به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد به نقل از ایسنا، نوبل صلح به دلیل تلاشهای این کمپین بینالمللی برای از میان برداشتن سلاحهای هستهای به این گروه داده شد.
آیکن یک ائتلاف مدنی جهانی است که در راستای اجرای پیمان منع تسلیحات هستهای تلاش میکند.
این کمپین از سال ۲۰۰۷ کار خود را آغاز کرده و در حال حاضر حدود ۴۶۸ سازمان همکار در ۱۰۱ کشور جهان دارد.
علت دریافت جایزه صلح نوبل اقدامات این کمپین برای جلب توجه به عواقب انسانی فاجعهبار هرگونه استفاده از سلاحهای هستهای و تلاشهای برجسته آن برای تحقق ممنوعیت چنین تسلیحاتی مبتنی بر پیمان منع تسلیحات هستهای عنوان شده است.
بریت ریس آندرسون، رییس کمیته صلح نوبل هنگام اعلام نام برنده این جایزه گفت که این سازمان به دلیل «تلاشهای پیشگامانهاش برای ممنوعیت سلاحهای هستهای» انتخاب شده است.
رییس کمیته صلح نوبل گفته: «ما در جهان زندگی می کنیم که در آن خطر استفاده از سلاح های هسته ای بیشتر از هر زمان دیگری است.»
او از جمله به تنشها و نگرانیها در رابطه با تلاشهای کره شمالی برای استفاده از سلاحهای هستهای اشاره کرد.
ریس آندرسن از دولت های مسلح به سلاحهای هستهای خواست تا مذاکرات خود را برای از بین بردن تدریجی این سلاح ها آغاز کنند.
در ماه ژوئیه، ۱۲۲ کشور جهان، معاهده سازمان ملل متحد برای ممنوعیت و در نهایت از بین بردن تمام سلاحهای هسته ای را امضا کردند اما هیچ یک از ۹ قدرت هستهای شناخته شده جهان – از جمله بریتانیا و ایالات متحده – آن را نپذیرفتند.
«کمپین جهانی برای نابودی تسلیحات هستهای» (Ican)، ائتلافی از صدها سازمان غیر دولتی، ۱۰ سال قبل تشکیل شده و در ژنو سوئیس مستقر است. این گروه ۹ میلیون کرون سوئدی (۱.۱میلیون دلار) همراه با یک مدال و دیپلم در مراسمی در ماه دسامبر دریافت خواهد کرد.
در سال ۲۰۱۳ هم سازمان منع سلاحهای شیمیایی (OPCW) برنده جایزه صلح نوبل شد. این سازمان که مقر آن در لاهه است، سازمانی بینالمللی است که وظیفه آن نظارت بر اجرای قراردادهای بینالمللی در زمینه منع سلاحهای شیمایی است.
در سال ۲۰۱۳، کمیته صلح نوبل نروژ یک انگیزه خود را برای تقدیر از سازمان منع سلاحهای شیمیایی دادن پیامی به دولتهای آمریکا و روسیه اعلام کرده بود تا این دولتها تشویق شوند برای منع سلاحهای شیمیایی فعالتر شوند.
دیدگاهتان را بنویسید