به گزارش پایگاه خبری “بااقتصاد” ، حامد سلطانی نژاد در نشست مدیران بازار سرمایه با مسعود کرباسیان گفت:یکی از چشم انداز های اصلی بورس کالا مرجعیت کشف قیمت کالاهای واسطه ای و مواد اولیه است. توسعه ابزارها و گسترش عمق بازار، ترویج و ارتقاء بورس کالا و توسعه فعالیت های بین المللی نیز از اهداف دیگر این نهاد است.
وی درخصوص فعالیت شبکه کارگزاری این بازار افزود: در حدود ۸۳ کارگزار خدمات بورس کالا را به مشتریان ارائه می دهند و همچنین سه تالار منطقه ای در مناطق آزاد مستقر و به فعالیت می پردازند.
این مقام مسئول بورس کالا را به بازار معاملات فیزیکی، بازار معاملات مشتقه و بازار فرعی تقسیم بندی و اظهار داشت: ارزش معاملات در سال ۹۵ به ۸۱ هزار میلیارد تومان رسیده که ۳۷ هزار میلیارد تومان بازار فیزیکی و ۴۴ هزار میلیارد تومان اوراق مبتنی بر کالا بوده است.به تفکیک بازار، در بازار فیزیکی رقم ۲۵.۵ میلیون تن کالا در سال ۹۵ معامله شده که ارزشی بالغ بر ۳۷ هزار میلیارد تومان داشته است. در محصولات پتروشیمی ۳.۵ میلیون تن به لحاظ تناژی ارزش معاملات بوده و به لحاظ عددی ۱۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان معاملات این کالا بوده است.
سلطانی نژاد ادامه داد: در حوزه فرآورده های نفتی به دلیل کاهش قیمت نفت ارزش معاملات به ۷ هزار میلیارد تومان رسید. در حوزه کشاورزی رکوردشکنی داشتیم و ارزش معاملات به دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان معادل ۲.۵ میلیون تن در سال ۹۵ رسید. در معاملات قرارداهای آتی هم سال گذشته حدود ۳۹ هزار میلیارد تومان قرادادآتی در بورس کالا داشتیم که مربوط به معاملات ۳۲ میلیون سکه در سال ۹۵ بوده است.
وی با مقایسه ای بین معاملات سال ۹۴ و ۹۵ گفت: با مقایسه بین معاملات در دو سال گذشته شاهد رشد ۱۰ درصدی در حجم و ۲۵ درصدی در ارزش بازار فیزیکی بودیم. در بازار مالی رشد ۱۳۴ درصدی داریم که در کل، رشد ۲۶ درصدی در حجم و ۷۳ درصدی در ارزش معاملات را در سال ۹۵ به ثبت رساندیم.
مدیرعامل بورس کالا در خصوص آمار ۷ ماه گذشته اعلام کرد:جمع کل ارزش معاملات این بورس تا ۵ آبان سال ۹۵ معادل ۴۰ هزار میلیارد تومان بوده که در مدت مشابه سال جاری به ۴۷ هزار میلیارد تومان بالغ شده است.
سلطانی نژاد با اشاره به محصولات پرطرفدار بورس کالا گفت: به تفکیک پرمخاطب ترین محصولات در این هفت ماه از جهت تناژی شامل، قیر، وکیو باتوم، ورق گرم،گندم خوراکی و سنگ آهن بوده اند که بیشترین حجم معاملات را داشته اند.
وی افزود: تأمین مالی صورت گرفته به صورت بلند مدت از سال ۹۳ تا ۹۵ در بورس کالا و از طریق سلف موازی معادل ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است. تامین مالی کوتاه مدت به واسطه سلف در سال ۹۵ معادل ۱۵ هزار میلیارد تومان برآورد شده در حالی که در ۷ ماه ابتدای سال این روند تأمین مالی به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
دیدگاهتان را بنویسید