به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد به نقل از بیزنس اینسایدر، لرد آدیر ترنر رئیس پیشین خدمات مالی هشدار داد که سرمایهداری در ایجاد استاندارهای بالاتر زندگی برای مردم شکست خورده است.
رئیس پیشین کنفدراسیون صنعت بریتانیا گفت: «با وجود اینکه دادهها حاکی از رشد اقتصاد در سه ماهه سوم سال دارد اما این رشد اقتصادی تأثیر مثبتی بر استانداردهای زندگی افراد در انگلستان نداشته است».
ترنر که در مصاحبه با بی. بی. سی این سخنان را بر زبان راند عنوان کرد:«همه میدانند که سرمایهداری به معنای برابری تمامی مردم نیست اما دست کم پیشفرض ان این است که شما باید اطمینان داشته باشید که میتوانید در یک دوره دهساله حداقل کمی وضعیت زندگی را ارتقا دهید؛ اما اینطور نبوده است و این نشان دهنده این است که سرمایهداری در مسیر اشتباه گام بر میدارد.
این سرمایهدار انگلیسی نوامبر سال گذشته در مصاحبه با بیزنس اینسایدر گفت نگران این است که رشد سریع تکنولوژی باعث تخریب سرمایهداری شود و از بازیافت اقتصاد جهانی از شرایط پسابحران جلوگیری کند.
این استاد دانشگاه ویژگی کنونی اقتصاد جهانی را ترکیبی از بهرهوری پایین و کاهش دستمزدهای واقعی عنوان کرد و افزایش نابرابری شاهدی بر این است که این نظام برای بسیاری از مردم خوب عمل نمیکند.
او گفت: این چالش بزرگی برای اقتصاددانان است» و در ادامه به طرح سؤالی پرداخت مبنی بر اینکه: «چرا در جهانی که آشکارا و به صورت خارقالعادهای تکنولوژی در حال رشد است، نرخهای رشد بهرهوری همچنان در سطح بسیار نازلی قرار دارد؟».
از منظر ترنر یکی از مهمترین مشکلاتی که استفاده فزاینده از تکنولوژی به ویژه در بخش تولید و خردهفروشی ایجاد کرده است بیکار شدن نیروی کار است چرا که اکنون بسیاری از فعالیتهایی که به صورت فزایندهای از تکنولوژی استفاده میکنند، نیروی کار خود را اخراج کردهاند. نتیجه این است که در جهانی که استفاده از تکنولوژی در آن بسیار گسترده است شغلهای با حقوق نازل گسترش پیدا کردهاند، آن هم شغلهایی در حوزه تک با حقوق بسیار پایین.
دلیل رشد بسیار پایین اقتصاد جهانی از دیدگاه رئیس پیشین کنفدراسیون صنعت انگلستان، تولید محصولات برای مصرفکنندگانی با سطح بالا و نیز بدهی شرکتی و تلاش برای برون رفت از بحران مالی است.
دیدگاهتان را بنویسید