×

ارز تک نرخی صنایع صادرات محور را در رکود فرو برد

  • کد نوشته: 26485
  • ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۷
  • ۰
  • بورس اوراق بهادار تهران طی روز جاری با معاملات منفی و بی رمق به کار خود پایان داد.

    ارز تک نرخی صنایع صادرات محور را در رکود فرو برد
  • به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد بورس اوراق بهادار تهران طی روز جاری در حالی به کار خود پایان داد که شاخص کل متاثر معاملات منفی نمادهای فولاد، تاپیکو، فارس، پارسان،فملی، همراه و کگل  با سقوط ۷۷۱ واحدی در مدار ۹۴ هزار و ۴۹۴ قرار گرفت که بر همین اساس بنظر می رسد مبهم بودن وضعیت ارز، صنایع صادرات محور و شاخص ساز را دچار رکود و توقف کرده است.


    این در حالی بود که ارزش کل معاملات به ۱۲۱ میلیارد تومان رسید که ناشی از دست به دست شدن ۵۴۷ میلیون اوراق بهادار طی ۳۹ هزار نوبت معاملاتی بود.


    همچنین شاخص کل هم وزن نیز با افت ۳۶ واحدی در ایستگاه ۱۶ هزار و ۷۵۷ واحد متوقف شد. طی این روز معاملاتی گروه بانک ها و فلزات اساسی و خودرویی ها به ترتیب بیشترین ارزش معاملات را به نام خود ثبت کردند. شاخص صنعت نیز در گروه محصولات چوبی و کاغذ مثبت ثبت شد و  در مقابل شاخص گروه ذغال سنگ نیز با روند منفی به کار خود پایان داد.


    طبق این گزارش بیشترین افزایش قیمت طی روز جاری برای نمادهای معاملاتی چفیبر، ثاباد، کترام و تکنو رقم خورد. نمادهای معاملاتی کدما، کپشیر، سهگمت و خوساز به ترتیب بیشترین کاهش قیمت را در معاملات خود  تجربه کردند.


    در این بین پیام ناظر بازار از توقف نماد وامید به جهت افشای اطلاعلات با اهمیت خبر داد.


    در بازار فرابورس ایران اما شاخص کل با کاهش ۶ واحدی به کار خود پایان داد و روی رقم هزار و ۶۰ واحد ایستاد. نمادهای معاملاتی ذوب، زاگرس، ارفع، شراز، مارون و خراسان همگی موجی تاثیر منفی در آیفکس شدند. ارزش معاملات در این بازار به ۱۰۹ میلیارد تومان رسید که ناشی از معامله در  ۱۴۰ میلیون برگ سهم و اوراق مالی بود.


    این گزارش می افزاید: تاثیر نوسانات نرخ ارز و تصمیمات نخ نمای بانک مرکزی در این حوزه موجب تاثیر منفی در بازار بورس کشور شده است. چرا که مشخص نبودن نرخ دقیق ارز در بازار و ابهام در وضعیت صادرات و نحوه انتقال ارز، به راه نیفتادن سامانه ارزی و نحوه استفاده از آن و مشخص نبودن وضعیت معافیت‌های مالیاتی صادرکنندگان، از مواردی است که بازیگران و معامله گران بازار را در تصمیم گیری در خصوص روند بازار سرمایه محتاط تر از پیش می کند. اما آنچه که به نظر می رسد تعلل و سستی مسئولین در اتخاذ تصمیمات در این امر مهم موجب ضربه زدن هرچه بیشتر بر پیکره بازار سرمایه و بر باد رفتن سرمایه سرمایه گذاران در این حوزه خواهد شد.


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *