به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، وضعیت سیمان کشور در سال های اخیر چندان رضایت بخش نیست و این موضوع به یکی از دغدغه های فعالان بازار تبدیل شده است. در سال گذشته میزان مصرف سیمان کشور رشد ۳ درصدی داشته اما این رشد با مازاد تولید ۱۵ تا ۱۸ تنی همراه بوده است و عملا افزایش مصرف بهبودی برای این صنعت حاصل نکرده است.
سیمان در کشور ما ارزان تر از سایر نقاط دنیا فروخته می شود، یک کارشناس صنعت سیمان معتقد است هیچ کجای دنیا سیمان زیر ۴۰ دلار فروخته نمی شود اما در ایران به علت مازاد تولید، سیمان در حدود ۲۰ دلار به فروش می رسد در نتیجه ارزان فروشی نیز مانند گران فروشی اقدامی نامناسب بوده و به مصلحت کشور نیست.
صنعت سیمان علی رغم سرمایه گذاری ۳ میلیارد دلاری سال های گذشته و بهره مندی از انواع انرژی، با وضعیت ناخوشی رو به رو بوده که ناشی از برخی ناهماهنگی ها و نبود شرط حیاتی تداوم صنایع یعنی قیمت منصفانه است. در چنین وضعیتی حضور وزارت صنعت با هماهنگی ارگان هایی مانند سازمان امور مالیاتی و تولید کنندگان سیمان الزامی احساس می شود تا شرکت های سیمانی طبق الگوی مشخصی حرکت کنند. از جمله راهکارهایی که می تواند مد نظر قرار گیرد مشخص نمودن سهمیه صادرات برای شرکت هایی است که توان صادراتی دارند؛ کاری که شرکت های فولاد سازی انجام داده و با این روش ارز آوری را برای کشور به ارمغان می آورند.
یکی از اشکالاتی که به صنعت سیمان گرفته می شود شروع به کار طرح های سیمانی گوناگون بدون در نظر گرفتن تعادل بازار است لذا بانک ها، صندوق توسعه ملی، وزارت صنعت و سایر نهادهای مربوطه بایستی تمرکز را بر تکمیل واحدهای سیمانی با پیشرفت ۳۰ تا ۴۰ درصدی معطوف کنند و پس از به سرانجام رسیدن آن ها دست به ایجاد طرح های جدید بزنند.
ادامه دادن به همین روند ممکن است کمی نگران کننده به نظر برسد و بهبود وضعیت سیمان و دستیابی به جایگاه واقعی آن در اقتصاد را طی سال های پیش رو به تعویق افتد.
در آخر می توان به وضعیت فروش فروردین ماه چند شرکت سیمانی اشاره کنیم:
سیمان دورود(سدور): ۴ میلیارد تومان
سیمان کرمان(سکرما):۷ میلیارد تومان
سیمان بجنورد(سبجنو):۷ میلیارد تومان
سیمان مازندران(سمازن):۱۱ میلیارد تومان
دیدگاهتان را بنویسید