معاملهگران چشمانتظار دادههای تورمی آمریکا
اغلب تحلیلگران هفتههای ابتدایی ۲۰۲۴ را برای فلز سرخ افزایشی برآورد میکردند، اما بازگشت شاخص دلار آمریکا به مسیر رشد ظرف روزهای ابتدایی ژانویه به زیان فلز سرخ تمام شد. شاخص دلار آمریکا ظرف ساعات ابتدایی بازگشایی بازار در روز دهم ژانویه در محدوده ۱۰۲.۵ واحد نوسان داشت و از محدوده ۱۰۲.۱ واحدی که در روزهای گذشته برای آن به ثبت رسیده بود فاصله گرفته است.
اگرچه همچنان فعالان بازارهای مالی و کالایی دنیا به آغاز سیاست انبساطی از سوی فدرال رزرو در ماه مارس و کاهش نرخ بهره امیدوارند؛ اما دادههای تورمی آمریکا در روز پنجشنبه یازدهم ژانویه اعلام میشود و نتایج این شاخص بر روند بازارهای کالایی اثرگذار خواهد شد.
در حال حاضر، بازارها بر روی پنج کاهش نرخ بهره در سال ۲۰۲۴ امیدوارند. با این وجود انتشار دادههای اشتغال آمریکا بهتر از انتظار، دست فدرال رزرو برای تصمیمگیری درخصوص کاهش نرخ بهره را باز میگذارد. در این شرایط فعالان بازار چشمانتظار دادههای تورمی برای ماه دسامبر هستند. پیشبینی میشود که شاخص قیمت مصرفکننده در دسامبر رشد سالانه ۳.۲ درصدی را به ثبت برساند؛ این در حالی است که این شاخص برای ماه نوامبر در بازه سالانه رشدی ۳.۱ درصدی داشت.
رشد موجودی مس در انبارهای چین
میزان موجودی مس در انبارهای کلیدی بورس شانگهای با ۸ درصد افزایش به ۳۳ هزار و ۱۳۰ تن در هفته ابتدایی ژانویه رسید. چین بزرگترین تولیدکننده و مصرفکننده فلز سرخ در دنیا است و تقاضا برای آن سیگنالی مهم برای قیمت این محصول شمرده میشود. افزایش موجودی مس در انبارهای بورسی چین همزمان با کاهش شاخص مدیران خرید رسمی چین برای ماه دسامبر، به تضعیف قیمتی مس در بازار جهانی کمک کرد.
البته دولت چین ظرف روزهای پایانی ماه دسامبر از آغاز انتشار و توزیع ۵۶۰ میلیارد یوآن دیگر اوراق قرضه دولتی خبر داد که این روند تا پایان ژانویه ادامهدار خواهد شد و میتواند از رشد بهای مس حمایت کند.
دیدگاهتان را بنویسید