به گزارش پایگاه خبری “بااقتصاد” محمد رضا محسنی مدیر عامل سابق شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه اوراق بهادار (سمات) به فارس گفت: طی دو سال و سه ماه حضور در سمات، اغلب اهداف پیشبینی شده در این رکن بازار سرمایه محقق شد. اکنون ضمن ارتقای منابع انسانی، جایگاه مناسبی برای سازمان بورس و شرکت سپردهگذاری در سطح بینالمللی فراهم شده است.
وی افزود: سمات در حال حاضر با ارتقای حوزه منابع انسانی، ضمن پویایی و فراهم کردن بستر مناسب برای نیروهای شایسته، امکان حضور سمات به نمایندگی از بازار سرمایه ایران در مجامع بین المللی دنیا فراهم شده است.
محسنی ادامه داد: علاوه بر عضویت سمات در هیات مدیره گروه شرکتهای سپرده گذاری مرکزی آسیا و اقیانوسیه (ACG20) و هیات مدیره اجرایی فدراسیون بورسهای آسیا و اروپا (FEAS) تفاهمنامهها و قرارداد همکاری مشترک با شرکتهای سپرده گذاری کشورهای مختلفی از جمله ژاپن و تایوان منعقد شد.همچنین قراردادی برای تبادل دادهها با سپردهگذاری کشور هندوستان به امضای دو طرف رسید.
مدیر عامل سابق سمات با بیان اینکه در طول مدت مأموریت در سمات ضمن انجام درست و بروز فعالیتها هیچ گاه نکول و تأخیر و یا کندی در انجام کارها صورت نگرفت، افزود: از هیات مدیره سازمان بورس و ریاست این نهاد بابت همدلی و همراهی و موافقت با درخواست کنارهگیری از ادامه مسئولیت در سمات تشکر میکنم.
وی دلیل کنارهگیری و عدم پذیرش دوره مدیریتی دو ساله جدید در سمات را پیشنهاد برای حضور در چند بنگاه بزرگ اقتصادی و مجالی برای انتخاب مسئولان عنوان کرد و گفت: روز چهارشنیه هفته گذشته قصد کنارهگیری از سمت مدیر عاملی سمات به رییس سازمان بورس اعلام شد، اما وی درخواست ادامه همکاری را صادر کرد. طی سه روز اخیر مجالی برای بررسی حضور مؤثر و مفید در صنعت و کسب و کار کشور فراهم شد که در نهایت به این نتیچه رسیدم که اکنون بهترین زمان است. از طرفی تعهد کاری مانع از این میشد که همزمان با مدیریت سمات بتوان به سایر گزینهها نیز فکر کرد.
محسنی اظهار داشت: ۹ سرمایهگذار حقوقی خارجی از کشورهای افغانستان (۳ شرکت)، امارات (۲ شرکت)، گرجستان، ارمنستان، ایتالیا و عمان ماه گذشته کد سهامداری خود را از شرکت سپردهگذاری مرکزی اخذ کردند، تا تعداد سرمایهگذاران حقوقی خارجی فعال در بازار سرمایه ایران به عدد ۲۳۲ برسد.
به گفته وی نخستین کد سهامدار خارجی بازار سرمایه ایران را آبان ماه سال ۷۳ یک شرکت آلمانی دریافت کرد و تاکنون ۹۵۴ کد سهامدار خارجی در این بازار صادر شده است. در حال حاضر سرمایهگذارانی از آمریکا، انگلیس، اسپانیا، روسیه، آلمان، سوئیس، سوئد، لهستان، ازبکستان، جمهوری آذربایجان، چین، هلند، هند، ترکیه، لبنان، آفریقای جنوبی، ژاپن، قبرس، ایتالیا، امارات، نروژ، یونان، اندونزی، مالدیو، لهستان، کانادا، جزایر کیمن، هنگ کنگ، قطر، عراق، پاکستان، سوریه، لوکزامبورگ، کویت، نیوزیلند، مالزی، کره جنوبی، گرجستان، ارمنستان، جزایر ویرجین، نیجریه و افغانستان فعال هستند.
دیدگاهتان را بنویسید