در حالیکه بازار گواهی سپرده کالایی شمش طلا فعالیت خود را در اواخر اسفند ماه سال ۱۴۰۱ با سپرده حدود ۳ تن آغاز کرد، با استقبال فزاینده از سوی عرضهکنندگان و تولیدکنندگان شمش طلا و نیز وجود تقاضای مناسب از سوی خریداران حقیقی و حقوقی، ظرفیت سپردهپذیری خزانهها طی این مدت به بیش از ۹ تن افزایش پیدا کرد. لذا در سال جاری، میزان سپرده شمش طلا در خزانههای بورس کالا افزایش یافت بطوری که در پایان سال جاری این رقم به بیش از ۶ تن رسیده است.
عملکرد یک ساله بازار گواهی سپرده کالایی شمش طلا نشان میدهد که در طول این مدت، بالغ بر ۴ تن و ۲۰۰ کیلوگرم شمش طلا به ارزش بیش از ۱۴.۵ هزار میلیارد تومان معامله شده است. این حجم از طلا با خلوص نزدیک به ۲۴ عیار، معادل بیش از ۵۶۷ هزار قطعه سکه طلای تمام بهار آزادی است. همچنین تعداد ذینفعان حقیقی و حقوقی بازار که بصورت مستقیم و یا از طریق صندوقهای سرمایهگذاری در بازار مشارکت داشتهاند به بیش از نیم میلیون نفر رسیده است که بیانگر جذابیت بازار مذکور برای آحاد مختلف اقتصادی است.
بازار گواهی سپرده کالایی شمش طلا به مشتریان خرد و کلان حقیقی و حقوقی این امکان را می دهد تا با خرید و نگهداری گواهی سپرده شمش طلای ۲۴ عیار بتوانند در حد قدرت خرید خود در بازار طلا سرمایهگذاری کنند. کوچک بودن واحدهای معاملاتی اوراق بهادار گواهی سپرده شمش طلا و سهولت سرمایهگذاری برای آحاد جامعه، امکان نگهداری ایمن دارایی شمش طلای مشتریان در خزانههای بانکی و نیز معافیت مالیاتی معاملات اوراق گواهی سپرده کالایی از جمله مزایای اوراق مزبور محسوب میشود. به علاوه گواهی سپرده کالایی شمش طلا با قیمتهایی بسیار نزدیک به ارزش ذاتی طلای آن کشف میشود و حباب قیمتی در این بازار برخلاف مسکوکات طلا، بسیار محدود است. همچنین مشتریان بازار مشتقه بورس کالا میتوانند از این اوراق به عنوان تضمین انجام معاملات خود در قراردادهای اختیار معامله استفاده کنند. امکان توثیق اوراق مزبور برای مقاصد تامین مالی از برنامههای توسعهای بورس کالا در این حوزه است.
دیدگاهتان را بنویسید