بورس تهران که پس از مدتها توانسته بود در هفته منتهی به ۱۶ اسفند، یک هفته نسبتا خوب را تجربه کند، در هفته گذشته نتوانست این روند را ادامه دهد و هر سه نماگر اصلی بازار با کاهش ارتفاع همراه شدند.
سبزپوشی نماگرها در هفته منتهی به ۱۶ اسفند موجبشده بود تا مجددا امید به تالار شیشهای تزریق شود و سهامداران به ادامه مسیر معاملاتی بازار امیدوار شوند، اما مجددا امیدها در تالار شیشهای رنگ باخت و بازار در مدار نزولی قرارگرفت. افزایش قیمت دلار در بازار آزاد، قرار داشتن قیمت سهام در سطوح ارزنده و شعلهورشدن مجدد آتش انتظارات تورمی، از جمله مهمترین دلایلی بودندکه در هفته منتهی به ۱۶ اسفند، موجبات استقبال معاملات سهام را فراهم کردند.
در هفتهای که گذشت، شاخصکل بورس تهران افت ۰.۷۲درصدی را تجربه کرد. نماگر هموزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نمادهای معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوبتری نمایش میدهد، با افت ۰.۸۹درصدی همراه شد، در فرابورس نیز شاخص کل این بازار در هفته گذشته، افت ۱.۱۶درصدی را ثبت کرد.
شروع هفته ای که تنها سه روز آن کاری است و پس از آن سال به پایان می رسد نیز با روند خوبی همراه نبود و شاخص بورس تمایلی به حرکت در مسیر صعودی از خود نشان نداد.
پارک نقدینگی در صندوق های درآمد ثابت
بهرغم اینکه قیمتهای منطقی و ارزانی را در بسیاری از سهام مشاهده میکنیم اما با توجه به تعطیلات پیشرو، احتمال رشد سایر بازارها و درصد سودی که صندوقهای درآمد ثابت میدهند، جذابیت زیادی برای بازار باقی نمیگذارد و حتی احتمالا مقدار کمی خروج را نیز شاهد باشیم.
روال معمولا به اینصورت است که در روزهای پایانی سال با توجه به تعطیلات پیشرو افراد سعی میکنند پولهای خود را در صندوقهای درآمد ثابت نگه دارند، یعنی ما در روزهای پایانی سال بهصورت سنتی با توجه به تعطیلات پیشرو شاهدیم که افراد برای بهرهمندی از سود روزهای تعطیل پیاپی پولهای خود را از بازار خارج کرده و واحدهای صندوقهای درآمد ثابت را میخرند.
دلار نیما تعیین کننده مسیر بورس می شود؟
با وجود افزایش قیمت دلار در بازار آزاد در هفتههای اخیر که موجب شد خریداران در تالار شیشهای شجاعت و جسارت بیشتری برای خرید سهام داشته باشند، اما شکاف میان دلار بازار آزاد و دلار نیمایی، همچنان یکی از مهمترین نکات قابلبحث در بورس تهران است. بهرغم اینکه افزایش قیمت دلار بازار آزاد میتواند میل به خرید سهام را تقویت کرده و ارزش اسمی دارایی شرکتهای بورسی را تحتالشعاع قرار دهد، اما سودآوری شرکتها و تاثیر افزایش نرخ باید در نرخ دلار نیمایی مشخص شود که بهنظر میرسد سیاستگذار در روزهای آتی برای کاستن از شکاف ایجادشده میان دلار بازار آزاد و نیمایی، اجازه رشد قیمتی را به دلار نیمایی بدهد که این موضوع، آپشن مثبتی برای بازار تلقی میشود.
روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟
در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با کاهش ۱۵۱۷ واحدی به ۲ میلیون و ۱۴۸ هزار واحد رسید، شاخص هموزن افت ۱۷۹۵ واحدی با رسیدن به رقم ۷۳۰,۲۳۶ واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با افزایش ۵ واحدی برروی ۲۴,۸۵۶ ایستاد.
فولاد، میدکو، شپنا منفی سازان اصلی بورس بودند ووسپهر، فصبا، مادیرا بیشترین اثر مثبت در فرابورس را داشتند.
خودرو، فلزات اساسی و بانک ها به ترتیب با ارزش معامله ۳۶۳ میلیارد تومان، ۲۱۹ میلیاردتومان و ۲۱۷ میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشتهاند.
ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی در بازار امروز برابر ۳۸۳۷ میلیارد تومان بود.
در بازار امروز ۶۰۶ نماد فعال وجود داشت که ۱۵۵ نماد در مدار مثبت ، ۳۴۵ نماد در مدار منفی و مابقی بر روی صفر تابلو معامله شدند. از میان نمادهای منفی ۲۸ نماد افت بیش از ۴ درصدی داشتند و از میان مثبتها ۱۸ نماد با رشد بیش از ۴ درصدی همراه بودند.
نمای پایانی بازار در روز شنبه ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۲ :
*حاشیهی بازار و اخبار موثر*
رشد اقتصادی ۹ ماهه بدون نفت ۳.۵ درصد شد
بانک مرکزی:عملکرد تولید ناخالص داخلی کشور در نهماهه سال ۱۴۰۲ «با احتساب نفت» و «بدون احتساب نفت» به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵ به ترتیب به ۱۲۰۸۳.۰ و ۱۰۹۶۸.۳ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب با افزایش ۴.۵ و ۳.۵ درصدی همراه بوده است.تحقق رشد اقتصادی ۴.۵ درصدی در نه ماهه ۱۴۰۲ در امتداد رشد اقتصادی ۴.۰ درصدی سال ۱۴۰۱ حکایت از تداوم روند رو به بهبود فعالیتهای اقتصادی در کشور دارد.
تحریمهای جدید آمریکا در ارتباط با ایران
وزارت خزانهداری آمریکا با انتشار بیانیهای اعلام کرد که این تحریمها به شرکت خدمات انفورماتیک (ISC) وابسته به فناوری بانک مرکزی ایران (CBI) مرتبط است.
در این بیانیه ادعا شده است که کالاها و فناوری منتقلشده به بانک مرکزی ایران، شامل اقلامی بودهاند که تحت کنترلهای امنیت ملی و ضدتروریسم وزارت بازرگانی آمریکا قرار دارند.
دیدگاهتان را بنویسید