سفیر ایران در جمهوری آذربایجان با اینکه شاهد فصل جدیدی از روابط بین ایران و جمهوری آذربایجان هستیم، اظهار کرد: دولت خواهان توسعه همهجانبه روابط و اجراییسازی توافقنامه کریدور راه ارس است.
سیدعباس موسوی در نشست تخصصی کریدور ارس افزود: امروز ما با قفقاز جدیدی روبرو هستیم و باید تلاش کنیم در این فضای نوین قفقاز جنوبی را به گلوگاه ترانزیتی و تجاری جهان تبدیل میکند، نقشآفرینی فعالی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: خوشبختانه امروز منویات رهبر معظم انقلاب و سیاست اصولی نظام در منطقه قفقاز جنوبی محقق شده و قرهباغ به عنوان بخشی از خاک اسلام به جمهوری آذربایجان ملحق شده است.
وی خاطرنشان کرد: بعد از الحاق کامل قرهباغ به خاک آذربایجان، روایتهای مختلفی از صلح و ایجاد آتسبس در قفقاز مطرح میشود و در این میان کشورهای غربی تلاش داشتند بر اساس روایتهای غلط خود موضوع حذف ایران از معادلات این منطقه را پیگیری کنند اما با مجموعه اقداماتی که در سطوح مختلف انجام گرفت، این بحث از دستور کار خارج شده است.
موسوی در تبیین الزامات شرایط نوین قفقاز جنوبی گفت: در این فضایی که امروز وجود دارد ما باید بتوانیم از فرصتهای پیش آمده حداکثر بهرهبرداری را داشته باشیم و چالشهای موجود را مدیریت کنیم. در این میان مباحثی مانند کریدور زنگهزور در واقع روایتهای رسانهای، برای پیشبرد برخی از اهداف بود که میتوانست علیه منافع کلان ما انجام گیرد.
وی ادامه داد: بنابراین جمهوری اسلامی ایران مخالفت صریح خود را با چنین روایت و برداشتی از موضوع رفع انسداد خطوط مواصلاتی قفقاز بعد از پایان مناقشه قره باغ اعلام نمود.
سفیر ایران در جمهوری آذربایجان توضیح داد: در حال حاضر با فعل و انفعلات منطقهای و بین المللی که شاهد هستیم همگان اذعان دارند که روایتهایی مانند روایت کریدور زنگهزور نمیتواند عملیاتی گردد. در این راستا توافق بین دو کشور برای ایجاد کریدور راه ارس یک فرصت خیلی مغتنمی است که ما باید با داشتن یک نگاه ملی و حتی بینالمللی برای اجراییسازی آن حداکثر اجماع نظری و عملیاتی داخلی را در سطوح مختلف ملی و منطقهای ایجاد کنیم.
وی کریدور راه ارس را مورد تاکید سران نظام دانست و یادآور شد: سران دو کشور در دیدارهای اخیر به اجراییسازی توافقنامه ایجاد کریدور راه ارس تاکید کردهاند و رئیس جمهور آذربایجان دستور اختصاص بودجه ۸ میلیون دلاری را برای اجرای پروژه پل آغبند کلاله صادر کرده است. اتصال ریلی نیز در آینده با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیون دلاری کشور آذربایجان انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه در سفرهای اخیر خود به استانهای اردبیل و آذربایجانشرقی با اکثر بزرگان و مسئولین ارشد این دو استان ملاقات کرده و ضرورت برخورداری از نگاه ملی به بحث کریدور راه ارس را مطرح کرده است، ابراز کرد: البته این موضوع از طرف مسئولین منطقهای کشور ما بهخوبی در راستای منافع کلان ملی مورد توجه قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: ما امروز باید توجه داشته باشیم هر صدایی که در جهت اختلاف و جدایی بین دو کشور ایران و آذربایجان مطرح میشود صدای دوست نبوده و خیرخواهانه نیست و باید از فرصتهای ایجاد شده برای حداکثر سازی همکاریهای مشترک با دولت و ملت آذربایجان استفاده کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید