به گزارش پایگاه خبری “بااقتصاد”، طرح رجیستری تلفن های همراه از امروز آغاز شد و از این پس با شروع این طرح تنها تلفن های همراهی که از مبادی قانونی وارد کشور شده اند ، فعال می شوند. این موضوع مدت ها است که از اهداف دولت برای مبارزه با قاچاق کالا و تاثیرات منفی که بر روی اقتصاد کشور داشت به نظر می آید. وزیر ارتباطات اعلام کرد: که بازار تلفن های همراه در ایران ۶۰ میلیارد دلار ارزش دارد و در بهترین حالت ۵ درصد از این گوشی ها از مبادی رسمی وارد کشور می شوند و در بدترین حالت ۲۰ درصد آن به گوشی ها می رسد.
قیمت گوشی iphone x، iphone plus 8،iphone 8 ، با احتساب ۵ ارزش پایه گوشی موبایل درصد حقوق و عوارض، ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده و ۴ درصد مالیات علی الحساب قیمت سه مدل گوشی نامبرده محاسبه شده است و با قیمت کنونی این گوشی ها در بازار داخلی مقایسه شده است تا مشخص شود از این پس قیمت گوشی چه مقدار تغییر خواهد کرد.لازم به ذکر است که حقوق ورودی این کالای دیجیتال برحسب دلار گمرک که هر هفته توسط بانک مرکزی اعلام می شود، قیمت هرگوشی آیفون ایکس با احتساب این حقوق ورودی و سود بازرگانی ۱۵ درصدی برابر است با ۵ میلیون ۴۶۲ هزار ۹۴۷ تومان ، قیمت آیفون پلاس ۸ معادل ۴ میلیون و ۴۳۶هزار و ۴۴۷ تومان و قیمت آیفون ۸ معادل ۳ میلیون و ۸۸۱ هزار و ۱۹۷ تومان است این قیمت ها با تفاوتی که نسبت به قیمت کنونی بازار دارند نشان می دهد که پس از اعمال طرح رجیستری بسیاری از گوشی ها با قیمت های مناسبتری عرضه می شوند و ورود این کالا از مبادی غیر قانونی امکان بیشتری برای دلالان فراهم می کرده است تا از انعطاف قیمت ها به نفع خودشان از طریق شکل دادن به قیمت و حجم خرید و فروش در بازار بهره ببرند.
قیمتی که برخی از سایت های فروش کالاهای دیجیتالی برای آیفون ایکس ۶ میلیون و ۱۵۹ هزار تومان، آیفون پلاس ۸ پلاس ۳ میلیون و ۹۵۹ هزار تومان و قیمت آیفون ۸ معادل ۳ میلیون و ۳۹۹ هزار تومان است.
دیدگاهتان را بنویسید