×

تاثیر دلار ۴۲۰۰ تومانی بر بازار

  • کد نوشته: 25242
  • ۲۶ فروردین ۱۳۹۷
  • ۰
  • بازار‌هایی که نبض‌شان در دست بازار دلار است رونق خاصی پیدا نکرده اند. خرید و فروش سکه کاهش پیدا کرده است. بورس برخلاف بعضی پیش‌بینی‌ها عمل کرده و خودرو فعلا بدون واکنش مانده است. بازار موبایل هم سعی کرده خود را از طوفان دلاری برهاند

    تاثیر دلار ۴۲۰۰ تومانی بر بازار
  • به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، دل بازار دلار آرام است. اصلا فروشی در کار نیست که بخواهد تنش پیدا کند یا در نوسان باشد. قرار است خرید و فروش را بانک‌ها انجام دهند. در این میان، اما بازار‌هایی که نبض‌شان در دست بازار دلار است رونق خاصی پیدا نکرده اند. خرید و فروش سکه کاهش پیدا کرده است. بورس برخلاف بعضی پیش‌بینی‌ها عمل کرده و خودرو فعلا بدون واکنش مانده است. بازار موبایل هم سعی کرده خود را از طوفان دلاری برهاند. 



    بازار سکه، هم سکه مانده است

    بازار سکه همچنان سکه مانده است. ساعت ۱۲ ظهر امروز طلافروشی‌ها هنوز قیمت سکه را نمی‌دانستند. هرچند با تلاطم دلاری به وجود آمده بازار سکه از اولین بازار‌هایی است که در آن لرزه می‌افتد، اما روز چهارشنبه در همین ساعت در بازار سکه خرید و فروش می‌شد و قیمت سکه مشخص بود. هنوز هم در این بازار سکه فروشانی هستند که پشت میزشان نشسته، اما دفتر و دستک خود را تعطیل کرده اند. سراغ یکی از سکه فروشان می‌رویم. می‌گوید نه سکه داریم و نه قیمتش را. او همان کسی است که روز چهارشنبه قبل از آنکه قیمت روز سکه اعلام شود چند سکه فروخته و فاکتورش را نشان‌مان داده بود. البته سکه هایش را با قیمت پایین‌تر هم فروخته بود. چند و، چون این موضوع را با آیت محمدولی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر در میان گذاشتیم. او در همان ابتدای صحبت خود نرخ انواع سکه را اینگونه شرح می‌دهد.



    سکه طرح امامی:


    یک میلیون و ۷۸۰ هزار تومان


     


    سکه طرح قدیم:


    یک میلیون و ۷۳۶ هزار تومان



    نیم سکه:


    ۸۷۱ هزار تومان



    ربع سکه:


    ۵۴۶ هزار تومان



    سکه گرمی:


    ۳۵۱ هزار تومان



    یک مثقال طلای آب شده:


    ۱۷ عیار ۷۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان



    یک مثقال طلای ۱۸ عیار:


    ۷۶۹ هزار و ۱۰۰ تومان



    یک گرم طلای ۱۸ عیار:


    ۱۶۶ هزار و ۹۰۰ تومان 



    محمدولی می‌گوید: نرخ خیلی مشخص نیست. بانک مرکزی نرخ ارز را چهار هزار و ۲۰۰ تومان تعیین کرده است. طبیعتا قیمت دادن درباره سکه هم مقداری مشکل است. اگر شما بخواهید مبنا را بگذارید، این نرخ‌ها همچنان بر اساس قیمت دلار ۴۲۰۰ تومان نیست. به همین خاطر سکه فروشان احتیاط می‌کنند. خرید و فروش سکه در این جور نوسانات سخت است. او همچنین می‌گوید: خرید و فروش سکه نسبت به چند روز گذشته پایین است. ما در روز‌های ماه رجب و در آستانه ماه شعبان قرار داریم. امیدواریم بازار کسب و کار طلا هم به خاطر اعیادی که وجود دارد رونق بگیرد. 



    بورس غیرقابل انتظار عمل کرد

    بازار ارز هم برخلاف همه انتظارات عمل کرد. علتش را علی حیات نیا، اقتصاددان توضیح می‌دهد. او می‌گوید: بعد از التهابات دلار انتظارات این بود که تثبیتی در بازار ارز صورت بگیرد و نقدینگی‌های سرگردان به سمت بازار‌های موازی مثل بازار سرمایه یا بازار طلا هدایت شود. اما واقعیت این است که ما کمترین نقش را در بازار سرمایه مشاهده کردیم. اما ما در چند روز اخیر بعضا رشد شاخص‌های منفی داشتیم. شاخص کل بورس به اصطلاح بورسی قرمزپوش بوده و عملا فقط امروز بود که فرابورس مثبت شد. بازار اصلی بورس رشد منفی داشته است. به نظر می‌رسد که هنوز یک بی اطمینانی و یک حالت عدم تصمیم گیری و برزخی بین دارندگان نقدینگی‌های سرگردان در کشور وجود دارد که منتظر آلارم‌های بازار است. البته چند روز پیش تغییری در اوراق مسکن اتفاق افتاد و رشد محسوسی دیده شد، اما هنوز به نظر می‌رسد که یک سردرگمی و بی اطمینانی وجود دارد. به نظر می‌رسد که در صورتی که این تثبیت در بازار شکل بگیرد می‌توانیم به رشد بازار بورس امیدوار باشیم. 



