×

ثبت رکورد افزایش مهاجرت اجباری در جهان / ایران بیست و دومین کشور در پذیرش تعداد مهاجران

  • کد نوشته: 5600
  • ۰۸ آبان ۱۳۹۶
  • ۰
  • در گزارشی که مجمع جهانی اقتصاد از پدیده مهاجرت و تأثیری که بر شهرها گذاشته، تهیه کرده ضمن تأکید بر افزایش میزان مهاجرت در سال‌های اخیر نتیجه گرفته است که ایالات متحده، آلمان و روسیه بیشترین تعداد مهاجر را پذیرفته‌اند و این در حالی است که ایران در پذیرش تعداد مهاجران در رده بیست و دوم قرار دارد.

    ثبت رکورد افزایش مهاجرت اجباری در جهان / ایران بیست و دومین کشور در پذیرش تعداد مهاجران
  • به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، مجمع جهانی اقتصاد گزارشی را منتشر کرده است که در آن به بررسی وضعیت مهاجرت و تأثیر آن بر شهرها، دلایل مهاجرت و شهرهایی که بیشترین تأثیر را از پدیده مهاجرت گرفته‌اند پرداخته است.  


    طبق بررسی مجمع جهانی اقتصاد، حدود ۲۴۴ میلیون مهاجر بین‌المللی و ۷۶۳ میلیون مهاجر داخلی ثبت شده است که به ترتیب ۵۸ درصد آنها به مقصد کشورهای توسعه‌یافته و ۸۵ میلیون نفر آنها از کشورهای توسعه‌یافته خارج شده‌اند. همچنین در سال ۲۰۱۵ حدود ۶۳ میلیون نفر به اجبار مهاجرت کرده‌اند که بیشترین امار مهاجرت اجباری در سال‌های گذشته به شمار می‌آورد و حدود ۶ میلیون نفر بیشتر از سال ۲۰۱۴ است.


    طبق بررسی‌ها در سال ۲۰۱۵ بین ۵ تا ۹ تریلیون دلار یعنی معادل ۹.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی توسط مهاجران ایجاد شده است. از طرف دیگر بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ نرخ رشد مهاجرت حدود ۲.۴ درصد است و این در حالی است که نرخ رشد جمعیت ۱.۲ درصد است.


    این بررسی‌ها همچنین نشان می‌دهد که حدود ۶۰ درصد مهاجران به کشورهای همسایه و یا به کشوری در همان منطقه رفته‌اند.


    اما در بین کشورهایی که مقصد بیشترین تعداد مهاجران را تشکیل می‌دهند، طبق برآورد مجمع جهانی اقتصاد، ایالات متحده در رده اول است و کشورهای آلمان و روسیه در رده‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند. همچنین کشور ایران طبق برآورد مجمع جهانی اقتصاد در رده ۲۲ ام قرار گرفته است. آمار جالب توجه مجمع جهانی اقتصاد از آمار مهاجرت این است که کشور عربستان سعودی و امارات متحده عربی به ترتیب رده‌های چهارم و پنجم را به خود اختصاص داده‌اند.  


    بیشترین مهاجرت از یک کشور به کشور دیگر بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ مربوط به مسیر سوریه به ترکیه است و مسیر سوریه به لبنان و هندوستان به امارات متحده رده‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند.


    بررسی دیگری که در این گزارش انجام شده است مربوط به شهرهایی است که بیشترین تعداد جمعیت خارجی در آنها متولد شده‌اند که دوبی با ۸۳ درصد جمعیت در رده اول این فهرست و شهرهای بروکسل و تورنتو کانادا به ترتیب با ۶۲ درصد و ۴۶ درصد جمعیت در رده‌های بعدی قرار دارند.


    مجمع جهانی اقتصاد به بررسی دلایل مهاجرت از کشورهای مبدأ پرداخته و به این نتیجه رسیده است که دلایل اصلی مهاجرت در کشورهای مبدأ ابتدا مسائل اقتصادی است که شامل بیکاری، فقر روستایی و نداشتن زندگی باثبات است. دومین عامل اصلی مهاجرت برای کشورهای مبدأ نیز مسائل جامعه‌شناختی از قبیل بی‌ثباتی سیاسی، امنیت، جنگ و ستیز و برده‌داری  است و عامل سوم نیز مربوط به عوامل اکولوژیک است که شامل تغییرات آب و هواتیی و کمبود مواد غذایی است.


    شهرهایی که پدیده مهاجرت بیشترین تأثیر را بر آنها گذاشته نیز در بررسی مجمع جهانی اقتصاد موجود است که عبارتند از : ۱. قاره آمریکای شمالی؛  کشورهای کانادا و شهرهای مونتریال، کالگاری، اتاوا و کشور ایالات متحده و شهر نیویورک . ۲. قاره آمریکای جنوبی: برزیل و شهر سائوپائولو  و کشور کلمبیا و شهر. ۳. قاره آسیا: هندوستان و شهرهای پیون، سورات، چین و شهر گوانژو و فیلیپین شهر داوائو. ۴. قاره اروپا: یونان و شهر آتن، فرانسه و شهر پاریس، هلند و شهرهای آمستردام و روتردام. ۵. قاره آفریقا: سنگال و شهر داکا و نیز آفریقای جنوبی و شهر کیپ‌تون. ۶. قاره اقیانوسیه: نیوزیلند و شهر اوکلند.


    در این گزارش مهمترین چالش‌هایی که کشورهای مهاجرپذیر با آن روبرو هستند شامل چهار مورد مسکن، بهداشت، آموزش، و حمل و نقل هستند. 


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *