به گزارش پایگاه خبری “بااقتصاد”، در شرایط کنونی مثبت شدن روند صنعت گروه خودرویی در بازار سرمایه از لحاظ روانی-رفتاری بر روی سرمایهگذاران بسیار تاثیر گذار است. مثبت شدن سهام گروه خودرویی باعث رونق در صنایع دیگر نیز میشود و رونق در صنایع دیگر میتواند منجر به سودآوری بیشتر شود که این امر باعث افزایش قیمت سهام آنها میشود.
دومین قرارداد خودرویی پسابرجام مردادماه امسال میان ایدرو، یک شرکت خصوصی و خودروسازی رنو به امضا رسید .۱۲ سال پیش رنو قرارداد جوینت ونچری با دو غول خودروساز کشور و همچنین ایدرو منعقد کرده بود که در این قرارداد خودروسازان کشورمان روی پلتفرم x۹۰ که متعلق به رنو بود، محصولاتی تولید کردند. هرچند شرکت فرانسوی مذکور در قرارداد جوینت ونچر چندان به قول و قرارهای خود پایبند نبود اما توانست با تولید محصولاتی همچون تندر ۹۰ و ساندرو بخش مهمی از بازار خودرو کشور را تصاحب کند.
در حال حاضر نیز دو شرکت خودرویی بزرگ کشور ایران خودرو و پارس خودرو نیز محصولات رنو را در سبد محصولات خود گنجانده اند.
بر اساس این گزارش به بررسی دو شرکت خودرویی بزرگ بورسی و سهم آنها از میزان فروش محصولات رنو در داخل کشور پرداختیم.
شرکت ایران خودرو در اطلاعات میان دوره ای صورت های مالی ۶ ماهه نخست سال تعداد فروش خودرو لوگان (l90) در شش ماه نخست سال۲۱,۵۷۶ اعلام کرده است که نسبت به ۶ ماهه سال گذشته رشد ۳۳ درصدی داشته است . مقدار فروش نیز مبلغ ۷۶۳ میلیارد تومان بوده است که حدود ۵ درصد از کل فروش محصولات ایران خودرو را تشکیل می دهد.
همچنین شرکت پارس خودرو که با نماد خپارس در بازار سرمایه حضور دارد در اطلاعات میان دوره ای صورتهای مالی ۶ ماهه نخست سال تعداد فروش گروه رنو را ۴۶.۷۳۳ اعلام کرده که نسبت به ۶ ماهه سال گذشته رشد ۴۵ درصدی داشته است . مبلغ فروش نیز هزار و ۷۳۹ میلیارد تومان بوده است که حدود ۶۶ درصد از کل فروش محصولات پارس خودرو را تشکیل می دهد.
بنا به گفته مدیران توافق با رنو، تفاهمی استثنایی در تاریخ صنعت خودرو ایران به جهت سرمایهگذاری، انتقال تکنولوژی داخلیسازی و پرورش استعدادهای ایرانی بهشمار میرود و علاوهبر این، ایجاد مرکز مهندسی و خرید تولید خودروهای به روز و صادرات در جهت تکمیل و توسعه زنجیره کامل ارزش در ایران مدنظر قرار گرفته است.
دیدگاهتان را بنویسید