    بازار خودرو ترمز کرده است

    وقتی قیمت دلار کمی بالا می‌رود اولین مثال افزایش قیمت‌های ما همه به حوزه خودرو برمی‌گردد. با خود می‌گوییم خودرو‌های وارداتی گران‌تر می‌شوند و اگر بتوانیم خودرو بخریم فقط باید سراغ داخلی‌هایی برویم که قیمت آن‌ها هم بالا رفته است. با این حال در این چند روز بازار خودرو از دست دلار عصبانی نشد. فربد زاوه، تحلیلگر بازار خودرو می‌گوید: نوسانات لحظه‌ای در کلان خیلی اهمیت ندارد. با این حال این نوسانات به سایر حوزه‌ها تسری پیدا خواهد کرد. نوسان گیری حوزه‌هایی که دولت امکان مقابله دستوری با آن‌ها را دارد برای دولت راحت‌تر است. در بازار‌هایی مثل مسکن هم این نوسان گیری پیچیده‌تر است. وقتی در کشور تنش‌های ارزی ایجاد می‌شود، یک تقاضای کاذب که همان نقدینگی سرگردان است، برای حفظ موجودی خود و برای حفظ ارزش آفرینی پول به سمت بازار‌هایی می‌رود که امکان تغییر قیمت دارند و به طور مستقیم از تغییرات نرخ ارز متاثرند. بازار خودرو مهمترین این بازارهاست. چون هم کالای آن فسادپذیر نیست و هم اثرپذیری آن از نرخ ارز بسیار بالاست. 



    این کارشناس بازار خودرو درباره افزایش قیمت خودرو‌ها می‌گوید: اقلامی که مثل خودرو‌های تجاری و خودرو‌های تولید داخل سواری با ارز‌های مبادلاتی وارد می‌شوند، خود به خود با افزایش قیمت رو به رو خواهند شد. بسیاری از این‌ها با دلار سه هزار و ۷۰۰ تومانی وارد می‌شدند و حالا باید با دلار چهار هزار و ۲۰۰ تومانی وارد شوند. از سوی دیگر مرجع گمرکی چهار هزار و ۲۰۰ تومان شده است، به این معنا که ۱۳ درصد هزینه‌های ارزی افزایش پیدا کرده است. 



    زاوه ادامه می‌دهد: من در هفته گذشته شاهد تحرک خاصی در بازار نبودم. اما این احتمال وجود دارد که این موج به بازار خودرو برسد و یک تقاضای کاذب در این بازار ایجاد کند. دولت می‌تواند یک نرخ دستوری برای وارد کننده‌ها اعمال کند و در بحث واردات یک دستور العمل سخت گیرانه وجود دارد که شرکت‌ها قادر به رعایت آن نیستند، ولی مجموع این‌ها بازار نهایی را کنترل نمی‌کند و در بازار نهایی امکان دارد اختلاف قیمت ایجاد شود.



    گوشی‌های موبایل از بحران عبور کردند

    بازار موبایل یکی دو روز طوفان زده بود. اما حالا آرامش بعد از طوفان را به دست آورده است. افزایش قیمت دلار بعضی گوشی‌های موبایل را تا ۵۰۰ هزار تومان با افزایش قیمت رو به رو کرده بود. اما اعلام قیمت دلار چهار هزار و ۲۰۰ تومانی برای بازار موبایل مانند یک قرص مسکن عمل کرد. بعضی برند‌ها یا قیمت گوشی‌های موبایل خود را به قیمت قبل از دلار شش هزار تومانی بازگردانده اند و یا قیمت سومی در نظر گرفته اند که با دو قیمت قبلی خیلی تفاوت ندارد. فروشندگان موبایل می‌گویند مشتری‌هایشان حالا به اندازه مشتری‌های سابق‌شان است. 



    بازار گرگ و میش لوازم خانگی

    بازار لوازم خانگی، اما برای مردم یکی از پرکاربردترین بازار‌هایی است که مستقیما با دلار سر و کار دارد. وضعیت این بازار در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. بعضی فروشندگان می‌گویند قیمت‌های امروزشان، با قیمت اجناس‌شان زمانی که دلار شش هزار تومان شده بود و چند روز قبل از آن تفاوتی نکرده است، چرا که دولت جلوی افزایش قیمت‌ها را گرفته است. آن‌ها از افزایش رغبت مشتری‌ها – شاید بهتر باشد بگوییم ترس آن‌ها از گران شدن کالا‌ها – روایت می‌کنند که باعث شده بازار فروش لوازم خانگی فعلا گرم بماند. اما فروشندگان لوازم خانگی دسته دومی هم دارند. آن‌هایی که حرف‌شان عکس آنچه گفتیم است. یکی از همین بازاری‌ها امروز گفت: جنس ۱۵۰ هزار تومانی را ۲۳۰ هزار تومان می‌خرم. مشتری هم کم شده است. دقیقا از همان روزی که دلار شش هزار تومان شد بازار به هم ریخت. قبل از آن طی ۱۵ روز از یک دسته فاکتور ۵۰ تایی ۳۰ برگ پر کردم. بازار متعادل بود نه خیلی عالی بود نه خیلی بد.


     


    منبع: فرارو

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *