×

بازار زعفران و پسته در جهان باید در انحصار ایران باشد

  • کد نوشته: 7464
  • ۱۲ آذر ۱۳۹۶
  • ۰
  • زعفران و پسته ازجمله محصولات انحصاری هستند که باید به نام ایران در دنیا شناخته شوند، اما متاسفانه یکی از مشکلات جدی این است که نتوانسته ایم این محصولات را با برند مشخص به دنیا معرفی کنیم و به طور قطع ورود این محصولات در بورس کالامی تواند در رفع این مشکل کمک بسزایی کند.

    بازار زعفران و پسته در جهان باید در انحصار ایران باشد
  •  


    به گزارش پایگاه خبری “بااقتصاد” عضو کمیسیون کشاورزی مجلس درباره ورود زعفران و پسته در بورس کالا گفت: معامله زعفران و پسته در بورس کالا نه تنها موجب شفاف سازی قیمت و افزایش کیفیت محصولات می شود بلکه می توان جایگاه از دست رفته بازار های جهانی را دوباره بدست آورد. 


    سید راضی نوری افزود: استفاده از مکانیسم های بورس کالا به عنوان یکی از ارکان بازار سرمایه که شفافیت بر معاملات این بورس حاکم است، موجب  برقراری عدالت اجتماعی می شود که این امر هم به نفع کشاورز و هم خریدار خواهد بود.


    نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی دامه داد: ورود این دو محصول به بورس می تواند تاثیر مثبت در افزایش کیفیت و شفافیت قیمت زعفران و پسته کشاورزان داشته باشد. در حقیقت ورود این محصولات در نهایت به نفع کشاورز تمام خواهد شد.


    عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با تاکید بر باز پس گیری رتبه های از دست رفته جهانی در عرضه پسته و زعفران در بازار های رقابتی، افزود: متاسفانه این دو محصول به دلایل عدم شفافیت قیمت و کیفیت، رتبه و جایگاه خود را در بازارهای  جهانی را از دست داده است و کشورهایی که در این زمینه حرفی برای گفتن نداشتند جایگزین زعفران و پسته ایران شده اند و بورس می تواند این جایگاه را به ایران بازگرداند.


    نوری ادامه داد:به طور یقین خرید و فروش  این دو محصول  در بورس کالا باعث شفاف سازی قیمت و افزایش کیفیت محصول خواهد شد و از همه مهمتر دست دلالان و واسطه ها که با خرید فله ای محصولات از کشاورزان و باغداران با قیمت ناچیز آنها را پس از بسته بندی با برند سایر کشورها در بازار های جهانی عرضه می کنند، کوتاه خواهد شد.


    نماینده مردم شوش در مجلس تصریح کرد: بورس کالا به کشاورز و باغدار کمک می کند تا زعفران و پسته خود را به صورت مستقیم وارد بازار کند و از سوی دیگر موحب خواهد شد تا آنها در تولید محصولات با کیفیت تلاش بیشتری کنند تا محصولاتشان با قیمت مناسب خریداری شود.


    نوری در ادامه با اشاره به لزوم آموزش کشاورزان برای ورود به بورس کالا بیان کرد : البته ورود به بورس کالا دارای مراحل و تکنیک هایی است و باید الفبای بورس به کشاورزان آموزش داده شود زیرا بدون آموزش و آگاهی به این قشر نمی توان انتظار این تغییرات را به شیوه ای مطلوب داشت.


    عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس گفت: دولت به ویژه وزارت جهاد کشاورزی باید با برنامه‌ریزی‌های مناسب و حمایت از کشاورزان مقدمات ورود کالاهای استراتژیک و دارای برند در بازارهای جهانی کشاورزی به بورس را فراهم کند.چرا که  رونق یافتن معاملات کشاورزی در بورس می‌توان کالاها را به صورت شفاف و با روش‌های مختلف به فروش رساند.


    وی در پایان تاکید کرد: تحقق تمرکز معاملات کشاورزی در بورس کالا و رسیدن به اهداف مهم ذکر شده از جمله تاثیرگذاری در قیمت های منطقه ای و جهانی از طریق تابلوی بورس، نیاز به عزمی جدی و برنامه ریزی دقیق دارد که در این میان موانعی همچون تفکرات سنتی و قدیمی وجود دارد؛ از این رو دولت، وزارت جهاد کشاورزی، مجلس و سایر نهادهای مربوطه باید برای رسیدن به اهداف مهم در بخش کشاورزی زمینه آشنایی کشاورزان با بورس کالا و عرضه محصولات مختلف در این بازار به طور مستمر و با حجم بالا را فراهم کنند.


    منبع: ایانا


     


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *