به گزارش پایگاه خبری “بااقتصاد” ، رئیس جمهور امروز ۱۹ آذر ۱۳۹۶ در حالی لایحه بودجه سال ۹۷ را به مجلس تحویل داد که بر سه تبصره ۱۴، ۱۸و ۱۹ این لایحه تاکید کرد .
یکی از موضوع های مورد توجه در لایحه بودجه ۹۷ محدود شدن و کاهش بودجه تخصیص یافته به حمایت از خانوارهای هدف و نیازمند و ارائه خدمات حمایتی و کمک به بخش تولید و اشتغال در راستای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها مصوب ۱۵/۱۰/۱۳۸۸ است که در تبصره ۱۴ ماده واحده لایحه بودجه تقدیمی به مجلس آمده است، نکته دیگر تغییر نام سازمان هدفمند سازی یارانه ها است که در سال ۹۷ به صندوق رفاه اجتماعی تغییر می یابد و اساسنامه آن اصلاح می شود.
پیش بینی های دولت در جدول منابع و مصارف برای این بخش از بودجه ۳۷۰۰۰ میلیارد تومان است که نسبت به مبلغ لایحه بودجه سال ۹۶ در همین سرفصل و همچنین قانون بودجه سال ۹۶ تقریبا ۲۳ درصد کاهش داشته است.
این بخش از بودجه که اهداف آن عموما با این توضیح همراه است که در راستای تحقق عدالت، کاهش فقر، توسعه بهداشت و سلامت مردم پرداخت های مذکور صورت می گیرد در لایحه سال ۹۷ در چهار بند تشریح شده است و با تغییرات عمده ای همراه است؛ برخی از ردیف های بودجه ای حذف شده اند و برخی تقلیل یافته اند. در بند اول پرداخت یارانه نقدی و غیر نقدی خانوارها عنوان شده که مبلغ آن ۲۳۰۰۰ هزار میلیارد تومان است در حالی که سال گذشته برای این بخش ۳۳۵۰۰۰ هزار میلیارد تومان تخصیص داده شده بود و این نشان دهنده ۳۱ درصد کاهش نسبت به سال گذشته است.
بند دوم مندرج در این جدول با اندکی تغییر نسبت به گذشته عنوان بدین شرح است. « کاهش فقر مطلق در خانوارهای هدف از طریق افزایش پرداخت به خانوارهایی که درآمد آنها کمتر از خط حمایتی کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور می باشد». در این سرفصل میزان بودجه تخصیص داده شده ای که دولت برای سال ۹۷ پیش بینی کرده است ۷ هزار میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته با ۷۵ درصد تغییر مثبت همراه بوده است.
سومین بخش از جدول تبصره ۱۴ مربوط به منابع و مصارف به هزینه های سلامت، پوشش دارو ، هزینه های تحمل ناپذیر درمان و درمان بیماران خاص و صعب العلاج است که در بودجه سال ۹۷ با شعار بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد علاوه بر اینکه تعداد ردیف های مربوط به آن از دو ردیف به یک ردیف تقلیل یافته است، مبلغ تخصیص یافته به آن نیز که مجموع دو ردیف۳ و ۴ است و معادل ۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان است در ردیف ۳ بودجه به ۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان کاهش یافته است.
ردیف حذفی در لایحه سال۹۷ عبارتست از « تولید واکسن فلج اطفال تزریقی و تولید فرآورده های زیستی (بیولوژیک) انسان در اختیار موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی» است، که سال گذشته مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان به آن تخصیص یافته است. از دیگر ردیف های حذفی در لایحه بودجه سال ۹۷ تامین مواد اولیه قیر برای کنترل گرد و خاک تحت موضوع بند(ه) تبصره ۱ است.
یارانه نان و خرید تضمینی گندم با مبلغ ۳۳۰۰ میلیارد تومان در لایحه بودجه ۹۷ ردیفی است که اضافه شده است.
در بودجه دولت ، محل تامین مالی این ردیف های مصرفی وزارت نفت است که از طریق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و شرکت ملی گاز ایران موظف است؛ کلیه وجوه عمومی از جمله درآمد حاصل از فروش داخلی پنج فرآورده نفتی اصلی، سوخت هوایی و گاز طبیعی را از ابتدای سال ۱۳۹۷ به حساب متمرکز ریالی و ارزی به نام خزانه داری کل کشور که تحت عنوان تمرکز وجوه درآمد شرکت نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران افتتاح می شود، واریز نماید.
خزانه داری کل کشور ، ماهانه سهم هدفمندی یارانه ها مربوط به شرکت های مذکور را با اولویت نسبت به سایر تکالیف، از حساب های فوق الذکر برداشت می نماید. عدم اجرای این بند در حکم تصرف غیر قانونی در وجوه و اموال دولتی یا عمومی می باشد.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است به گونه ای عمل نماید که شرکت ملی گاز ایران و شرکت های گاز استانی و همچنین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران از ابتدای سال ۱۳۹۷ به صورت برخط، اطلاعات پرداخت مربوط به کلیه مشترکین را در اختیار داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید