به گزارش پایگاه خبری “با اقتصاد”، پسازآنکه رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در نشست خبری روز قبل خود با خبرنگاران به اجرایی شدن دستورالعمل مرتبط با توقف و بازگشایی نمادها با راهاندازی سامانه جدید معاملات خبر داد و گفت انتظار میرود تا دو هفته آینده این دستورالعمل عملیاتی شود و تا ۱۰ روز دیگر نمادها با دستورالعمل جدید، توقف و بازگشایی میشود، اما همچنان و با توجه به صحبتهای رئیس سازمان بورس در مورد ابزارهایی که این سازمان برای اعمال فشار حقوقی علیه بانکهای که صورتهای مالی خود را به سازمان ارائه ندادهاند، چنین استنباط میشود که گرچه سازمان از همه ابزارهای قانونی و مجاری حقوقی برای الزام بانکها به ارائه صورتهای مالیشان استفاده کرده است ولی بانکها در مقابل این خواسته مقاومت میکنند.
شاپور محمدی روز دوشنبه در پاسخ به خبرنگار “با اقتصاد” که از وی پرسید: چه ابزارهایی برای اینکه بانکها مجبور شوند صورتهای مالی خود را ارائه دهند و اینکه آیا برای آنها تنبیه یا جریمهای نیز در نظر گرفتهشده است، گفت: ما از مقررات خودمان در کمیته حقوقی استفاده میکنیم، عدم ارائه صورتهای مالی و نیز عدم ارائه اطلاعات تخلف است ، ضمن اینکه ما ابزاری بیشتر از این نداریم ، حتی جریمه نیز برای مدیرانی که صورتهای مالی ارائه ندادهاند و یا اطلاعات غلط به سهامدار بدهند، در نظر گرفتهشده است اما اینکه این جرائم چقدر آنها را الزام به ارائه صورتهای مالی میکند باید دید، در خیلی موارد مؤثر بوده است و کمک کرده اما در مواردی نیز مسائلی که (آنها)شرکتها با آن مواجه هستند، سبب میشود نتوانند این کار را انجام دهند و این مسئلهای است که باید از بانکها بپرسید.
شاپور محمدی در نشست خبری خود البته بهدرستی میگوید: اکنون هیچ نماد بانکی وجود ندارد که صورتهای مالی آن ارائهشده باشد ولی نماد متوقف باشد .
همچنین محمدی در مورد بازگشایی نمادهای بانکی گفت: نماد بانکها میتواند بازگشایی شود، اما متأسفانه صورتهای مالی جدید هنوز به ما ندادهاند، امیدوارم با تشکیل مجامع آنها نماد بانکها نیز بازگشایی شود.
پسازاین سخنان رئیس سازمان بورس ابتدا با معاونت مالی یکی از بانکهای بورسی تماس داشتیم، مسئول دفتر ایشان می گوید از انجام مصاحبه منع شده اند و ما را حواله می دهد به دفتر قائم مقام مدیر عامل؛ با آنجا تماس می گیریم و جویای اطلاعات بیشتردر این زمینه شدیم و اینکه چرا این بانک از ارائه صورت های مالی خودداری می کند و اینکه گناه سهامدارانی که مدت ها است ، سرمایه شان بلوکه شده چیست؟ یک منبع آگاه با اشاره به نام یکی دیگر از بانک های بورسی می گوید فلان بانک و فلان بانک نیز صورت هایشان را ارائه نکرده اند و نمادهایشان متوقف است، با آنها تماس بگیرید!
اما داستان آنجا جالب می شود که بدانیم قدیمی ترین نماد متوقف دربورس تهران نماد بانک صادرات چیست ؟ دقیقا ۲۹ تیرماه سال گذشته بود که نماد بانک صادرات در تالار شیشه ای متوقف شد. نماد این بانک بورسی به منظور برگزاری مجمع عمومی سالیانه بسته شد تا پس از برگزاری مجمع و تصویب صورت های مالی بازگشایی شود.
اکنون دقیقا یک سال و پنج ماه از ان زمان می گذرد، طی این مدت سهامداران این بانک که سرمایه شان بلوکه شده، از وضع پیش آمده به شدت مکدرند، تنها منتظرند تا بلکه نماد این بانک بازگشایی شود و فقط بتوانند سهم را بفروشند به قول معروف پشت دستشان داغ گذاشته اند که دیگر به این نمادها نزدیک نشوند. امروز اما پس از مدت ها بی خبری بانک صادرات سهامداران را برای تعیین و انتخاب اعضای هیات مدیره به مجمع فراخواند.
ولی به راستی دلیل مقاومت بانک ها در ارائه صورت های مالی شان به چه دلیل است؟
یکی از مشکلات بانک ها در ارائه صورت های مالی شان بر اساس استاندارهای IFRS عدم تناسب بین ذخایر آنها و مطالبات مشکوک الوصول است.
در صورتی که بانک ها صورت های مالی خود را ارائه دهند به دلیل عدم تناسب بین ذخایر و مطالبات مشکوک الوصول بایستی زیان هنگفتی را شناسایی کنند به همین دلیل بانک ها از ارائه صورت های مالی خودداری می کنند ولی این مقاومت و پنهان کاری تا به کی ادامه خواهد داشت و بالاخره تکلیف سهامداران خردی که سرمایه و پس اندازشان را به امیدی دراین نماد سرمایه گذاری کرده اند، چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید