به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا امروز صبح – به وقت آمریکا – توییت جدیدی را درباره مذاکرات با کره شمالی منتشر کرد. وی با انتقاد از رسانه «انبیسی نیوز» نوشت: «چاک تاد خواب آلود در شبکه خبری جعلی انبیسی نیوز گفت که ما در مذاکراتمان با کره شمالی خیلی چیزها را دادهایم و آنها چیزی ندادهاند! عجب! ما هیچ امتیازی نداده ایم و آنها با توقف برنامه هستهای (که برای دنیا بسیار خوب است)، بستن تاسیسات و عدم انجام آزمایشهای بیشتر موافقت کردهاند.»
ترامپ در توییت دیگری امروز نوشت: «ما هنوز با رسیدن به نتیجه با کره شمالی فاصله زیادی داریم، ممکن است اتفاقات منجر به نتیجه شود، و شاید هم نشود. فقط زمان میتواند این را نشان دهد… اما کاری را که الان من انجام میدهم، باید مدتها قبل انجام میشد.»
این در شرایطی است که مشاوران ترامپ به خبر کنار گذاشتن آزمایشات هستهای کره شمالی با دیده تردید مینگرند و چندان به آن خوشبین نیستند.
بر اساس گزارش واشنگتن پست، کاخ سفید به اعلام خبر آمادگی کره شمالی برای متوقف کردن آزمایشات موشکی و هستهای محتاطانه برخورد کرده و به صورت غیرعلنی هشدار داده که این اقدام کیم جونگ اون تله بوده و به این معنی باشد که در نشست رهبران دو کشور موضعی سرسختانه اتخاذ کند.
هرچند برخی کارشناسان حوزه سیاست خارجی علاقمندی کیم برای نشست با ترامپ را نشانه مثبتی ارزیابی میکنند اما مشاوران ترامپ بیش از حد خوشبین نبوده و معتقدند کیم با این اقدامات به دنبال ارائه تعهدات کمتری است تا این توهم را در بین افکار عمومی ایجاد کند که او فردی منطقی و علاقمند به سازش است. به اعتقاد مشاوران ترامپ این کار رد درخواستهای کره شمالی را از لحاظ سیاسی برای ترامپ مشکل خواهد ساخت.
بیانیه روز شنبه کره شمالی مقامات کاخ سفید را نیز شوکه کرد. از دید مشاوران کاخ سفید هدف از این بیانیه متقاعد ساختن آمریکا و متحدانش برای کاهش تحریمها علیه پیونگ یانگ است که طبق آنچه این مشاوران مدعی شدهاند، چندان نمی توان به تعهدات کره شمالی به توافقات بینالمللی اعتماد کرد.
به اعتقاد تحلیلگران آمریکایی، واشنگتن باید به صورت ضمنی اعلام کند که پیونگ یانگ پس از سه دهه تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای سریعا به سمت توقف کامل این برنامه حرکت نخواهد کرد. گزینه دیگر از دید این تحلیلگران اعمال محدودیتهایی بر زرادخانه کره شمالی با هدف کنترل تهدید است.
از سوی دیگر قبول کره شمالی به عنوان یک کشور هستهای میتواند به رقابت تسلیحاتی در منطقه بدل شده و ژاپن و کره جنوبی را برای دستیابی به تسلیحاتی مشابه تحریک کند. برخی کارشناسان نگران این مسئله هستند که پیونگ یانگ پذیرفته شدن به عنوان یک کشور هستهای دیگر حاضر به شرکت در مذاکرات نبوده و از برچسب هستهای شدن به سود خود استفاده کند.
منبع: تسنیم
دیدگاهتان را بنویسید