محمد حسین عسگری، با اشاره به اینکه بورس ایران تقریبا از بهمن ماه ۱۳۴۵ فعال است و در کل این دوره بازار همواره فعال بوده و گسترش بسیار قابل توجهی هم پیدا کرده است، اظهار کرد: در حال حاضر در حوزه اوراق بهادار و سهام شرکت ها دو تا بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران در حال فعالیت هستند که شرکت های مختلف در این دو بورس پذیرش شده اند و سهام شان در حال داد و ستد است.
وی یکی از ویژگی های بورس به عنوان یک بازار متشکل را بحث نوسانات دانست و ادامه داد: سهام شرکت ها به سرعت نسبت به اخبار و رویدادهایی که می افتد و پیش بینی هایی از آینده، واکنش نشان می دهند.
به گفته این کارشناس بورس، نوسانات جزئی از ذات بازار بورس اوراق بهادار است، به عنوان مثال اگر اخبار امیدوارکننده ای درباره افزایش تولید یک شرکت یا افزایش نرخ محصولات یک شرکت وجود داشته باشد این موضوع باعث افزایش سهام آن شرکت می شود و اگر ریسک هایی مثل محدودیت ها واردات و صادرات برای برخی از شرکتها یا تحریم یا کاهش قیمت ها می تواند در درآمدهای پذیرفته شده در بورس تاثیرگذار باشد و موجب کاهش قیمت ها می شود.
عسگری بیان کرد: به طور کلی بورس اوراق بهادار به طور کلی بازار فعال و پویایی است و در این مدت شاهد پذیرش شرکت های جدیدی در تابلوهای بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران و عرضه اولیه آنها هستیم.
این کارشناس بورس گفت: بازار سرمایه یکی از بازارهای مولد است و برخلاف بازارهای سکه و ارز که ارزش افزوده ای را برای اقتصاد ایجاد نمی کنند، باعث تامین نقدینگی شرکت ها و ناشران و همچنین نقدشوندگی سهامداران می شود.
پیشنهاد سرمایه گذاری به واسطه صندوق های سرمایه گذاری مشترک یا قابل معامله
وی با بیان اینکه بازار سرمایه نیازمند یک دانش تخصصی است، ولی این به معنی نیست که این بازار فقط برای افراد حرفه ای و متخصص بازارهای مالی است، افزود: قاعدتا عموم مردم هم می توانند با توجه به ابزارها و نهادهای جدیدی که در چند سال اخیر توسعه یافته و باعث تعمیق بازار سرمایه کشور شده اند بیایند و سرمایه گذاری خود را به طور غیرمستقیم انجام دهند، یکی از این ابزارها صندوق های سرمایه گذاری مشترک یا قابل معامله است.
به گفته عسگری، این صندوق ها توسط مدیران حرفه ای و مسلط به مسائل مالی و قوانین و مقررات مالی اداره می شوند و به طور ذاتی سرمایه گذاری در این صندوق ها به طور غیرمستقیم باعث کاهش ریسک سرمایه گذاران می شود. ضمن اینکه وقتی سهامی شخصا خریداری می شود در کوتاه مدت یا میان مدت باید روند معاملاتی توسط شخص بررسی شود.
وی ادامه داد: بررسی این روند نیازمند وقت است، در حالی که مدیران این صندوق ها تمام وقتشان برای انجام معاملات است، آنها تمام مدت وقت خود را به رصد شرکت های مختلف، قیمت ها و سهام ها می گذارند، از این حیث عموم مردم هم می توانند در بازار سرمایه شرکت کنند و از منافع موجود در بازار استفاده کنند.
پیشنهاد سرمایه گذاری با مبالغ بالا از طریق شرکت های سبدگردان
این کارشناس بازار سرمایه یادآور شد: اگر مبلغ بیشتری برای سرمایه گذاری مد نظر است یعنی ۵۰۰ میلیون تومان یا یک میلیارد یا بیشتر، مردم می توانند این سرمایه گذاری را از طریق شرکت های سبدگردانی انجام دهند. این شرکت ها نهادهای مالی دارای مجوز از سازمان بورس اوراق بهادار هستند که در قالب قراردادی با سرمایه گذاران منابع مالی آنها را در سهام های مختلف سرمایه گذاری و اقدام به خرید و فروش می کنند و با توجه به حرفه ای بودن این افراد می توانند بازده بیشتری نسبت به بازده شاخص بورس اوراق بهادار و بازده سایر بازارها کسب کنند.
پرداخت سود تضمینی با صندوق های با درآمد ثابت
این کارشناس بورس گفت: یکی دیگر از ابزارهای مالی بازار سرمایه، صندوق های با درآمد ثابت یا با اوراق بهادار بدون ریسک است. این صندوق ها آن ریسک قیمت را ندارند و کارکردشان تضمین یک مقدار سود علی الحساب است.
خرید طلا بدون مالیات از طریق صندوق های کالایی
به گفته وی، چند سالی است که صندوق های کالایی هم از دیگر این ابزارهاست، به عنوان مثال صندوق طلا، افراد بدون اینکه خودشان را مستقیما درگیر خرید و فروش سکه، طلا و شمش طلا شوند می توانند به هر میزانی که مد نظرشان است این واحدهای صندوق های طلا را خریداری و نگهداری کنند، این اوراق خیلی سریع قابل نقد شدن در بازار است و معاف از مالیات های مرسوم بازار طلا است.
صندوق های سرمایه ریسک های بازار را کاهش می دهند
این کارشناس بورس با بیان اینکه صندوق های سرمایه به طوری است که افراد به جای آنکه مستقیم خرید و فروش را در بازار بورس اوراق بهادار انجام دهند می توانند غیرمستقیم این کار را از طریق صندوق های سرمایه گذاری انجام دهند، اظهار کرد: این صندوق ها با سرمایه گذاری با مدیریت سبد سهام سعی می کنند ریسک های موجود در بازار را کاهش دهند و خیلی سریع با دقت و کیفیت بالایی خرید و فروش اوراق بهادار را انجام دهند و افراد می توانند با خیال راحت و بدون اینکه مستقیما درگیر اخبار و اطلاعات شرکت های مختلف هستند می توانند در این صندوق ها سرمایه گذاری کنند.
عسگری ادامه داد: این صندوق ها تحت نظارت سازمان بورس اوراق بهادار است و مدیران این صندوق ها حتما باید دارای یکسری صلاحیت های عمومی و تخصصی باشند و سازمان بورس بر فرآیند این صندوق ها نظارت می کند؛ بنابراین از این حیث می توان گفت، سرمایه گذاران با خیال راحت سرمایه گذاری خود را انجام دهند.
اختلاف بازدهی ارز و سکه و سپرده های بانکی با بازار سرمایه
وی با بیان اینکه نگاه به بازدهی که سهامداران در بلند مدت کسب کردند، خودش گواه جذابیت و ارحجیت سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار است، تاکید کرد: به طور کلی در یک بازه زمانی ۲۰ ساله یا ۳۰ ساله سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار و سهام شرکت ها با اختلاف دارای بیشترین بازدهی نسبت به سایر بازارها است، بازار ارز، سکه و سپرده های بانکی است اختلاف بسیار فاحشی را با بازار سرمایه دارند.
این کارشناس بورس تصریح کرد: البته در سه سال اخیر بازار بورس اوراق بهادار به خاطر ریزش بی سابقه بورس در سال ۱۳۹۹ کمتر از بقیه بازارها بوده، اما با توجه به اصلی که در بازارها وجود دارد و آن اینکه بهرحال بازدهی بازارها یکدیگر را تعقیب کرده و بهم می رسد، پیش بینی کرده که بازار سرمایه هم این عقب ماندگی خود را در چند سال اخیر بتواند در کشور و منطقه رفع کرده و ثبات خود را کسب کند.
به گفته وی، بهترین روش سرمایه گذاری از دید اقتصاد کلان حتما سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار است، زیرا باعث تامین نقدینگی شرکت ها می شود و شرکت ها می توانند با افزایش سرمایه منابع مورد نیاز خود را برای اجرای طرح ها و پروژه ها بدست بیاورند و از آن طرف مسئله نقدشوندگی هم موجودیت دارد و می توانند خیلی سریع سهامداران یک شرکت سهام خود را بفروشند و انتقال مالکیت اتفاق بیفتد.
دیدگاهتان را بنویسید