×

حضور ۴۰۰ بنگاه مالی در فاینکس تهران

  • کد نوشته: 25488
  • ۲۸ فروردین ۱۳۹۷
  • ۰
  • یک دهه از برگزاری نمایشگاه‌ «بورس، بانک و بیمه» در کشور می‌گذرد و می‌توان گفت در حال حاضر این رویداد به‌عنوان مهم‌ترین و معتبرترین رویداد مالی کشور در سطح منطقه شناخته‌شده و با مشارکت گسترده فعالان، کارشناسان و متخصصان بازار مالی مواجه شده است.

    حضور ۴۰۰ بنگاه مالی در فاینکس تهران
  • یاسر فلاح، مدیرعامل شرکت اطلاع‌رسانی و خدمات بورس  و رئیس ستاد برگزاری یازدهمین نمایشگاه «بورس، بانک و بیمه»  در گفت‌وگو با «سهامدار» یازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه را محل تعامل صنعتگران مالی کشور  دانسته و معتقد است صنعت مالی کشور حامی اصلی تولید داخل است.


    وجه تمایز نمایشگاه امسال با نمایشگاه سال قبل در چیست؟


    وقتی صحبت از نمایشگاه می‌کنیم، می‌خواهیم مجموعه‌ای از اقدامات، دستاوردها و‌… را به نمایش عموم‌ بگذاریم و از سوی دیگر درصدد گسترش سطح ارتباطات هستیم. این ارتباطات می‌تواند در حوزه مخاطبان(سرمایه‌گذاران، سپرده‌گذاران و‌…) و هم می‌تواند در حوزه بین بخشی باشد؛ یعنی تعامل میان شرکت‌های بورسی با بانک‌ها یا بانک‌ها با بیمه و‌… به وجود آید؛ به‌عبارت‌دیگر نمایشگاه محلی است که ارتباطات B2B شکل می‌گیرد. رویکرد نمایشگاه یازدهم علاوه بر فرهنگ‌سازی، توسعه سواد مالی و گسترش فرهنگ سرمایه‌گذاری در کشور است. همچنین به موضوع ارتباطات داخلی بین صنعت مالی هم اختصاص داده‌ شده است. در نمایشگاه یازدهم مجموعه فعالیت‌های جدیدی انجام می‌شود. برای مثال برای اولین بار چهار کارگاه بزرگ بین‌المللی برگزار می‌شود. این کارگاه‌های آموزشی همراه با اعطای گواهینامه بین‌المللی برگزار می‌شود. در همین راستا از دو شرکت بین‌المللی خدمات مالی Ernst & Young و همین‌طور شرکت خدمات مالی rating agency


    Capital Intelligence دعوت ‌شده است علاوه بر حضور در نمایشگاه اقدام به برگزاری چهار کارگاه بین‌المللی ‌کنند. رویکرد دیگری که در نمایشگاه یازدهم روی آن سرمایه‌گذاری می‌شود موضوع توجه ویژه به استارت‌آپ‌ها و صنایع دانش‌بنیان است. در دو سال گذشته رویداد فین‌استارز را داشتیم که در سال جاری هم این رویداد برگزار می‌شود. در سال جاری اقدام تازه‌ای هم می‌شود. در حوزه کسب‌وکارهای نوپا و دانش‌بنیان رویدادی برای دانش‌آموزان و نوجوانان طراحی‌ شده است. ترغیب و تشویق دانش‌آموزان و نوجوانان به خلق کسب‌وکار یکی از اهداف مهم این اقدام است. می‌توانیم کودکان و نوجوانان را ترغیب کنیم تا در حوزه استارت‌آپی و دانش‌بنیان کسب‌وکارهایی را راه‌اندازی کنند. این رویداد بومی نو فین‌تک نام‌گذاری شده است. در بخش دیگری که کار نویی انجام می‌شود، بخش کودک است. غرفه کودکی راه‌اندازی شده است و تلاش می‌شود تا کودکان با الفبای بازار سرمایه آشنا شوند. همچنین یک تالار فرهنگ بازار سرمایه وجود دارد که امیدواریم افرادی که با بازار سرمایه آشنایی کافی ندارند با عبور از این تالار با بخشی از دستاوردهای بازار سرمایه آشنا شوند. امسال از ۱۲ کشور جهان در یازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه نمایندگانی حضور دارند. از کشورهای سوئیس، آلمان، سوئد، انگلستان، اندونزی، پاکستان، عراق، عمان و‌… میهمانانی در نمایشگاه حضور پیدا خواهند کرد. همچنین شرکت incenteg که یکی از مهم‌ترین شرکت‌های حوزه بانکداری است در نمایشگاه حضور دارد.


    تا چه اندازه نمایشگاه بورس امسال به نمایشگاه بازار مالی و ایجاد هماهنگی میان بازار پول، بازار خدمات بیمه و سرمایه نزدیک شده است؟


     در مجموعه نمایشگاه بورس بانک و بیمه تلاش می‌کنیم از طریق اقداماتی ارتباطات را برقرار کنیم. در سال جاری در روز دوم نمایشگاه یک عصرانه کاری برای مدیران و اعضای هیات‌مدیره و فعالان حاضر در صنعت مالی برگزار خواهیم کرد تا این افراد با یکدیگر در فضایی آرام گفت‌وگو داشته باشند و به تبادل‌نظر و تعامل بپردازند. از سوی دیگر سعی شده است فضاهای گفت‌وگویی را تدارک ببینیم که فعالان صنعت با همتایان خارجی خود دیدار داشته باشند. از این‌رو نقش نمایشگاه در توسعه فرهنگ سرمایه‌گذاری و تعامل فعالان صنعت مالی را سازنده می‌دانیم.


    تا چه اندازه نمایشگاه بورس به بین‌المللی شدن بازار سرمایه کمک کرده است؟


    در موضوعات بین‌المللی نمایشگاه یک بخش و جزئی از کار است. در موضوعات بین‌المللی با یک سری مسائل ویژه مواجه هستیم. برای بین‌المللی شدن بازار سرمایه باید ابتدا مباحث کلان دیپلماسی کشور تدارک دیده شود. پلنی طراحی شود و بر اساس آن سازمان بورس و اوراق بهادار و دیگر فعالان مالی ازجمله بانک‌ها و بیمه‌ها اقدام به طرح موضوع و طراحی مسیر کنند. در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه سطح قابل قبولی از تعاملات با همتایان بین‌المللی شکل‌گرفته است. همان‌طور که گفته شد از ۱۲ کشور بین‌المللی نمایندگانی حضور خواهند داشت و کارگاه‌های بین‌المللی هم برگزار می‌شود اما اینکه چقدر بتواند بورس را بین‌المللی کند باید گفت که این موضوع بیشتر به مسائل کلان‌ وابسته است؛ زیرا یکسری سیاست‌های بین‌المللی از سوی کشورهای غربی به کشورمان تحمیل می‌شود. با اقداماتی که در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران صورت گرفته و با ابزارهای نوین مالی که به وجود آمده است و قوانین و مقرراتی که در مجموعه بازار سرمایه وجود دارد، امکان بین‌المللی شدن بورس مهیا است. با رفع همه محدودیت‌ها و مشکلاتی که از سوی عرصه‌های بین‌المللی به کشورمان تحمیل می‌شود بورس می‌تواند توسعه بیشتری را تجربه کند. یازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه در مساحتی به وسعت ۳۰ هزار مترمربع برگزار می‌شود که از این مقدار ۱۷ هزار متر به سالن‌ها و غرفه‌ها اختصاص داده‌شده است. ۳۹۲ شرکت در این نمایشگاه حضور پیدا کرده‌اند که در صنعت مالی کشور فعالیت دارند. بیش از ۲۰ شرکت بیمه‌ای، ۱۵ بانک و ۱۸ هلدینگ بزرگ مالی و همچنین شرکت‌های حوزه خدمات مالی در این نمایشگاه حضور دارند.


    نقش شرکت اطلاع‌رسانی بورس در برگزاری نمایشگاه چه بوده است؟


    شرکت اطلاع‌رسانی مجری برگزاری نمایشگاه است. بنابراین‌ تمام اقداماتی که در نمایشگاه صورت می‌گیرد‌، از سوی شرکت اطلاع‌رسانی است و  نقش این شرکت یک نقش بی‌بدیل‌‌ است. قاعدتا موضوع اطلاع‌رسانی و بحث تبلیغات یکی از مباحث حائز اهمیت در مقوله بین بخشی است و حضور مردم، سرمایه‌گذاران، سهامداران و سپرده‌گذاران در این نمایشگاه از طریق اطلاع‌رسانی می‌تواند به‌مراتب بهتر و با شاخصه‌های عالی‌تر انجام شود. در نمایشگاه یازدهم کارگروه رسانه‌ای تشکیل که منتج به مقوله‌ای با عنوان حامی رسانه‌ای شد. یازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه مفتخر است که اعلام کند حامیان رسانه‌ای این رویداد به ۲۱ رسانه بالغ شده‌اند. امید است مسئولان صنعت مالی قدر بدانند و با همدلی اصحاب رسانه شرایط خوب اقتصادی را برای مردم رقم بزنند تا زمینه‌های سرمایه‌گذاری مناسبی را در اختیار عموم مردم قرار دهند.


    نمایشگاه بورس تا چه اندازه به حمایت از کالای ایرانی کمک می‌کند؟


    قطع به یقین صنعت مالی کشور در خدمت کالای ایرانی است. وقتی یک کارخانه اقدام به تولید می‌کند، کارگر کارخانه و خط تولید بیمه است، پس با صنعت بیمه ارتباط دارد. وقتی یک کارخانه شروع به تولید می‌کند باید از بانک تسهیلات بگیرد و به کارکنان خود حقوق بدهد پس قاعدتا‌ از حمایت نظام بانکی کشور بهره‌مند ‌است. وقتی یک واحد تولیدی برای تامین مالی به بازار سرمایه مراجعه می‌کند و سهام خود را در بورس یا فرا بورس عرضه می‌کند یا کالای خود را در بورس کالا یا بورس انرژی عرضه می‌کند قطعا موردحمایت بازار سرمایه است. بازار مالی کشور یک مثلث است که این مثلث سه ضلع به نام‌های بورس، بانک و بیمه دارد. این سه ضلع قاعدتا‌ پیرامون تولید قرار گرفته‌اند و از تولید ایرانی حمایت می‌کنند. بازار سرمایه کشور بسیار به تولید ملی اهمیت می‌دهد و در سال جاری این پروژه را با جدیت بیشتری پیگیری خواهد کرد. یک جنبه حمایت از تولید ملی باید این باشد که کالایی را مصرف کنیم که در بورس حضور دار‌د. چون وقتی بنگاهی در بورس حضور دارد یک بنگاه شفاف تولیدی است. یک بنگاه شفاف تولیدی مالیات، بیمه و‌… پرداخت می‌کند و به‌صورت شفاف اعلام می‌کند که میزان سود و زیان چقدر است. می‌توان باید با حمایت از این بنگاه و خرید محصولات آن به رونق کسب‌وکار بنگاه کمک کرد. در سازمان بوس علاوه بر این موارد موضوع تامین مالی و ابزار مالی‌سازی برای بنگاه‌ها را داریم. باید به بازار سرمایه به‌عنوان یک  ‌قطب مهم حمایت از کالای ایرانی نگاه کنیم.


    خبرنگار ارشد: فهیمه اکبری صحت 


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *