به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد، مرکز مطالعات راهبردی “بیگن” اسرائیل با انجام یک تحقیقات در مورد موشکهای یمنی تاکید کرد این موشکها به دلیل دقت بسیار بالا در اصابت به اهداف مورد نظر و تکنولوژی پیشرفته، بسیار خطرناک است.
آمادگی اسرائیل برای کمک به ریاض در مقابله با موشکهای بالستیک
در تحقیق این مرکز مطالعاتی که وابسته به دانشگاه بار ایلان است، ادعا شده است “حوثیها” موشکهای بالستیک را از ایران و کره شمالی گرفتهاند.
بر اساس این گزارش، صنایع نظامی اسرائیل میتواند در بازار تسلیحاتی سعودی حضور داشته باشد به این ترتیب که سامانه سلاحهای مورد نیاز برای مقابله با چالشهای امنیتی موجود را در اختیار ریاض قرار دهد.
این مرکز در تحقیق خود مدعی شده است، تهدیدهای ناشی از موشکهای بالستیک انصار الله و شلیک آن به عمق خاک عربستان سعودی، فرصت تمایل عربستان به خرید سامانه پدافند هوایی اسرائیل برای مقابله با این خطر را افزایش میدهد.
تمایل عربستان به خرید سامانه گنبد آهنین
“دلینا نوشال” که این گزارش را تهیه کرده ، فاش کرده است، عربستان در سال جاری برای خرید سامانه دفاع ضد موشکی صهیونیستی به ویژه سامانه گنبد آهنین و سامانه تروفی ابراز تمایل کرده است که این نشان دهنده تغییر بزرگ در روابط تل آویو و ریاض است.
بر اساس این گزارش روابط دو طرف در سال ۲۰۱۵ با تحول بزرگی همراه بود و در این میان عربستان در تلاش است از روابط خود با رژیم اسرائیل برای تقویت قدرت بازدارندگی و بهبود توانمندی مقابله با افزایش نقش ایران در منطقه استفاده کند.
این گزارش ضمن اشاره به اینکه عربستان میتواند میدان آزمایش قابلیت سامانه پدافند هوایی باشد، یادآور شده است که درک نیاز به تقویت سامانه پدافند هوایی ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه سعودی را واداشت که در اکتبر گذشته عازم روسیه شده و در آنجا معامله تسلیحاتی سه میلیارد دلاری امضا کند که به موجب آن روسیه سامانه پدافند پیشرفته اس .۴۰۰ را در اختیار عربستان قرار میدهد.
دلیل تمایل عربستان برای نزدیک شدن به روسیه چیست؟
گزارش این مرکز مطالعاتی اسرائیلی حرص عربستان برای خرید سلاح از روسیه را ناشی از تمایل ریاض به توسعه دایره همکاری با مسکو در بسیاری زمینهها از جمله مهار بحرانهای منطقه ای دانسته است تا جایی که سعودیها امیدوارند بتوانند از نزدیک شدن روابط با روسیه برای اعمال فشار بر انصار الله استفاده کنند.
عربستان اکنون سامانه پاتریوت آمریکایی را برای مقابله با موشکهای یمنی استفاده میکند و در سال ۲۰۱۵ سامانه پدافند هوایی تاد را به ارزش ۱۵ میلیارد دلار از آمریکا خریداری کرد.
این در حالی است که عربستان و آمریکا از ۲۵ مارس ۲۰۱۵ یمن را هدف حمله نظامی قرار دادند که در جریان آن حدود چهل هزار غیرنظامی کشته و مجروح شدند و صدها منزل مسکونی و تاسیسات زیرساختی عمومی و خصوصی و اقتصادی و نیز تجاری تخریب شدند.
در مقابل از آغاز سال جاری میلادی روند واکنش یمن به تجاوزات سعودی افزایش یافته است تا جایی که عمق خاک عربستان در تیررس سامانه های موشکی یمنی از جمله بدر ۱ یا موشکهای پیشرفته روسی قرار گرفته است.
منبع: تسنیم
دیدگاهتان را بنویسید