به گزارش پایگاه خبری «با اقتصاد» به نقل از فارس، هندی ها اعلام کردهاند که قیمت هر یک واحد گاز دریافتی در ساحل هند از طریق این خط لوله ۵ تا ۵.۵۰ دلار خواهد بود که این میزان از قیمت گاز تولیدی در هند بسیار کمتر است، ظاهرا هندیها معتقدند علت قیمت پایین این گاز نیز عدم عبور از خاک پاکستان است زیرا هزینه نگهداری و تامین امنیت آن بسیار کاهش پیدا میکند.
این خط لوله زیر دریایی، به عنوان یک گزینه جایگزین برای پروژه نیمه تمام خط لوله انتقال گاز زمینی ایران-پاکستان- هند مطرح شده است. دهلی نو از سال ۲۰۰۷ به دلایل امنیتی و تجاری، در مذاکرات مربوط به این پروژه شرکت نمیکند، اما هیچگاه به صورت رسمی از این پروژه ۷.۶ میلیارد دلاری انصراف نداده است.
ایران با توجه به ذخایر گازی و موقعیت جغرافیایی، می تواند نیازهای گازهای کشورهای منطقه از جمله هندوستان را تامین کند و بر این اساس ۳ مسیر برای انتقال گاز طبیعی ایران به شبه قاره هند را مورد بررسی و مطالعه قرار داد.
در نهایت ، یادداشت تفاهم پروژه صادرات گاز ایران به کشور هندوستان بین شرکت ملی صادرات گاز ایران به نمایندگی از شرکت ملی نفت و شرکت هندی SAGE به منظور صدور گاز طبیعی ایران از طریق آبهای عمیق به کشور هند در تاریخ ۲۹ سپتامبر ۲۰۰۹ به امضاء رسید.
در این زمینه سند چهارچوب همکاریهای مشترک بین شرکت ملی صادرات گاز ایران به عنوان فروشنده و شرکت SAGE به عنوان حمل کننده و نیز شرکتهای خریدار هندی در حال مذاکره و بررسی است.
در کنار این خط لوله ایران قصد دارد از طریق صادرات گاز خود به عمان نیز بازار جدیدی را در شبه قاره هند ایجاد کند به طوریکه پیشنهاد شده است پس از احداث یک خط لوله مشترک زیر دریایی برای حمل گاز از ایران به سوهار عمان، این گاز با استفاده از یک خط لوله به راس الجفان برای ارسال و توسط شرکت هندی خط لوله گاز دیپواتر ایندیا به هند منتقل شود.
دیدگاهتان را بنویسید