حالی چشم‌انتظار ابلاغ آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده هستند که کسب اطلاع از واردکنندگان و همچنین اظهارات اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد این پروژه به‌نوعی به بن بست خورده است.جدا از صحبت‌های دو روز پیش وزیر صمت مبنی بر چالش ارزی واردات خودروهای کارکرده، فعالان عرصه واردات نیز می‌گویند سیاستگذار به این نتیجه رسیده که این طرح – واردات خودروهای دست‌دوم – از جنبه‌های مختلف، به‌خصوص نحوه ارائه خدمات پس از فروش، پختگی لازم را ندارد.‌‌

    روند نزولی قیمت اوره ادامه دارد

    هلالات، کارشناس باسابقه بازار سرمایه در کانال تلگرامی خود نوشت: روند نزولی افت قیمت اوره همچنان در هاب های مختلف صادرات و واردات ادامه دارد و در اواخر هفته گذشته نرخ اوره فوب خلیج فارس برای کشورهای غیر از ایران به محدوده ۳۱۰ تا ۳۲۰ دلار در هر تن رسید. در حال حاضر بازار اوره منفی است، هرچند که به طور سنتی در فصل پرتراکم و شلوغ اوره قرار داریم.

    منبع: بااقتصاد
    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *