×

راهکارهایی برای تشکیل بهترین سبد سهام

  • کد نوشته: 230626
  • ۲۸ مهر ۱۴۰۲
  • ۰
  • یکی از مهمترین راه های کسب سود و حفظ آن در بورس ساخت پرتفوی سهامی مناسب با استفاده از تجربه و روش های علمی است.
    راهکارهایی برای تشکیل بهترین سبد سهام
  • به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، زمانی که یک فرد تصمیم دارد تا در بورس سرمایه گذاری کند، اولین مسئله ای که باید به آن توجه کند ساخت یک پرتفوی مناسب و درست است تا بتواند هم سودآوری داشته باشد و هم حد ضرر را به وسیله آن کنترل کند، برای ساخت یک پرتفو و سبد سهام مناسب، استفاده از راه های علمی و تجربه کافی حائز اهمیت فراوان است. در این گزارش چند مرحله مهمی که باید در زمان تشکیل سبد سهامی در نظر گرفت آورده شده و به صورت مفصل درباره هر کدام توضیح خواهیم داد.

    سبد سهام به چند دسته تقسیم می شود؟

    سبدهای سهامی به ۷ دسته زیر تقسیم بندی می شوند:

    ۱)سبد رشدی: این نوع سبد بر اساس ارزش سهام ساخته می شود و در آن ارزش سهام تشکیل دهنده سبد به سرعت افزایش می یابد و البته باید گفت که ریسک مالی آن بسیار بالا است.

    ۲) سبد درآمدی: در این سبد ریسک مالی بسیار کم است، اما درآمد و سوددهی آن ثابت است.

    ۳)سبد محافظه کارانه: سبد محافظه کارانه مناسب افرادی است که هم آمادگی پذیرش یک ریسک نسبی را دارند و هم رشد نسبی را از سبد سهامی خود انتظار دارند و این ها را لازمه حفاظت از سود سبد سهامی خود می دانند.

    ۴) سبد هجومی: این سبد جزء سبدهای پر ریسک با بازدهی بسیار بالاست و برای افرادی مناسب است که تحمل پذیرش نوسانات زیاد بازار را دارند.

    ۵) سبد دفاعی: این نوع سبد ریسک بسیار پایینی دارد و حتی در نوسانات بالای بازار هم دچار مشکل زیادی نخواهد شد و بیشتر سهم های این سبد از شرکت‌هایی  که محصول یا خدمات آنها به صورت همیشگی دارای یک تقاضای پیوسته و در یک محدوده نسبتا ثابت و مشخص در واحد زمان باشد ساخته می شود.

    ۶) سبد ترکیبی: این سبد از سهام شرکت ها، صندوق ها، اوراق قرضه، بورس کالا، صندوق طلا و … تشکیل می شود.

    ۷) سبد سوداگرانه: سهام این سبد از شرکت های تازه وارد تشکیل می شود که شرایط نامعلومی دارند و در صورت سوددهی ، سود خوبی را به سرمایه گذار خود می دهند اما سرنوشت این سبد خیلی قابل محاسبه نیست و ریسک بالایی دارد.

    حال پس از توضیح درباره انواع سبدها، درباره راه های ساخت یک سبد سهام خوب توضیح خواهیم داد.

    راه ساخت سبد سهامی خوب:

    ۱)سبد را تنها با یک سهام تشکیل ندهید و همه سرمایه گذاری خود را بر روی یک شرکت متمرکز نکنید: در تشکیل سبد سهامی مناسب بسیار مهم است که همه سرمایه گذاری بر روی یک سهام انجام نشود و سرمایه گذاری میان چند سهم تقسیم شود، زیرا در صورت زیان دادن یک سهم و سودسازی یک سهام دیگر می توان حد ضرر سبد سهام را کنترل کرد و ریسک مالی آن را کاهش داد.

    ۲) توجه ویژه به شاخص بورس: سرمایه گذاران و تحلیلگران برای تشکیل سبد سهام خوب باید تمام مدت انتخاب سهام روند شاخص بورس را هم در نظر بگیرند زیرا دید خوبی درباره روند حرکتی شرکت‌های بزرگ و کوچک به سرمایه گذار و سهامدار خواهد داد.

    ۳) وضعیت بازار جهانی را زیر نظر داشته باشید: یکی از مهمترین مسائل در هنگام تشکیل سبد سهام خوب توجه به بازارهای جهانی است زیرا بازارهای جهانی تاثیر به سزایی در بورس دارند زیرا تغییرات سهام شرکت های فلزی و معدنی به قیمت های بازار جهانی مربوط می شود.

    ۴)صندوق های سرمایه گذاری را زیر نظر داشته باشید و حتما یکی از آن‌ها را در سبد سهام خود داشته باشید: یکی از مهمترین نکات داشتن یک صندوق قابل معامله در سبد سهام است زیرا این سبدهای سهامی همیشه یک سود قابل ملاحظه به شما می دهد و می تواند از سبد و سود شما محافظت کند.

    ۵) اخبار مهم سیاسی و اقتصادی را دنبال کنید و در هنگام تشکیل سبد سهام آن ها را در نظر بگیرید.

    ۶) سهام پر بازده در بازه زمانی سرمایه گذاری خود را شناسایی کنید و در سبد سهامی خود از این شرکت ها استفاده کنید، بعضی صنایع همیشه در بازار بورس پر رونق بوده و سود مناسبی را به سرمایه گذاران خود داده است و این با شناسایی این صنایع و شرکت ها می توانید از سهام این صنایع نیز در پرتفوی خود داشته باشید.

    ۷) شایعات را فراموش کنید: بازار های سرمایه پر از شایعه است و شایعه سازهایی در آن وجود دارند که تنها به دنبال ساخت شایعه و سودسازی از آن شایعه برای خود هستند، پس بهتر است به جز اخبار موثق اقتصادی و سیاسی به دیگر اخبار که ممکن است شایعه باشند بی توجه باشید.

    ۸) نسبت به سهام یک شرکت تعصبی نداشته باشید زیرا هر سهمی در یک بازه زمانی ممکن است خوب عمل کند و در برخی مواقع زیان زیادی برای سهامداران خود داشته باشد، بر همین اساس به هیچ عنوان تعصبی نسبت یه یک سهام و شرکت و حتی صنعت نداشته باشید و سهام خود را در بازه های زمانی مختلف بر اساس داده ها  و تحلیل ها انتخاب کنید.

    نویسنده: سارا عصمتی گودرزی
    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *