به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، ولی الله سیف با بیان اینکه با عملیاتی شدن سامانه نیما رویکرد واکنشی سیاستگذار به رویکردی کنشی تبدیل میشود، گفت: با کنترل تقاضای موثر و هدایت بهینه منابع نوسانات مقطعی و هیجانی از سوی سیاستگذار کنترل خواهد شد. این در حالی است که این سامانه با سامانه وزارت صنعت و پورتال جامع ارزی ارتباط دارد و نقش صرافی ها در آن به عنوان واسطه ارزی در نظر گرفته میشود.
وی تصریح کرد: نقش صرافی ها به عنوان مکمل بانکها در سامانه نیما در نظر گرفته شده این یک امر ضروری و اساسی است که بر اساس نیازهای وارد کنندگان، امکان تخصیص اولویت بندی و یا عدم تخصیص ارز از سوی سیاستگذار صورت می گیرد. در واقع این ابزاری برای حاکمیت است که با تخمین پیش از موعد نیازمندیهای ارزی، کنترل مصارف ارزی را به صورت سیستماتیک در اختیار داشته باشد.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: هیچ واردات رسمی و قانونی بدون رصد بانک مرکزی برای تامین منابع ارزی قابل انجام نیست البته کار سامانه نیما از اوایل بهمن ماه آغاز شده بود و قرار بر این بود که تا آخر خردادماه سال جاری رونمایی صورت گیرد اما به دلیل شرایط کنونی این سامانه امروز رونمایی شده است.
به گفته سیف، حجم گشایش های اعتباری انجام شده و تخصیص ها بر مبنای دلار ۴۲۰۰ تومانی حکایت از گشایش ۹ هزار و ۲۱۰ فقره به ارزش ۲ میلیارد و ۳۶۲ میلیون دلار بوده است که از ۲۲ فروردین ماه تا ۲ اردیبهشت انجام شده است ضمن اینکه ۶ هزار و ۸۵ فقره ال سی با ارزهای مختلف تامین اعتبار شده است در عین حال ۵ هزار و ۲۵۰ فقره به ارزش یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون یورو با ارز یورو تامین اعتبار شده است.
وی اظهار داشت: هیچ وقفه ای در تامین ارز صورت نگرفته و بانک مرکزی کار را به خوبی پیش برده است ضمن اینکه منعی وجود ندارد که ارز حاصل از صادرات غیرنفتی از سوی تمامی صرافی ها پذیرفته شود ضمن اینکه صرافی های بانکها عموما اعلام آمادگی کرده اند که ارز را بدون هیچ محدودیتی خریداری کرده و در اختیار وارد کنندگان و ثبت سفارش کنندگان قرار دهند.
منبع: مهر
دیدگاهتان را بنویسید