به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، عبدالکریم حسین زاده در گفتگو با خبرنگار با اقتصاد، گفت: حوزه های مختلفی در مسکن فعال هستند مانند بخش فنی و مهندسی، شهرداری ها، وزارت راه و شهرسازی و … باید به یک راهبرد مشخص برای مبارزه با سوداگری در بازار مسکن برسند. در حوزه مسکن به دلیل چندپاره بودن و دخیل بودن سازمان ها و نهادهای مختلف مبارزه با سوداگری دچار مشکل شده است.
وی افزود: اگر وزارت راه و شهرسازی سیاست گذاری دقیقی در این حوزه داشته باشد و واقعا بخواهد با سوداگران بازار مسکن مبارزه کند موفق می شود. در مبارزه با رانت و فساد و … بایستی دستگاه ها به این موضوع علاقه مند باشند و دستگاه های نظارتی هم به آن ورود کنند.
وی با اشاره به اینکه یکی از بهترین روش های کم شدن سوداگری در بازار مسکن ورود آن به بورس است، اظهار داشت: اگر مسکن را وارد بورس کنیم از لابی های سنگینی که در این حوزه شکل می گیرد جلوگیری می شود. ورود مسکن به بورس هم باعث شفاف سازی می شود و هم امکان رانت های مختلف را کم می کند.
این عضو کمیسیون عمران در تشریح چگونگی ورود مسکن به بورس، گفت: مسکن هم مانند بسیاری از کالاها و با روش هایی که کالاهای دیگر در پیش گرفته اند می تواند وارد بورس شود. لیکن می تواند تبدیل به یک سهام سرمایه گذاری شده و افراد سهام آن را خریداری کنند.
نماینده مردم نقده و اشنویه ادامه داد: در حوزه های مختلف بحث مالیات مطرح است، مالیات بر حوزه مسکن وجود ندارد. عده ای هستند که مالیات و اعمال آن را عاملی برای آشفته شدن بازار مسکن می دانند در حالی که اگر مالیات بر بازارهای موازی مسکن که پول در این بازارها به صورت سیال حرکت می کند اعمال شود این سرمایه گذاری دچار یک ثبات می شود و امکان رانت و فساد در سایر بازارها هم از بین می رود.
وی تصریح کرد : اگر بخواهیم سه راهکار برای نجات بازار مسکن از سوداگری داشته باشیم باید در وهله اول به یک زبان مشترک در میان نهادهای اجرایی و نظارتی برسیم. در مرحله بعدی فعال کردن حوزه مسکن به صورت جدی در بورس کشور است. نکته سوم هم تدوین مالیات ها بر مسکن و سایر بازارها می تواند فضا را به سمت شفافیت ببرد.
حسین زاده در پایان خاطر نشان کرد: تاز مانی که سیاست گذاری ها وابسته این نباشد که مسکن از یک کالای سرمایه ای به کالای مصرفی شود، این نگاه فساد و بازار سیاه و رانت ادامه پیدا خواهد. یک طرح جامع شهری که در کشورهای توسعه یافته تصویب می شود در میان مردم به شورا گذاشته شده و نظرات آنها جلب می شود. این موضوع باعث می شود بازار سیاه و رانتی که فقط در اختیار عده ای خاص قرار می گرفت از بین برود. اگر طرح های جامع در کشورمان در اختیار عده ای خاص قرار نگیرد زمین خواری و فساد در بخش مسکن هم کمتر می شود. برای از بین رفتن این شرایط نیاز به تدوین یک مانیفست میان سازمانهای مربوطه وجود دارد تا فساد در بازار مسکن کمرنگ تر شود.
دیدگاهتان را بنویسید