×

کارشکنی در مواضع اتحادیه اروپا نسبت به ایران در قبال آمریکا / وزیر خارجه لهستان: اروپا بیشتر با آمریکا در مورد برجام همراهی کند

  • کد نوشته: 33890
  • ۰۶ خرداد ۱۳۹۷
  • ۰
  • وزیر امور خارجه لهستان در مواضعی نسبت به استراتژی اتحادیه اروپا در قبال برجام اعلام کرد این اتحادیه باید به دغدغه‌های امنیتی واشنگتن در ارتباط با خروج از برجام بیشتر اعتنا کند.

    کارشکنی در مواضع اتحادیه اروپا نسبت به ایران در قبال آمریکا / وزیر خارجه لهستان: اروپا بیشتر با آمریکا در مورد برجام همراهی کند
  • به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد به نقل از رویترز، نخستین شکاف در موضع واحد اتحادیه اروپا در قبال  خروج آمریکا از برجام با موضع گیری وزیر امور خارجه لهستان در این باره نمایان شد.


    “یاجک چاپوتوویچ” وزیر امور خارجه دولت راستگری لهستان  روز شنبه در اظهاراتی گفت: در شرایطی که اتحادیه اروپا در مورد نحوه مقابله با تحریم‌های آمریکا علیه ایران تصمیم گیری می‌کند، این اتحادیه باید به دغدغه‌های امنیتی واشنگتن در ارتباط با خروج از برجام بیشتر اعتنا کند.


    او همچنین گفت ورشو هنوز درباره حمایت از تحریم‌های یکجانبه دولت آمریکا علیه ایران، تصمیم نگرفته است…  ما باید در این باره فکر کنیم. هنوز زمان باقی است. این به معنای آن نیست که ما در این بحث‌ها خود را عضوی از جامعه اتحادیه اروپا فرض نمی‌کنیم.”


    او با اشاره به همکاری تجاری برخی شرکت‌های اروپایی با ایران،تصریح کرد که به گمان کشورش در گفت وگوهای اتحادیه اروپا بر حسب ظاهر ملاحظات اقتصادی اولویت یافته است.


    او وعده تلویحی حمایت کشورش از موضع آمریکا در جریان بحث‌های آتی داخلی اتحادیه اروپا درباره حفظ و نجات برجام را نیز داد و گفت موضع کشورش در بحث‌های آتی اتحادیه اروپا در این زمینه، در نظر گرفتن ملاحظات آمریکا و همدلی و همراهی با واشنگتن خواهد بود.


    لهستان تحت حاکمیت یک حزب راستگرا ( عدالت و قانون) است که به لحاظ مرام و دیدگاه با ایالات متحده آمریکا و به ویژه دولت راستگرا و عوام‌گرا ترامپ، همخوانی بیشتری دارد.


    لهستان پیشتر نیز موضع نزدیکی به ایالات متحده آمریکا در موارد اختلافی بین اروپا با آمریکا داشته است که از جمله برجسته ترین آنها موضع ورشو در قبال حمله ایالات متحده آمریکا به عراق –در سال ۲۰۰۳- بود.


    در جریان آن حمله در حالی که قدرت‌های بزرگ اروپایی فرانسه و آلمان در کنار روسیه مخالف جدی بودند اما لهستان در ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا مشارکت کرد. این همکاری باعث شد “جورج دبلیو بوش” رییس جمهوری وقت آمریکا با ابداع عبارت” اروپای جدید و قدیم” قدرت‌های بزرگ اروپایی همچون فرانسه و آلمان را اروپای قدیم و پیر بنامد و دولت‌هایی چون لهستان و برخی دیگر از کشورهای حوزه بالتیک و شرق اروپا را که دیدگاه‌های نزدیک‌تری به واشنگتن داشتند را اروپای نوین و جدید نام‌گذاری کند.


    منبع: عصر ایران 


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *