به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد طی هفته های اخیر کش و قوس ها بر سر تصمیم گیری درخصوص فیلتر شدن پیام رسان تلگرام همچنان ادامه دارد.
از همین رو سوالی که مطرح می شود این است که آیا با محدود کردن این پیام رسان درآمد حاصل از فروش بسته های اینترنتی توسط اپراتورها تحت تاثیر قرار می گیرد یا خیر؟
بحث تاثیر پیام رسان های موبایلی بر کاهش درآمد اپراتورها موضوع تازه ای نیست و تاکنون کشورهای مختلفی در این باره تحقیقاتی انجام داده و بررسی هایی در این خصوص کرده اند.براساس بررسی های صورت گرفته تا سال ۲۰۱۶ میلادی حدود ۱۱ تا ۴۰ درصد مشترکان اپراتورهای تلفن همراه در دنیا از شبکه های اجتماعی استفاده کردند.
البته در ایران به نظر می رسد این آمار حتی بیش از ارقام مطرح شده باشد، چرا که به گفته معاون سازمان تنظیم مقررات ارتباطات به دنبال ارایه خدمات ۳G توسط دو اپراتور اول کشور به یکباره تعداد استفاده کنندگان از گوشی های هوشمند در مدت کمتر از دو سال به بیش از ۲۰ میلیون نفر رسید که این رقم به طور روزافزون در حال افزایش است و اگر تعداد افرادی که از طریق کامپیوتر از این پیام رسان ها استفاده می کنند هم به آمار افزوده شود، رقم بالاتری را در بر خواهد گرفت و قطعا استفاده این بخش از مشترکان از پیام رسان ها کاهش قابل توجهی در درآمد اپراتورها از محل پیامک های نوروزی خواهد داشت چرا که درآمدهای ناشی از ارسال پیامک و مکالمه با رشد روز افزون استفاده از فضای مجازی با شیب نزولی همراه بوده است، بر همین اساس با توجه به کاربردهای فراوان تلگرام هر چه مشترکان در اپلیکیشن های پیام رسان، متن یا فایل بیشتری ارسال کنند، اپراتورهای موبایل درآمد بیشتری بابت مصرف دیتا یا خرید بسته اینترنتی کسب می نمایند. با توجه به موارد بیان شده، می توان گفت ضمن جبران خسارت ناشی از کاهش پیامک ها، این شرکت ها درآمد بیشتری نسبت به ارسال پیام کوتاه دریافت می نمایند.
در همین راستا شرکت همراه اول طی گزارش منتشر شده خود در خصوص فعالیت یک ماهه منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۹۶ درآمد حاصل از سرویس های ارتباطی شامل مکالمه، پیام کوتاه، اینترنت و پیامک انبوه را ۹۶۱میلیارد تومان و طی فعالیت ۱۲ ماهه شرکت بالغ بر ۹۸۲۵ میلیارد تومان اعلام کرده است که ۸۴ درصد کل پرتفوی را در برمی گیرد.
این گزارش می افزاید: درآمد دیتای شرکت همراه اول طی سال های ۹۲، ۹۳، ۹۴ و ۹۵ طی یک روند رو به رشد به ترتیب ۱۲۷۹ میلیاردتومان، ۱۸۰۵میلیارد تومان، ۱۴۵۹میلیارد تومان و ۲۳۷۴ میلیارد تومان بوده است. هم چنین شرکت در پیش بینی های مربوط به سالهای ۹۷،۹۶ و ۹۸ این درآمد را به ترتیب ۳۰۳۷میلیارد تومان، ۳۹۲۰میلیارد تومان و ۵۱۰۵ میلیارد تومان برآورد کرده است.
گفتنی است شرکت همراه اول درآمد حاصل شده از مجموع درآمدهای عملیاتی خود را ۱۰۹ میلیارد و ۳۸۲ میلیون تومان از محل فروش پهنای باند به شرکت مبین نت در سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۹۶ کسب نمود. این رقم نسبت به سال مالی ۹۵ با ۳۱ درصد کاهش همراه بوده است.
با وجود حرف و حدیث ها در خصوص حذف پیام رسان تلگرام و اصرار مسئولین بر کوچ کاربران به پیام رسان های داخلی باید منتظر تاثیر این جایگزینی بر میزان درآمد اپراتورهای داخلی از محل فروش دیتا باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید