×

افزایش حامل های انرژی تاثیری بر سود پالایشی ها نخواهد داشت

  • کد نوشته: 8320
  • ۲۵ آذر ۱۳۹۶
  • ۰
  • یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به این موضوع که افزایش حامل های انرژی تاثیری بر سود پالایشی ها نخواهد داشت، می گوید کاهش درآمدهای نفتی باعث شده که دولت با کمبود منابع برای تامین بودجه مواجه شود و افزایش حامل های انرژی و کاهش یارانه سوخت در همین راستا است.

    افزایش حامل های انرژی تاثیری بر سود پالایشی ها نخواهد داشت
  • به گزارش پایگاه خبری”با اقتصاد”، در روزهای اخیر که بودجه سال ۹۷ کل کشور به مجلس تقدیم شده گمانه زنی هایی درخصوص افزایش قیمت حامل های انرژی مثل بنزین و گازوئیل و اینکه با این افزایش چه میزان به سود پالایشی ها اضافه خواهد شد، مطرح شده است.


    در گفت و گویی با یک کارشناس بازار سرمایه تاثیرافزایش نرخ حامل های انرژی چقدر به سود پالایشی ها را جویا شدیم.


    محمد نوربخش درپاسخ به این پرسش می گوید: چون پالایشی ها فراورده هایشان را با نرخ فوب خلیج فارس(جهانی) به پالایش و پخش تحویل می دهند و از این به بعد نیزهمین روال ادامه خواهد داشت، افزایش قیمت این فراورده ها برای مصرف داخلی درآمد جدیدی به درآمد پالایشی ها اضافه نخواهد کرد اما در اینجا دولت یا همان پالایش و پخش دیگر بنزینی  را که به طور مثال از پالایشگاه با نرخ لیتری ۱۵۰۰ تومن خریده بود دیگر به ۱۰۰۰ تومن نخواهد فروخت  و نرخ فروش به نرخ خرید نزدیک  خواهد شد.


    نوربخش در توضیح دلیل این تصمیم دولت می گوید کاهش درآمدهای نفتی باعث شده که دولت با کمبود منابع برای تامین بودجه مواجه شود یعنی در واقع این تصمیم دولت به معنی کاهش یارانه بر سوخت است. 


    وی ادامه می دهد: اینکه نرخ حامل های انرژی احتمالا چقدر رشد خواهد داشت  موضوعی جداگانه هست اما افزایش نرخ ارز و نرخ حامل های انرژی در سالهای اینده کاملا محتمل و غیرقابل انکار خواهد بود.


    نوربخش همچنین در توضیح تاثیر افزایش قیمت برق برای مصرف کننده و نتایج آن برای درآمد نیروگاهها نیز می گوید چون نیروگاهها هم هرچند با قیمتی اندک ولی در بازاری مستقل از مصرف کننده برق خودشان را به دولت می فروشند و وزارت نیرو با یارانه و قیمت کمتر به مصرف کننده می فروشد.


    وی ادامه داد: سالانه حدود ۲۴۰ میلیارد کیلووات برق در کشور مصرف می شود که بدون قیمت گازهزینه آن برای دولت به طور میانگین هر کیلووات ۱۱۰ تومان تمام می شود در حالی که به مصرف کننده به طور متوسط ۶۵ تومن فروخته می شود. یعنی دولت فقط روی برق سالانه حدود ۱۲ هزار میلیارد تومن یارانه می دهد.


     

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *