×

سرپرست دفتر امور حمایتی
کدام کودکان مشمول یارانه ۶۰۰ هزارتومانی و یک میلیونی می شوند

  • کد نوشته: 234197
  • ۰۱ دی ۱۴۰۲
  • ۰
  • آغاز اجرای طرح «امنیت غذایی برای کودکان» با همکاری وزارت بهداشت، جهت پایش کودکان مشمول یارانه ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومانی. پس از شارژ اعتبار، عدم خرید توسط خانوارها منجر به عدم شارژ حساب در ماه بعد خواهد شد. این طرح از طریق کالابرگ الکترونیکی بهبود امنیت غذایی کودکان را تسهیل می‌کند.
    کدام کودکان مشمول یارانه ۶۰۰ هزارتومانی و یک میلیونی می شوند
  • به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بااقتصاد،سرپرست دفتر امور حمایتی و توانمندسازی گفت: پایش کودکانی که مشمول یارانه ۶۰۰ هزار تومانی تا یک میلیونی طرح «امنیت غذایی برای کودکان» هستند، به صورت ماهانه توسط خانه‌های بهداشت انجام می‌شود تا اثر مصرف مواد غذایی بر روند رشد کودک بررسی شود. اگر خانوار پس از شارژ اعتبار تا پایان همان ماه خرید نکند ماه بعد حساب او شارژ نمی‌شود.

     یکی از طرح‌های راهبردی دولت سیزدهم ارتقا امنیت غذایی است. در همین راستا، پس از ارائه کالابرگ الکترونیکی اواخر آبان‌ماه، طرح امنیت غذایی برای کودکان با همکاری وزارت بهداشت و تعاون به مرحله اجرا درآمد تا به واسطه آن به ازای هر کودک دارای اختلال در رشد، ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان اعتبار بیشتر برای خرید اقلام غذایی در مبلغ کالابرگ الکترونیکی‌شان لحاظ شود

    در این طرح، به خانوارهای دهک‌های ۱ تا ۷ که نمودارهای رشد کودکان آن‌ها دچار اختلال است، ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان اعتبار بیشتر برای خرید اقلام غذایی تعلق می‌گیرد.

    تا کنون بیش از ۱۲۳ هزار خانوار در دایره مشمولین این طرح قرار گرفته‌اند که به ازای هر بچه دارای مشکل در رشد در دهک‌های ۱ تا ۵، یک میلیون تومان و برای دهک شش و هفت، ۶۰۰ هزار تومان به مبلغ کالابرگ الکترونیک‌شان افزوده خواهد شد.

    «زهرا قیومی» سرپرست دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون،  گفت: برنامه بهبود تغذیه کودکان زیر ۵ سال، برای اولین بار در دولت مردمی سیزدهم توسط وزارت تعاون، کار و رفاه‌ اجتماعی با همکاری سازمان برنامه و وزارت بهداشت اجرا شده است.

    وی افزود: طبق نظر متخصصین تغذیه و طب کودک، بیش از ۹۰ درصد مغز کودک در زمان تشکیل نطفه تا قبل از پایان ۵ سالگی شکل می‌گیرد که این بازه زمانی فرصت طلایی حمایت غذایی از کودکان است. اگر در این زمان تغذیه کودک ناکافی باشد، منجر به بروز آسیب و اختلالات جسمی و حرکتی می‌شود.

    قیومی تاکید کرد: از آن‌یجا که کودکان سرمایه‌های انسانی آتی کشور به عنوان نیروی سالم و فعال برای بازار کار هستند و قرار است چرخه اقتصادی کشور را به حرکت درآورند، سلامت آن‌ها برای کشور اهمیت بسیاری دارد.

    وی درباره اجرای طرح امنیت غذایی برای کودکان افزود: در گام نخست اجرای این برنامه، کودکان زیر پنج سال از طریق پایش شاخص‌های تن‌سنجی کودک (اندازه‌گیری قد و وزن و مقایسه با منحنی‌های رشد) در پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت ارزیابی شدند.

    قیومی افزود: پس از جمع‌بندی داده‌ها از دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، این کودکان توسط وزارت بهداشت شناسایی و به وزارت تعاون معرفی شدند. پس از بررسی استحقاق‌سنجی خانوار از طریق آزمون وسیع پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان، کودکان مشمول این طرح نهایی شدند.

    وی افزود: در همین راستا برای بهبود تغذیه کودکان مشمول در خانوارهای ۱ تا ۷ سبد غذایی مشخصی مبتنی بر نیازهای کودکان در هماهنگی و توافق با وزارت بهداشت طراحی شد. برای اجرای این برنامه و اطمینان از دستیابی تمام کودکان مشمول به اقلام سبد غدایی به موقع و یک‌جا، حساب یارانه سرپرستان خانوار دارای کودک مشمول در دهک‌های درآمدی یک تا پنج، یک میلیون تومان و برای دهک‌های درآمدی شش و هفت، اعتبار ۶۰۰ هزار تومان شارژ شد که از طریق فروشگاه‌های طرف قرارداد کالابرگ الکترونیکی قابل استفاده است.

    سرپرست دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون تصریح کرد: سبد غذایی شامل ۱۶ قلم کالا مانند لبنیات، پروتئین، سبزیجات، حبوبات، غلات، مغزیجات، میوه و سبزیجات است که هر خانوار می‌تواند تا سقف معین شده از این اقلام خریداری کند.

    قیومی گفت: همچنین برنامه (اپلیکیشن) «شما- شبکه ملی اعتبار» در فروشگاه اندرویدی «بازار» در دسترس عموم مردم است که میزان اعتبار شارژ شده و فروشگاه های نزدیک محل زندگی خانوار را نشان می‌دهد. البته برای خانوارهای مشمول، پیامک ارسال و حساب یارانه انها نیز همزمان شارژ شده است.

    سرپرست دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون گفت: ضمنا پایش کودکان به صورت مستمر و ماهانه توسط خانه‌های بهداشت سراسر کشور رصد می‌شود تا اثر مصرف مواد غذایی بر روند رشد کودک بررسی شود. این حمایت تا زمان بهبود ادامه دارد و پس از بهبود کودک از چرخه حمایت خارج می‌شود. چرایی عدم رشد کودک طبق استاندارد ها توسط وزارت بهداشت بررسی و اقدامات مقتضی بعمل خواهد آمد.

    وی درباره نحوه نظارت بر استفاده از این امکان و عدم سواستفاده از آن گفت: اگر خانوار پس از شارژ اعتبار تا پایان همان ماه خرید نکند، ماه بعد حساب او شارژ نمی‌شود و فقط ذخیره همان ماه باقی می‌ماند.

    منبع: ایرنا

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *