×

مدیریت ریسک در بورس به چه معناست؟/ چگونه ریسک معاملات خود را مدیریت کنیم؟

  • کد نوشته: 230647
  • ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
  • ۰
  • برای هر سرمایه‌گذاری شناختن خطرهایی که از آن‌ها به عنوان ریسک یاد می‌شود و سرمایه را مورد تهدید قرار می‌دهند، ضروری است . در بازار سهام نیز همواره ریسک‌هایی وجود دارد که می‌تواند زمینه ضرررسانی به سرمایه افراد ، به ویژه افراد مبتدی و غیر حرفه‌ای، را فراهم کند . بدین منظور شناخت ریسک‌ها و یادگیری چگونگی کنترل آن‌ها از مهم‌ترین کارهاییست که یک فعال بازار سرمایه باید بلد باشد.
    مدیریت ریسک در بورس به چه معناست؟/ چگونه ریسک معاملات خود را مدیریت کنیم؟
  • مدیریت ریسک در بورس چیست؟

    مدیریت ریسک در بورس به فرآیند شناسایی، تحلیل و کنترل عواملی که ممکن است باعث ضررهای بالقوه در سرمایه‌گذاری گردد، گفته می‌شود.

    استراتژی‌های مدیریت ریسک در بورس کدام است؟

    انتقال، اجتناب، کاهش و پذیرش

    ریسک به چه معنا است؟

    ریسک در لغت به معنای خطر کردن و خطرپذیری است و در اصطلاح مالی، نوسانات بازدهی مورد انتظار است.

    ریسک و بازده چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟

    ریسک در دنیای سرمایه‌گذاری از بازده جدایی‌ناپذیر است. مدیریت ریسک در بورس، همیشه براساس ارتباطی که بین ریسک و ﺑﺎزده وﺟود دارد، انجام می‌شود. هر چه یک سرمایه‌گذاری ریسک بیشتری داشته باشد، می‌توان انتظار بازده بالاتری نیز از آن داشت.

    راه‌های مدیریت ریسک در بازار سرمایه 

    یادگیری نحوه مدیریت ریسک در بورس برای معامله‌گران امری ضروری است. اگر به دنبال رسیدن به بازده مورد انتظار در سرمایه‌گذاری خود هستند باید نکات زیر را در نظر داشته باشید:

    بازار را بشناسید!

    مهمترین گام برای ورود به بازار بورس، آشنایی با بازار سرمایه است. هنگامی که با بازار بورس آشنا باشید، می‌توانید زمان مناسب برای خرید و فروش یک سهم را تخمین بزنید. برای این منظور کمک گرفتن از تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و تابلوخوانی می‌تواند به شما کمک شایانی کند.

    حد سود و زیان را برای خود مشخص کنید

    از آنجایی که نمی‌توان از نتیجه هیچ سرمایه‌گذاری صد درصد اطمینان داشت، تعیین حد سود و زیان امری ضروری است. شما باید با بررسی شرایط و آگاهی از حیطه‌ای که در آن سرمایه‌گذاری می‌کنید، بازه مناسب بازدهی برای خود را تعیین کنید و با کسب سود یا ضرر به اندازه‌ای که تعیین کردید، دارایی خود را به فروش برسانید. این کار از ضررهای هنگفت هنگام نامناسب بودن وضعیت بازار جلوگیری می‌کند.

    نقدشوندگی سهام را بررسی کنید

    بهتر است تعداد خریداران و فروشندگان سهام انتخابی خود را تحت نظر داشته باشید. چرا که با این کار می‌توانید پیش از تشکیل صف‌های خرید یا فروش برای سهامتان تصمیم‌گیری کنید.

    سبد سرمایه‌گذاری خود را متنوع کنید

    زمانی که تصمیم به سرمایه‌گذاری می‌گیرید، مهم است که همه سرمایه خود را به یک واحد خاص اختصاص ندهید. چرا که با این کار اگر یک واحد اقتصادی دچار نوسان شود، همه دارایی شما را درگیر نخواهد کرد. بدین صورت می‌توانید ریسک و سرمایه خود را مدیریت کنید.

    از صندوق‌های سرمایه‌گذاری استفاده کنید

    اگر فرصت کافی برای آموزش بورس ندارید، صندوق‌های سرمایه‌گذاری گزینه مطلوبی برای شما هستند. سرمایه‌گذاری در صندوق های سرمایه گذاری به معنی سپردن مدیریت سرمایه خودتان به گروهی از افراد خبره و با تجربه است تا به جای شما، شرایط را تحلیل کرده و بهترین تصمیم را بگیرند. در این صورت نه نیازی به صرف زمان و هزینه برای یادگیری روش‌های تحلیل و خرید و فروش سهام دارید و نه لازم است که خودتان را درگیر تصمیم‌گیری‌هایی کنید که بعضا بسیار حساس و پر اضطراب هستند.

    نویسنده: سارا عصمتی گودرزی
    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *