به گزارش راشاتودی، پایگاه خبری آربیکی روز پنجشنبه با استناد به دادههای تجارت خارجی آمریکا گزارش داد که این کشور علیرغم اینکه خود را طرفدار سرسخت تحریمهای ضد روسی معرفی میکند و ممنوعیت واردات انرژی از روسیه را از اوایل سال ۲۰۲۲ اعمال کرده، به خرید نفت این کشور ادامه داده است.
بر اساس این گزارش، آمریکا در نوامبر ۲۰۲۳ نزدیک به ۱۰ هزار بشکه نفت خام روسیه را به ارزش ۷۴۹،۵۰۰ دلار وارد کرد.
اگرچه محدودیت های نفتی واشنگتن که در بحبوحه تحریمهای گسترده غرب علیه مسکو در واکنش به جنگ اوکراین اعمال شده است، واردات نفت خام از روسیه را ممنوع میکند، اما همچنان برخی محمولهها تحت مجوزهای ویژه از اداره کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانه داری (OFAC) وارد آمریکا میشود.
گزارشها حاکی است که واردات صورت گرفته در ماه نوامبر اولین خرید مستقیم نفت آمریکا از روسیه از زمان اعمال این ممنوعیت باشد.
با این حال، بر اساس دادههای مربوط به ردیابی کشتیها که از سوی مؤسسه کپلر Kpler منتشر شد، ایالات متحده به خرید این کالا از کشورهای ثالث ادامه داده است.
این اندیشکده در گزارشی اعلام کرد که در سه ماهه اول سال گذشته میلادی، ایالات متحده ۳۰ میلیون بشکه سوخت از پالایشگاههایی که نفت روسیه را پالایش میکنند، وارد کرده است.
این واردات از طریق چیزی که این مؤسسه آن را “راه گریز پالایشی” نامید، انجام گرفت؛ راهی که نفت از طریق آن پس از انتقال به خارج از روسیه و پالایش به آمریکا وارد میشود.
بر اساس این گزارش، علاوه بر تحریم آمریکا، نفت دریایی روسیه نیز مشمول محدودیتهای قیمتی گروه ۷ و اتحادیه اروپا است.
این سقف قیمت که در اواخر سال ۲۰۲۲ اعلام شد و محدودیتهای مشابهی را برای فرآوردههای نفتی روسیه اعمال کرد، از ارائه بیمه و سایر خدمات به محمولههای نفت خام این کشور توسط شرکتهای غربی جلوگیری میکند، مگر اینکه محموله با قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه یا کمتر از آن خریداری شود.
این سقف تا اکتبر ۲۰۲۳ اعمال نشد، زمانی که ایالات متحده تلاش کرد تا با تحریم نفتکشها و شرکتهای دریایی مظنون به حمل نفت روسیه بالاتر از قیمت تعیینشده توسط اتحادیه اروپا و گروه ۷، راههای گریز قانونی موجود در این مکانیسم را ببندد..
با این حال، به گفته کارشناسان بازار، بعید است محدودیت های جدید مانعی جدی برای تجارت نفت روسیه باشد.
علیرغم محدودیت های متعدد، صادرات نفت روسیه در سال گذشته به حدود ۲۵۰ میلیون تن رسید که ۷ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۱ قبل از درگیری اوکراین و تحریمهای غرب بود.
دیدگاهتان را بنویسید