×

کسب درآمد از سفرهای خارجی مردم / درآمد تعرفه سفرهای خارجی برای اقشار کم درآمد/ کاهش بودجه سلامت و بهداشت در لایحه بودجه ۹۷

  • کد نوشته: 8096
  • ۲۰ آذر ۱۳۹۶
  • ۰
  • افزایش تصاعدی تعرفه های خروج از کشور از جمله موضوعاتی است که با واکنش مردم در شبکه های اجتماعی مواجه شده است، برخی مسئولین در پاسخ به این مسئله گفته اند که بودجه ریزی دولت انعطاف پذیر است و ممکن است برخی تغییرات برای انطباق با نظرات مردم صورت بگیرد. نکات قابل توجه در این بودجه ریزی این است که به نوعی تسهیل کننده و مکمل برخی سیاست های دولت است و از فشار تقاضا بر ارز از نظر تعداد افراد متقاضی می کاهد ضمن اینکه تراز گردشگری را نیز تقویت می کند.

    کسب درآمد از سفرهای خارجی مردم / درآمد تعرفه سفرهای خارجی برای اقشار کم درآمد/  کاهش بودجه سلامت و بهداشت در لایحه بودجه ۹۷
  • به گزارش پایگاه خبری “بااقتصاد” ، نقطه آغاز مالیات و تعرفه محور شدن در یک دولت کجا است. این سوالی است که پاسخ بسیاری از ابهامات موجود در لایحه بودجه سال ۹۷ را در اینباره می دهد. یکی از ردیف های بودجه که موضوع آن مشمول رشد تصاعدی شده تعرفه خروج از کشور است و واکنش های زیادی را در شبکه های اجتماعی به عنوان رسانه ی مردمی به همراه داشته است. عمده واکنش ها در این شبکه بر این مقوله تمرکز دارند که جامعه هدف این سیاست قشر متوسطی است که عمدتا مقصد آنها کشورهای آسیایی است. اگرچه رسانه های اقتصادی مشهور نیز از چندی پیش بر روی این موضوع مانور می دادند و آن را از این زاویه بررسی می کردند که با توجه به نسبت ارزی ریال ایران و کشورهای مقصد از جمله ترکیه، چین ، مالزی و…. این مسئله موجب خروج پول از چرخه اقتصادی کشور می شود و پرداخت سوبسید به نفع ارزهای دیگر کشورها تمام می شود بنابرین آسیب رسان است.


    صرفنظر از درآمد مستقیمی که از این کانال برای دولت دست می آید، این اقدام دولت آورده های استراتژیک دیگر دارد که در مسیر پر از فراز و فرود سیاست های ارزی کمک کننده خواهد بود. از جمله کاهش فشار ارزی از سمت تقاضا، با کاهش خروج مسافر از ایران میزان تقاضا برای ارز کاهش می یابد،  اگرچه هرگاه این مسئله مطرح می شود . عدله ای که برای آن از سوی پاسخ دهندگان مطرح می شود این است که اقتصاد ایران بزرگتر از آنست که تحت تاثیر این حجم تقاضا واکنش نشان دهد، اما آنچه که محرز است این است که با کاهش میزان مسافرت های خارجی ، عمدتا متقاضیان خارج شده از رده اشخاص حقیقی هستند که تعداد زیادی را شامل می شود و حجم تقاضیاشان در برابر وارد کنندگان کمتر است بنابرین شاید دولت با افزایش تعرفه ها  نتواند فشار حجمی تقاضا را چندان کاهش دهد اما از نظر تعداد متقاضیان و کنشگرانی که نسبت به تغییرات ارز واکنش نشان می دهند قادر خواهد بود به طرز محسوسی با تقلیل افراد حساسیت ها را در اجتماع به تغییر نرخ ارز کاهش دهد و بار روانی این مسئله را تقلیل دهد.


    با توجه به گزارش روز گذشته ” با اقتصاد” درباره بودجه ریزی دولت در زمینه سلامت و جوامع آماری مورد نظر دولت برای صرفه جویی و برقراری تعرفه های دولت در زمینه خروج از کشور نشان دهنده این موضوع است که بودجه ریزی مبتنی بر صرفه جویی دولت دوازدهم مکانیکی و بدون توجه به طبقات هدف به خصوص اقشار کم درآمد است.


    بودجه دولت


    از دیگر آورده های آماری تقویت تراز گردشگری منفی است که چون به صورت نسبی محاسبه می شود پس کاهش در تعداد مسافرت های خارجی می تواند آن را به جهت مثبت شدن تقویت کند و به عنوان دستاوردی در راستای شعارهای انتخاباتی سال ۹۶ که بر گردشگری تاکید می کرد، مورد استفاده قرار بگیرد.


    آماری که از سوی معاونت گردشگری کشور اعلام شده است حاکی از این است که در سال گذشته ۹ میلیون و ۱۹۶ هزار و ۱۴۰۰ ایرانی به کشورهای دیگر مسافرت کرده اند در پنج ماهه ابتدایی امسال نیز ۳ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۶۹۲ نفر برای گردش به خارج از کشور رفته اند و غالبا این مسئله از چندی پیش توسط روزنامه ها و رسانه های منتقد این موضوع که به استقبال افزایش تعرفه ها رفتند مطرح می شد و آنها یارانه های ارزی و تراز منفی تجارت و زیرساخت های ضعیف گردشگری  را در این راستا مورد نقد قرار می دادند اما راهکاری که در نهایت برای این موضوع از سوی دولت اتخاذ شد؛ افزایش تعرفه ها بود که به نظر مثل چرخاندن لقمه مشکلات بنیادی مثل تراز منفی گردشگری، ناتوانی در طراحی یک سیستم ارزی مناسب و بی توجهی به تفاوت های نیازی و برنامه ریزی مناسب برای افراد اقشار مختلف جامعه است.


    تعرفه


     


    پاسخ ها به واکنش های مردم


    مسئولین در این راستا پاسخ هایی به واکنش های مردم داده اند.


    رئیس دفتر ریاست جمهوری محمود واعظی  با اشاره به اینکه در فضای مجازی با منتقدین این مسئله مواجه شده است گفت قرار بر این است که مبلغ به دست آمده از این طریق صرف اقشار کم در آمد و زیرساخت های گردشگری شود، اما دولت به نظرات مردم توجه می کند و هرگاه تصمیمی با عکس العمل اجتماعی مناسبی مواجه نشده است ، نظر نهایی خود را با مردم تطبیق داده است. 


    رئیس سازمان برنامه و بوجه محمد باقر نوبخت در این باره معتقدست که این یک مشارکت عمومی است و لازمه توجه به گردشگری داخلی است ضمن اینکه در سایر کشورهای توسعه یافته نیز زیر ساخت هایی مثل جاده ها و هتل هارا بخش خصوصی می سازند و ماهم می توانیم مشارکت این چنینی داشته باشیم.


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *