وضعیت عوامل موثر بر بازار سهام نشان می دهد که بازگشت رونق به بورس با چالش های جدیدی مواجه است ، بازار هنوز با ریسک های سیاسی رو به رو است و در مواجهه با اخبار منفی ، ممکن است به سرعت واکنش دفاعی از خود داشته باشد و شاهد خروج سرمایه از بازار باشیم.
تحلیل وضعیت بازار سهام نشان می دهد که عوامل متعددی ، از جمله ریسک های سیاسی و نوسانات قیمت کامودیتی ها و نفت ، بر بازار داخلی ما تاثیر خواهد داشت.
هرچند که ممکن است رونق موقتی متاثر از اخبار خودرویی شکل بگیرد اما عبور از منطقه حمایتی فعلی شاخص به راحتی نخواهد بود.
اعتماد حلقه گمشده بازار سهام
متاسفانه در ماههای اخیر، اعتماد به حلقه مفقوده بورس تهران تبدیل شدهاست و همین موضوع باعثشده تا بازار سهام بعد از گذشت بیش از ۳ سال که از ریزش قیمتها در تالار شیشهای میگذرد، همچنان به روند آتی این بازار و مکانیزمهای آن اعتماد کمی داشتهباشد، بهگونهای که هر روند صعودی که در بازار سهام شروع میشود، سهامداران در انتظار فرارسیدن فرجام زودهنگام آن و سقوط آزاد قیمتها هستند و در مقطع کنونی کمتر کسی پیدا میشود که افق سرمایهگذاری خود را بلندمدت قرار دهد. بیاعتمادی بهگونهای باعث تزریق بدبینی مفرط به جریان معاملات سهام شده و در اذهان سهامداران رخنه و رسوخ کرده است.
گفتنی است که شاخصکل در شانزدهمین روز از اردیبهشت توانسته بود سقف تاریخی خود را در کانال ۲میلیون و ۵۰۰هزارواحدی تجربه کند، بعد از ریزش مشکوک قیمتها در میانه اردیبهشت، در ماههای بعد نتوانست اوضاع و احوال مناسبی داشتهباشد.
فعل و انفعالات حادثشده در موضوع افزایش نرخ خوراک شرکتهای پتروشیمی که بذر نااطمینانی را به داخل مرزهای بازار سهام تزریق کرد، میتوان جزو اصلیترین مواردی تلقی کرد که شتاب افت قیمتها در بازار سهام را افزونتر کرد.
در بورس تهران هم ضربه واردشده به افکار عمومی در اثر آغاز سقوط از مرداد۹۹، بهویژه با توجه به آنکه بخش عمدهای از افراد در سیکل پایانی رونق وارد بازار شدهبودند، باعث نوعی از رویگردانی و سوءظن عمومی نسبت به امکان ایجاد دوباره رونق پایدار در این بازار شده که احتمالا تبعات آن در کوتاهمدت، دست از سر بورس و سرمایهگذاران حرفهای آن برنخواهد داشت. البته در این اثنا همواره باید به تزریق بیاعتمادی به بازار از سوی نهادهای مختلف تصمیمساز و قانونگذار اشاره کرد. گاه این بیاعتمادی از دل مفاهیم و اعداد مندرج در بودجه به تالار شیشهای منتقل میشود و گاه نرخ خوراک پتروشیمیها است که نااطمینانی را به بازار تزریق میکند.
موضوع خودرو و نحوه عرضه و فروش آن نیز یکی از قدیمیترین ریسکهایی است که در حوالی بازار سهام وجود داشته و همواره بازار را با نوسان همراه کرده است که در جدیدترین مورد، مساله تایید و تکذیب اخبار پیرامون این صنعت مجددا بازار را با چالش همراه کردهاست. به هر روی میتوان اینچنین استنباط کرد که بازار سهام بعد از فعل و انفعالات حادثشده در سال۹۹ و همچنین ماجرای ریزش قیمتهای تالار شیشهای در اردیبهشت سالجاری، از موضوع عدماعتماد رنج میبرد و سرمایههای حقیقی از اعتماد به جریان معاملات سهام خودداری میکنند و سیاستگذار نیز هیچ تلاشی در جهت مرتفعساختن این مسیر از خود نشان نمیدهد.
روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟
در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با افت ۸۰۰ واحدی به ۲ میلیون و ۱۵۳ هزار واحد رسید، شاخص هموزن کاهش ۴۱۹ واحدی با رسیدن به رقم ۷۵۹,۶۰۳ واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با افزایش ۵ واحدی برروی ۲۶,۲۴۶ واحد ایستاد.
خودرو، کگل، اخابر منفیسازان اصلی بورس بودند و انتخاب، مادیرا، پارتا بیشترین نقش مثبت در فرابورس را داشتند.
خودرو، انبوهسازی، فلزات اساسی به ترتیب با ارزش معامله ۳۰۶ میلیارد تومان، ۲۵۰ میلیاردتومان و ۱۸۵ میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشتهاند.
ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی در بازار امروز برابر ۴۵۶۳ میلیارد تومان بود.
در بازار امروز ۶۹۳ نماد فعال وجود داشت که ۱۸۰ نماد در مدار مثبت ، ۳۵۹ نماد در مدار منفی و مابقی بر روی صفر تابلو معامله شدند. از میان نمادهای منفی ۲۲ نماد افت بیش از ۴ درصدی داشتند و از میان مثبتها ۲۵ نماد با رشد بیش از ۴ درصدی همراه بودند.
نمای پایانی بازار در روز دوشنبه ۱۸ دیماه ۱۴۰۲ :
*حاشیهی بازار و اخبار موثر*
صدور مجوز ۱۲۵ درخواست تامین مالی از محل انتشار اوراق بدهی
رییس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بدهی گفت: حدود ۱۷۰ درخواست تامین مالی از محل انتشار اوراق بدهی در ۹ ماهه سال جاری از سوی شرکتها صورت گرفته که از این تعداد با ۱۲۵ درخواست به ارزش ۷۵۱.۹۵۰ میلیارد ریال موافقت شده است.
اصلاحیه استاندارد ۱۵ حسابداری مرتبط با تجدید ارزیابی داراییها ابلاغ شد
سازمان حسابرسی ، تغییرات در استاندار حسابداری شماره ۱۵ با عنوان «حسابداری سرمایه گذاریها» را به درخواست رئیس سازمان بورس ، به شرح ذیل ابلاغ کرد:
حذف عبارت «با این تفاوت که دوره تناوب تجدید ارزیابی یک سال خواهد بود» از انتهای جز ب بند ۳۴
حذف عبارت « با این تفاوت که در مورد تناوب تجدید ارزیابی مفاد بند ۳۴ ملاک عمل قرار میگیرد» از انتهای بند ۳۵
حذف بند ۳۶
دیدگاهتان را بنویسید