به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد به نقل از بیزنس اینسایدر، ژیجینپینگ بعد از پایان نوزدهمین کنگره حزب کمونیست چین که هر پنج سال یکبار برگزار میشود، به عنوان قدرتمندترین فرد چین بعد از مائوتسه دونگ تبدیل شد اما سؤالی که مطرح میشود این است که این انتخاب چه معنایی برای آینده اقتصاد چین دارد؟
تحلیلگران بر این عقیده هستند که انتقال قدرت سیاسی در چین به این معناست که مردم با واقعیت رشد اقتصادی پایین کنار آمدهاند. در حالی که بسیاری پیشرفتها در بعضی حوزهها صورت گرفته است اما بعضی تردید دارند که اصلاحات ساختاری دردناکی در آینده صورت بگیرد.
تحلیلگر مؤسسه پژوهشی BMI در یادداشتی گفت: «ما بر این نظریم که سیاستگذاران چینی اکنون ترجیح میدهند که رشد اقتصادی پایینی داشته باشند اما در بسیاری حوزهها پیشرفت داشته باشند تا اینکه نرخ رشد ثابت و پایدار ۶.۵ درصد در سالهای آینده را تجربه کنند».
او همچنین افزود: «نیاز به کیفیت بهتر زندگی، برابری بیشتر و توسعه پایدار یکی از اصلاحاتی بود که در قانون اساسی کنگره حزب کمونیست چین گنجانده شد و با این حساب حکومت چین به دنبال این است که تا سال ۲۰۲۰ بتواند یک جامعه پررنق با رشد متوسط را تجربه کند. این امر به معنای تغییر اهداف دولت چین نسبت به اهداف قبلی است که به دنبال رشد اقتصادی سریع و برقآسا بود که نتیجه آن ایجاد هزینه و آسیب در بخشهایی مانند محیط زیست، نابرابری اجتماعی و خطرات مالی است».
ژیجینپینگ تأکید کرد که اصلاحات اقتصادی که توسط دانگ شیائوپینگ حدود ۴۰ سال پیش آغاز شد را ادامه میدهد و گفت: «ما در آینده اصلاحاتی را به سرانجام خواهیم رساند و من کاملاً متقاعد شدهام که جوانسازی ملت چین در آینده به واقعیت خواهد پیوست».
یولیان اوانز پریچارد اقتصاددان متخصص چین در سنگاپور در گزارشی که در بلومبرگ منتشر شد عنوان کرد: «تبدیل شدن ژیجینپینگ به قدرتمندترین فرد چین بعد از مائو تسه دونگ به این معناست که او کنترل بیشتری بر سیاستگذاری اقتصادی خواهد داشت. نتیجه این است که پیشرفت سریعتری در برخی حوزهها از قبیل دغدغههای زیستمحیطی به انجام خواهد رسید، اما سرنوشت برخی حوزهها که آینده رشد اقتصادی چین را تهدید خواهد کرد همچنان در ابهام خواهد بود».
دیدگاهتان را بنویسید