×

گزارش بورس 21 آبان
وضعیت بورس: متعادل با شیب ملایم افزایشی/ آیا شاخص برای رسیدن به ارقام بالاتر نفس‌گیری می‌کند؟

  • کد نوشته: 230871
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۲
  • ۰
  • معاملات هفته جاری با روند متعادل که گرایشات منفی در آن به چشم می‌خورد آغاز شد و در دومین روز هفته نیز همین روند ادامه یافت. تعدادی از فعالان بازار معتقد هستند وضعیت کنونی ترس ندارد و بازار سرمایه پس از یک هفته کاملا صعودی (که بعد از مدت‌ها اتفاق افتاده بود) برای فراتر گذاشتن پای خود از محدوده‌های کنونی نیاز به نفس‌گیری و سنجیدن وضعیت‌ دارد. در مجموع برای ادامه هفته اتفاق قابل توجهی پیش‌بینی نمی‌شود و به احتمال زیاد روند متعادلی را شاهد خواهیم بود.
    وضعیت بورس: متعادل با شیب ملایم افزایشی/ آیا شاخص برای رسیدن به ارقام بالاتر نفس‌گیری می‌کند؟
  • به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، بازار سرمایه هفته گذشته رشدی داشت که از موضوعات مختلفی مانند حمایت‌های صندوق تثبیت، موضوع نرخ خوراک و کاهش ریسک‌های سیستماتیک نشات می‌گرفت، البته به‌صورت سنتی نیز در زمان بر‌‌گزاری نمایشگاه، بازار به دلیل تمایل بازارساز مثبت می‌شود. طبیعی بود که بورس این هفته را با مثبت پرقدرتی شروع نکند و همان‌طور که دیدیم نیز متعادل رو به منفی بود. پیش‌بینی می‌شود این هفته، هفته متعادلی برای بازار سرمایه باشد و روزهای ابتدایی سهم‌ها در بازار منفی خواهند بود اما این نکته بدی نیست. به‌نظر من این‌ها آخرین تخفیف‌های بازار به خریداران قبل از شروع یک رشد چشمگیر است و از همین نقاط بازار رشد خوبی تا ناحیه دو‌میلیون و ۸۰۰‌هزار واحد و شاید فراتر از آن نیز خواهد داشت

    موضوع درگیری غزه تاثیر خود را روی بازار گذشته و در حال‌حاضر جزو مولفه‌های پررنگ و تاثیرگذار بازار نیست. در آن زمان چون در یک طرف دلار بازار آزاد و انس جهانی واکنش منفی به آن موضوع داشتند، بورس نیز از این دو مولفه تاثیر می‌گرفت. در حال‌حاضر نرخ بهره بین‌بانکی با شیب ملایمی در حال کاهش است که این موضوع تاثیر مثبتی روی بازار سرمایه دارد.

    می‌توان امیدوار بود که ارزش معاملات به‌تدریج روبه‌رشد باشد، واگذاری سهام در شرکت‌ها نیز مطرح است که این موضوع هم می‌تواند تاثیرگذار باشد. از طرفی تجدید ارزیابی‌هایی که زمزمه‌های آن در گروه خودروسازی شنیده می‌شود نیز محرک قابل‌توجهی است، بنابراین به‌نظر می‌رسد روند مثبتی که با شیب ملایمی در بازار سرمایه شکل‌گرفته، ادامه‌دار باشد.

    اثرات مثبت برداشته شدن سقف واریز پول به سامانه‌های معاملاتی

    بازار سهام نسبت به سایر بازارهای موازی از محدودیت ورود پول برخوردار بود. به عنوان مثال هنگام فروش خودرو حساب خودروسازها باز بود و نقل‌وانتقال پول بدون محدودیت صورت می‌گرفت؛ اما در بازار سهام وضعیت به شکلی دیگر بود و جا‌به‌جایی پول به‌سختی امکان‌پذیر بود. این مساله در سال‌های اخیر به یکی از دغدغه‌های جدی اهالی بازار سرمایه مبدل شده، به طوری که شرایطی را به وجود آورده بود که طی آن جابه‌جایی پول به‌سختی انجام می‌گرفت. همان‌طور که بارها گفته شده، مشکل فعلی بازار کمبود نقدینگی و نبود تقاضای موثر در بازار سهام است؛ اما اگر موانع روند ورود پول برداشته شود، این مساله می‌تواند مشکل بازار سرمایه را تا حدود زیادی حل کند.

    اگر در کنار این قانون شناسایی مبدا واریز نیز انجام شود، منجر به شفافیت خواهد شد و در راستای پولشویی قانون بانک مرکزی گام مهمی برداشته خواهد شد.

    روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟

    در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با افت ۸۴۸ واحدی به ۲ میلیون و ۵۳ هزار واحد رسید، شاخص هم‌وزن افزایش ۱۹۳۳ واحدی با رسیدن به رقم ۷۰۱,۰۲۶ واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با کاهش ۳ واحدی برروی ۲۵,۰۱۸ واحد ایستاد.

    فملی، اخابر،فولاد منفی‌سازان اصلی بورس بودند و آریا، بپاس، سرچشمه بیشترین نقش منفی در فرابورس را داشتند.

    خودرو، انبوه‌سازی و فلزات اساسی به ترتیب با ارزش معامله ۲۸۶ میلیارد تومان، ۲۴۳ میلیاردتومان و ۲۰۲ میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشته‌اند.

    ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در بازار امروز برابر ۳۷۹۳ میلیارد تومان بود.

    در بازار امروز ۶۷۸ نماد فعال وجود داشت که ۲۸۵ نماد در مدار مثبت ، ۲۲۳ نماد در مدار منفی و مابقی بر روی صفر تابلو معامله شدند. از میان نمادهای منفی ۱ نماد افت بیش از ۴ درصدی داشتند و از میان مثبت‌ها ۴۹ نماد با رشد بیش از ۴ درصدی همراه بودند.

    نمای پایانی بازار در روز یکشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۲ :

    1402-08-21 12_48_10-Bourse View — Mozilla Firefox

    *حاشیه‌ی بازار و اخبار موثر*

    خودروهای جدید سایپا و ایران خودرو راهی سامانه یکپارچه می‌شوند

    قرار است به زودی در دور جدید فروش خودرو در سامانه یکپارچه شرکت های خودروساز محصولات جدید خود را بفروش برسانند.

    رایزنی وزرای خارجه قطر و آمریکا درباره غزه

    وزارت خارجه قطر: آل ثانی در تماس تلفنی با بلینکن بر ضرورت تشدید تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای برقراری آتش‌بس و بازگشایی دائمی گذرگاه رفح تأکید کرد.

    آخرین قیمت‌های جهانی شکر که حکایت از شکر ۷۵۰ دلاری به ازای هر تن دارد

    التهاب همچنان در بازارهای جهانی بالاست، اما در داخل کشور دولت با تخصیص یارانه سنگین و البته تامین بخشی از این یارانه از جیب سهامداران شرکتهای قندی، سعی در «شکر پاشی» در بازار دارد… اما این شکر ارزان به نام مردم ولی به کام دلالان و صنایع مصرف کننده شکر میشود که محصولات نهایی آنها مشمول قیمت گذاری نیست!

    نویسنده: سارا عصمتی گودرزی
    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *