بازار سکه طلا در هفتهای که گذشت، با وجود خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریمهای بانک مرکزی از ۹۰ روز دیگر تحریم حوزه انرژی از ۱۸۰ روز دیگر با کاهش همراه بود. به طوری که قیمت هر سکه طلا که روز شنبه حوالی ۲میلیون و ۱۵۰هزار تومان بود حتی تا یک میلیون و ۸۵۰ هزار تومان کاهش قیمت داشت و در پایان هفته یک میلیون و ۹۷۰ هزار تومان به کار خود پایان داد. علت عمده این کاهش به دلیل تزریق گسترده ارز توسط عوامل بانک مرکزی به بازار و افت هر اسکناس دلار در بازار غیررسمی از ۷ هزار به ۶۱۵۰ تومان بود. از دیگر دلایل کاهش قیمت سکه طلا افت طلای جهانی به دلیل توافقات ضمنی صورت گرفته بین آمریکا و چین در بحث جنگ تجاری بوده است، همچنین احتمال بالای افزایش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ۲۳ خرداد ماه آینده به ۲ درصد باعث تقویت شاخص دلار و افت طلای جهانی بوده است. همه این عوامل موجب شد برخی از افرادی که سکههای پیشفروش یک ماهه را در قیمت یک میلیون و ۵۹۰ هزار تومان خریداری کرده بودند، سکهها را روانه بازار کنند. حالا در هفته پیشرو چند عامل میتواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد.
اولی مربوط به دلار است. با توجه به اینکه نیمه اول هفته پایان اردیبهشت ماه است، معمولا تقاضا در انتهای ماه با کاهش نسبی همراه میشود، اما پس از این مدت با پرداخت سودهای ماهانه و نقدینگی سرگردان موجود در کشور احتمال افزایش تقاضا در شروع ماه جدید در بازار ارز با توجه به چشمانداز تحریمی موجود دور از انتظار نیست.
از طرفی بازار ارز بین تحریمهای یکجانبه آمریکا و حمایت اتحادیه اروپا از برجام قرار گرفته است، اما به نظر میرسد در صورت عدم تزریق ارز به بازار باز هم شاهد افزایش تقاضا باشیم.
در رابطه با طلای جهانی نیز به نظر میرسد، تنها عامل افزایشی تنشهای ژئوپلیتیک باشد اما فعلا بازار تحت تاثیر افزایش نرخ بهره فدرال در چهار هفته آینده و تقویت شاخص دلار قرار گرفته است. از نظر تکنیکالی نیز در صورت تثبیت هر اونس طلای جهانی زیر سطح ۱۳۰۰ دلار احتمال افت تا ۱۲۶۰ دلار نیز وجود دارد.
در رابطه با پیشبینی سکه در هفته آینده باید گفت خریداران با توجه با حجم بالای سکههای پیشفروش شده در سطوح بالا خریدار سکه نیستند و همین مساله حباب سکه را از بین خواهد برد، اما در صورت رشد دلار و طلای جهانی مجددا سکه طلا روند صعودی خواهد گرفت.
شایان کرمی، تحلیلگر بازار سکه
دیدگاهتان را بنویسید