جلسه کنفرانس پرسش و پاسخ سهامداران و مدیران شرکت پتروشیمی نوری برگزار شد که مهمترین نکات مطرح شده در این جلسه به شرح زیر است:
در خصوص افزایش سرمایه گفته شد که ما سود انباشتهای نداریم که از این محل افزایش سرمایه دهیم. از محل مطالبات و آورده هم سهامدار عمده باید تصمیم بگیرد. از محل مازاد تجدید ارزیابی نیز امسال برنامهای نداریم.
در خصوص پروژه هنگام گفته شد که به بهره برداری رسمی نرسیده؛ اما تولید آمونیاک آغاز شده است و در حال حاضر آمونیاک با درجه خلوص صادراتی در حال تولید است و خوشبختانه اسکله ۱۸ که مخصوص بارگیری آمونیاک است مراحل آخر خود را طی میکند و به زودی محموله صادراتی آمونیاک را خواهیم داشت. به دنبال آن طبق صورتهای مالی پتروشیمی هنگام، بهرهبرداری از واحد اوره تا پایان سال جاری انجام خواهد شد.
نسبتا اوضاع آمونیاک نسبت به اوره بهتر است و به نظر میرسد با صرف نظر از هزینههای جذب نشده شرکت سودآور است اما دقیقتر آن باید محاسبه شود.
بابت مازاد پرداختی که برای خوراک به شرکت ملی نفت داده بودیم، با توجه به این که فروشهای صادراتی نوری معاف از ارزش افزوده است پرداخت به شرکت از این بابت بیشتر از دریافت است؛ بنابراین ما از سازمان امور مالیاتی طلبکار می شویم و طبق پیگیریهای انجام شده، برگه قطعی مالیاتی را به نفع شرکت به مبلغ ۲۵ هزار میلیارد ریال دریافت کردیم که تا پایان سال آن را وصول میکنیم.
قرارداد ما با شرکت تجارت صنعت در خصوص فروشهای بورسی و صادراتی است که مستندات آن ارائه شده است. حدود ۶۰ هزارتن بصورت دریایی در بورس انرژی فروش انجام دادیم که مزایایی زیادی دارد از جمله اینکه محصول به قیمت فوب خلیج فارس و نقدی است که اگر این روند برای فروشهای صادراتی ادامه یابد، حجم مخازن اجارهای را کمتر میکنیم و موجب کاهش هزینههای لجستیکی ما خواهد شد.
در خصوص پروژه شیرینسازی هوی اند (Heavy End) گفته شد: این پروژه حدود ۷۵درصد پیشرفت دارد و امیدواریم تا پایان سال آن را راهاندازی کنیم. محصول پروژه شیرینسازی هوی اند با غلظت ۱۰ppmاست که این معادل با گازوییل یورو۶ است. اما هدف ما گازوییل یورو۶ نیست هدف ما فراتر است.
هدف ما این است هوی اندی که حدود ۲۰ درصد ماده اولیه LAB را دارد، در آینده با جداسازی این ۲۰ درصد LAB تولید کنیم و مکان آن هم پیش بینی شده است. به همین دلیل ما اندازه راکتور را طوری طراحی کردیم که به اندازه ۱۰ppm غلطت سولفور باشد تا واحد LAB ما دچار مشکل نشود. ظرفیت کل تولید هوی اند ۱.۴ میلیون تن است اما این واحد با ظرفیت ۲میلیون تن در سال طراحی شده است. برگشت سرمایه این پروژه ۴ساله است.
مزیتی که دارد این است که گازوییل ۱۰ppm مشتریهای زیادی دارد. لذا طرح LAB در دستور ما قرار دارد که هر دو ماده اولیه آن را داریم.
در خصوص عملیات اتصال خط لوله خوراک به پالایشگاه فاز ۲ پارس جنوبی گفته شد: اتصال خط خوراک ما به فاز ۲ در حوالی کنگان واقع است و میعانات آن از طریق یک خط لوله از فاصله هزار متری فاز ۲ عبور میکند و به مخازن فاز ۱ میرود. علیرغم مکاتبات فراوان، تا کنون مجوزی از وزارت نفت جهت اتصال صادر نشده است، امروز هم قول مساعد به ما داده شد که این کار را انجام دهند.
زیرساختهای ما جهت تخلیه میعانات گازی از طریق کشتی را فراهم کردیم. در حال حاضر تا اکنون توانستیم ۱۰ کشتی را تخلیه کنیم. مشکل اسکلههای ما ترافیک بیش از حد کشتیها است. اگر مشکل این اسکله که ۲۰۰متر لولهگذاری است، حل شود کلیه کشتیهای حامل متانول به اسکلههای دیگر میروند و این ترافیک کاهش مییابد و ما به راحتی میتوانیم کشتیهای خوراک را از طریق این اسکله تخلیه کنیم.
بنا به خواست متعدد و نیاز مشتریان محصول رافینت۳ و A80 و A92 تولید شده است که A80 و A92 همان ریفرمیت هستند با اعداد اکتان مختلف. قیمتگذاری اینها هم براساس میزان عدد اکتان است.
در خصوص برآورد سود پتروشیمی اروند گفته شد: حاشیه سود آروماتیکها کم است. از همان ابتدا سعی کردیم این سهم نسبتا پرریسک را به حاشیه امن ببریم که اولین اقداممان با خرید پتروشیمی هنگام و اروند بود که این امر را محقق کردیم. در سال ۱۴۰۲ برای پتروشیمی اروند پیشبینی میکنیم که حدود ۲همت سهم سود نوری خواهد شد. مطالعات زیادی روی خرید این پتروشیمی انجام شد چرا که حاشیه سود خیلی خوبی دارد و ریسک سرمایهگذاری برای سهامداران از این جهت کاهش یافت.
برنامه تولید ما ۱۰۰ درصد ظرفیت است اما در پنج سال گذشته همیشه بالای ظرفیت تولید داشتیم و در همین بازه زمانی بطور میانگین ۱۰۵درصد ظرفیت اسمی کار کردیم. قبل از اورهال ۱۱۲درصد کار کردیم. امیدواریم تا پایان سال هم این روند را ادامه دهیم.
در خصوص راه اندازی واحد پارازایلین پتروشیمی بوعلی و تامین پارازایلین تندگویان و برنامه فروش ریفرمیت نوری یا جایگزینی این محصول با پارازایلین گفته شد: پتروشیمی بوعلی طی چندسال اخیر به لطف تولید ریفرمیت سود خوبی کسب کرده است، اما ما نمی توانستیم پارازایلین را تندگویان ندهیم. برهمین اساس طبق قیمت بورس کالا پارازایلین را به شگویا دادیم. خوسبختانه واحد پارازایلین راه اندازی شد. لذا همه تلاش ما این است اگر پارازایلین مقرون به صرفه باشد آن را ادامه دهیم اما فعلا فروش ریفرمیت مقرون به صرفه تر است و آن را به شرکت پالایش و پخش تحویل دهیم و در ماههای آینده شاهد اثرات تناژی و اقتصادی ان در گزارشات مالی شرکت خواهید بود.
فرمول نرخ میعانات گازی ۱۸ماه است که مشخص نشده و طبق ابلاغ وزیر نفت فوب صادراتی میعانات گازی ضربدر ۹۵صدم است. ولی امکان محاسبه با این فرمول نیست و ما براساس آخرین آلفایی که وزارت نفت به ما اعلام کرده، سال ۱۴۰۲ پیشنهاد کردیم. نرخ خرید بنزین پیرولیز براساس نفتا است.
فروشهای بین مجتمعی از طریق خودمان و بدون کارمزد انجام میشود.
حدود ۲۳۰ میلیون دلار مطالبات شرکت بطور خالص در حال حاضر است.
در خصوص پرداخت هزینه های خوراک و سیاست شرکت برای مدیریت وجوه و سپرده های بانکی گفته شد: ما گردش نقدی بالایی داریم ولی پول فروش محصولات با تاخیر زمانی به دستمان میرسد. به سپرده های شرکت سود روزشمار به آن تعلق میگیرد که رقم خوبی برای شرکت به شمار میرود.
در خصوص معافیت های مالیاتی گفته شد، تا پایان آبان ماه سال ۱۴۰۶ معافیت مالیاتی طبق ماده ۱۳۲ قانون مالیاتهای مستقیم شرکت برقرار است ولی از آنجایی که در سال قبل صادرات مواد خام و نیمه خام مشمول مالیات شد این معافیت کم اثر شده و تنها محصول برش سنگین شرکت است که در این لیست قرار ندارد و معافیت آن تا آبان ماه سال ۱۴۰۶ برقرار است.
ما در پایان تیرماه سال جاری نیز ۵۷۰هزار تن موجودی داشتیم اما الان به ۲۱۰هزار تن رسیده که این میزان هم فروخته شده است.به دنبال کاهش میزان موجودی هستیم.
ما نیازی به اخذ تسهیلات جدید نداریم و تسهیلات مانده را با نرخ ۲۳ درصد تمدید کردیم.
استراتژی ما ایجاد حاشیه امن بیشتر برای سهامداران است که با خرید شرکت هایی که توجیه اقتصادی دارند در این مسیر قرار بگیریم. الباه پروژه هایی در واحد R&D مورد بررسی است که هنوز قطعی نشده اما پروژه هایی را بررسی کردیم که حاشیه سود ۴۰درصد دارند. هدف ما نگهداری پول در بانک ها نیست. چندین برنامه هم داریم که یکی از آنها خرید پتروشیمی اروند بود.
فعلا ما برنامه ای برای مشارکت تندگویان نداریم.
در خصوص تهاتر مطالبات اوره گفته شد، هنوز برنامه ای در این خصوص از طرف پتروشیمی هنگام به ما اعلام نشده اما قطعا بخشی از مطالبات این شرکت باید تهاتر شود.
دیدگاهتان را بنویسید