×

توضیحات معاون وزیر راه درباره سامانه خودنویس و علت عدم انتشار ۳۹ ماهه گزارش مسکن

  • کد نوشته: 240712
  • ۰۱ اسفند ۱۴۰۲
  • ۰
  • معاون وزیر راه درباره سامانه جدید ثبت معاملات مسکن با نام خودنویس توضیح داد.
    توضیحات معاون وزیر راه درباره سامانه خودنویس و علت عدم انتشار ۳۹ ماهه گزارش مسکن
  • هادی عباسی اصل در نشست خبری با اشاره به راه‌اندازی سامانه املاک و مستغلات در سال ۸۸،‌ اظهار کرد: در آن زمان مشاور وزیر بودم؛ برای اولین بار ۱۴ سال قبل کد رهگیری و قراردادها با فرمت جدید راه‌اندزی شد.

    وی افزود: در قانون جهش تولید مسکن دو تکلیف برای وزارت راه تعیین شد؛ یکی این‌که سامانه ایران املاک به وزارت راه منتقل شود. الان حدود یکسال است که طرف قرارداد سامانه مذکور وزارت راه است. دوم آن‌که متعاملین بتوانند به‌صورت مستقیم قرارداد تنظیم کنند تا کد رهگیری به‌صورت رایگان صادر شود.

    تاخیر ۳۹ ماهه وزارت راه در انتشار گزارش‌ بازار مسکن

    وی با بیان این‌که سامانه مذکور ۱۳ سال به‌روز رسانی نشده بود، ادامه داد: به این جمع‌بندی رسیدیم سامانه قدیمی قابلیت لازم را ندارد و مشکلات عدیده‌ای خواهد داشت. هزینه‌ها در این رابطه نیز هدر دادن منابع کشور بود.

    معاون مسکن و ساختمان بیان کرد: بر این اساس یک تیم دانش‌بنیان کار طراحی نرم‌افزار جدید را انجام داد و سوم خرداد ۱۴۰۲ سامانه به‌صورت آزمایشی رونمایی شد.

    عباسی با بیان این‌که خدمات‌رسانی سامانه «خودنویس» ۲۴ ساعته است، گفت: در فاز بعدی بحث مشاوران املاک به سامانه اضافه شد. الان تمام مشاوران املاک کشور مجوزدار به سامانه متصل بوده و می‌توانند قراردادها را ثبت کنند.

    وی با یادآوری این‌که امکان فعالیت در سامانه خودنویس برای مشاوران املاک فراهم شده است،‌ اضافه کرد: اگر ملکی در سامانه ثبت نشده باشد، امکان استفاده از آن برای تنظیم قراردادهای اجاره وجود ندارد.

    وی با بیان این‌که در ۱۱ استان سامانه قدیمی (ایران املاک) دیگر امکان تنظیم قراردادهای اجاره وجود ندارد، اظهار کرد: در سامانه قدیمی فعلا متعاملین می‌توانند مبایعه‌نامه (خرید و فروش) را انجام دهند. تا انتهای سال سامانه ایران املاک در بحث اجاره در تمام استان‌های کشور کنار گذاشته می شود.

    معاون وزیر راه و شهرسازی از ثبت ۸۷ هزار و ۶۸ قرارداد اجاره تا ساعت ۱۱:۱۵ در سامانه خودنویس خبر داد و گفت: قرارداد تمام الکترونیک برای مدت یکسال ایجاد شده است. احراز  هویت از طریق SSCO دولت انجام می‌شود و سیمکارت باید به نام مالک و مستاجر باشد.

    عباسی با بیان این‌که طبیعی است قرارداد در پلتفرم قدیمی را نمی‌‌توان در سامانه جدید خودنویس تمدید نمی‌شود، افزود: شرط ثبت معاملات اجاره در سامانه خودنویس، ثبت اطلاعات ملکی در سامانه املاک و اسکان است. در سامانه ایران املاک مبتنی بر توکن بود، اما در سامانه جدید اقدامات مبتنی بر سیمکارت است و مشاوران املاک باید مجوزهای لازم را داشته باشند.

    وی با اشاره به این‌که جواز کسب‌ها باید تمدید شود احراز هویت در سامانه خودنویسی را به پرداخت‌های الکترونیکی کشور تشبیه کرد و با بیان این‌‌که را بایدزیر سئوال ببریم. از یک حساب پول برداشت و به یک حساب دیگر واریز می‌شود.

    نکته بعدی اینجاد بحث تحویل است، اگر مشکلی وجود داشته باشد واحد را تحویل نمی‌دهد. نکته سوم در سامانه خودیس این فرصت را فراهم کرده که خودشان می‌خواهند قرارداد اجاره را تنظیم کنند.

    وی با بیان این‌‌که مشاوران املاک با سامانه خودنویس بیکار نمی‌شوند، بلکه بستر فعالیت بیشتری برای آنها فراهم می‌شود، اظهار کرد: مشاوران املاک حذف شدنی نیستند، اما باید به مردم این فرصت را بدهیم تا یا از طریق مشاوران املاک یا سامانه خودنویس قراردادهای خود را ثبت کنند.

    وی در پاسخ به پرسش تسنیم مبنی بر این‌که اشاره کردید از سال ۸۸ مشاور وزیر بوده‌اید؛ تعداد مستاجران در سال ۸۸ چه تعدادی بود و امروز چه میزانی است و این‌که حق‌الزحمه مشاوران املاک در سامانه خودنویس چه میزانی است،‌ گفت: بنده از سال ۱۳۸۵ مشاور وزیر بوده‌ام.

    وی ادامه داد: تنظیم قرارداد برای مردم و مشاوران املاک رایگان است؛ البته مشاوران طبیعتا باید حق‌الزحمه خود را دریافت کنند که در تهران یک چهارم مبلغ رهن و اجاره است. در سایر مناطق کشور نیز حق‌الزحمه متفاوت است که در حال حاضر در رابطه با آن حضور ذهن ندارم.

    منبع: تسنیم
    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *