به گزارش پایگاه خبری «با اقتصاد» به نقل از مهر، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در جلسه رأی اعتماد به دو وزیر پیشنهادی علوم و نیرو گفت: به ملت ایران عرض می کنم مبنای من نسبت به وزرا که تا به امروز انتخاب شدند و دو وزیری که امروز انتخاب می شوند، پیوست حکمی است که به آنها دادیم. اولویتهای دولت مشخص شده و هر سه ماه روند عملکردها ارزیابی میشود، مبنای من عملکرد وزراست.
رئیس جمهور تصریح کرد: دانشگاه و وزیر علوم از حساسیت ویژه ای برخوردار است. البته نیازی به گفتن ندارد همه شما نمایندگان محترم می دانید که هماهنگی در برخی وزارتخانه ها، روند طولانی تری دارد. در این مدت برای انتخاب وزرا، صبر و حوصله به خرج دادیم، تعامل کردیم اما معامله ای نکردیم.
رئیس جمهور در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی علوم و نیرو ضمن تشکر از مخالفان دانشگاهی وزیر پیشنهادی علوم گفت: مخالفت ها و نقدها، نشان از اهمیت علم و دانشگاه است
وی افزود: دولت هرآنچه در انتخابات درباره محیط دانشگاه ها و امن بودن دانشگاهها و نه امنیتی بودن دانشگاه و آزادی در دانشگاه، بیان شد، پایبند خواهد بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه من برای امنیت دانشجویان، فضای دانشگاه و خطی که اعلام کردم، معامله نخواهم کرد، گفت: از همه معیارهایی که برای انتخاب وزیر علوم بوده، کوتاه نیامدم، هرچند انتخاب طولانی مدت شده است.
روحانی تاکید کرد: برای انتخاب وزیر علوم اولین شرط من این بود که محیط دانشگاه اذعان همه دانشجویان، احزاب و تفکرات مختلف است و هیچکس در دانشگاه نباید احساس بی پشتوانگی کند. هیچ جمعی نباید احساس کند که برای دیگران امنیت است و برای او نیست.
روحانی ادامه داد: همه معیارهایی که برای وزارت علوم بوده، من از آن کوتاه نیامدم. ممکن است که برای ایجاد هماهنگی زمان طولانی شده باشد اما من پای همه اصولم ایستاده ام.
رئیس جمهور ادامه داد: محیط دانشگاه باید از آن همه دانشجویان، احزاب، جناح ها و تفکرهای مختلف باشد و هیچ فرد و انجمنی و هیچ جمعی در دانشگاه نباید احساس بی پشتوانگی کند و نباید احساس کند که برای دیگران امنیت است و برای او نیست.
روحانی گفت: یکی از مواردی که از آقای غلامی به صراحت خواستم که دانشجوی ما باید صاحب علم و مهارت باشد؛ اینکه ما بگوییم دانشجویی فارغ التحصیل شده است و کاغذی را هم به عنوان مدرک دانشگاهی در دست گرفته است این نمی تواند برای ما افتخار چندانی باشد.
روحانی اضافه کرد: درست است که امروز شرایط کار در جامعه ما ایده آل نیست اما درعین حال دولت این افتخار را دارد که در فصل دوم سال جاری دارای رشد کم نظیر و یا حتی بی نظیر در مسئله اشتغال بوده است. اینکه نزدیک به ۸۰۰ هزار نفر تابستان امسال نسبت به تابستان سال گذشته مشغول به کار شده اند، این رقم امیدوار کننده است. اگرچه تا رسیدن به رقم مطلوب فاصله داریم اما این به آن معناست که مسیر ما، مسیر امید است.
وی با اشاره به تعداد بالای فارغ التحصیلان بیکار اظهار کرد: اینکه فارغ التحصیلان زیاد باشند و از طرفی بیکار هم بسیار باشد، برای ما قابل قبول نیست. باید فضا را برای اشتغال دانشجویان به وجود آوریم.
رئیس جمهور در خصوص وزیر پیشنهادی نیرو گفت: درباره وزارت نیرو بیشتر باید از تدبیر سخن گفت. یکی از مسائل مهم کشور مسئله آب است البته در این زمینه بعد از جنگ تحمیلی اقدامات خوبی انجام گرفت تا آب ها مهار شود و پایدار بمانند تا به مصارف ضروری برسند. در زمینه عرضه آب تقریبا بیشتر کارها انجام گرفته است. یک دوره ای در جهان دروه سدسازی بود که حدود ۴۶ هزار سد ساخته شد البته نیمی از اینها در کشور چین بود.
وی افزود: امروز دیگر فضا مثل گذشته نیست و سدهایی که داریم به اندازه کافی آب برای ذخیره کردن در آنها نداریم. یک روز در کشور بحث واردات آب مطرح بود. مذاکرات زیادی در این زمینه صورت گرفت و صورت می گیرد البته اگرچه این موضوع منتفی نشده است اما مانند گذشته امید وجود ندارد. تامین آب از دریا و مناطق پرآب کشور یکی از اقدامات دیگری است که نمایندگان مجلس مطرح کردند اما باید به این مسئله توجه کنیم که آب به چه قیمتی انتقال پیدا می کند. در این بخش نیز نیازمند سرمایه گذاری بخش خصوصی و خارجی هستیم.
رئیس جمهور با اشاره به هزینه های انجام شده درباره جمع آوری پس آب ها گفت: دولت برای جمع آوری و تصفیه پس آب ها سرمایه گذاری فراوانی کرده و باید بگوییم در همه حوزه ها مشغول تلاش هستیم اما تردیدی نکنید بیشتر سرمایه گذاری باید در بخش تقاضا انجام شود، بهره برداری صحیح از منابع موجود و عدم اسراف از نکات اساسی است که دولت و مجلس باید دست در دست هم دهند تا به آن دست یابند.
روحانی گفت: بیشترین آب در بخش کشاورزی مطرح می شود که باید با استفاده از روش های مخلتف از جمله کشت در کشورهای دیگر و تامین محصولات کشاورزی که نیاز به آب فراوانی دارد از دیگر کشورها چاره ای برای مصرف آب در بخش کشاورزی شود. ما باید در زمینه تقاضا قدم های زیادی را برداریم، تلاش دولت دوازدهم نیز برای بالا بردن بهره وری و استفاده از شیوه های نوین در کشاورزی است. به دنبال آن هستیم که با آب و زمینی کمتر محصولات بیشتری برداشت کنیم البته اقدمات خوبی در این زمینه در برخی از استانها مثل کرمانشاه برداشته شد.
وی تصریح کرد: اگر بتوانیم ۲۰ درصد در آب مصرفی کشاورزی صرفه جویی کنیم، اقدامی اساسی در مصرف آب انجام شده است البته برا رسیدن به این نقطه نیاز به سرمایه گذاری بخش خصوصی و خارجی داریم. به نظر من معضل آب با تدبیر قابل حل است. اقدامات در حوزه آب برای این مجلس و دولت نیست و نتیجه آن برای نسل آینده است.
دیدگاهتان را بنویسید